Головы с умом.

Автор Игорь, 15-08-2012, 04:22:12

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Дякую, Ігоре. А можна прорахувати те саме для ізопропанолу?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

AFG 67

Цитата: ГОГа від 11-03-2025, 19:02:14Верхні проміжні добре відходять завдяки аккодній продувці на підвищених відборах. Я про це писав. Мало того, відбір голів по часу скорочується майже в два рази.
ГОГа, дай, пожалуйста, ссылку на аккордную продувку.

ИгорьTopic starter

Цитата: ДимаС від 12-03-2025, 10:48:15Дякую, Ігоре. А можна прорахувати те саме для ізопропанолу?
Зараз.... 
Звів сім таблиць в одну. Не знаю чи стало краще, але тенденції побачити можна.
Маю вибачитись. Етер не уксусно-ізоаміловий, а оцтово-... Тобто не УІЕ, а ОІЕ.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

ДімаС, ізопропанол на графіку коефіціентів я помітив червоними цятками.
ждлорав.gif 

ДимаС

Цитата: Игорь від 12-03-2025, 11:54:19ДімаС, ізопропанол на графіку коефіціентів я помітив червоними цятками.
ждлорав.gif
Чомусь це фото не прикріпилось нормально

12-03-2025, 11:57:46
І не відкривається доданий файл фото

ИгорьTopic starter

Цитата: ДимаС від 12-03-2025, 10:48:15Дякую, Ігоре. А можна прорахувати те саме для ізопропанолу?
В такому вигляді влаштує, чи дати в розгорнутому?
ІПС0-7.PNG

ИгорьTopic starter

Неприємна домішка. Її Крект майже не відходить від одиниці, тобто вона дуже погано відокремлюється ректифікацією.
На чому зауважу.
Царга пастерізації - це 2-3 тарілки над точеою відбору.
якшо поливитись на таблицю то кидаєтьсяв очі...
Спитр на верхній тарілці має помітно меншу концентрацію, ніж на 17-тій. тоюто, якщо є царга пастерізації, то точка відбору зміщена в зону з більшою концентрацією ізопропанолу.
Ще одна домішка з ряду верхніх проміжних - це ізомасляноетиловий етер. На жовто-блакитній ілюстрації я помаркував його білими цятками. Його графік перетинає одиницю  так самопідступно, як і ізопропанол, але на низьких концентраціях спирту він більш летючий. Цікаво подивитись його поведінку.

ДимаС

Цитата: Игорь від 12-03-2025, 12:31:36
В такому вигляді влаштує, чи дати в розгорнутому?
ІПС0-7.PNG
Дякую, супер!

AFG 67

Цитата: AFG 67 від 11-03-2025, 14:57:05Прочитал, что вариант борьбы с ними - это продувка колонны на максимальной скорости (без возврата флегмы) после отбора голов.
Попробовал так на выходных. Колонна 1,5 м 2". Довольно быстро после начала максимального отбора температура внизу стала быстро расти. Приблизительно через 400 мл отбора появились дюшесные запахи. Т. е. хвосты прошли всю колонну. Перекрыл отбор. Стал работать на себя. Через 10 мин Т вернулась на место. Еще 10 мин на себя и открыл покапельный отбор. Отобрал 20 мл - запах чистый. Стал отбирать тело. В итоге все нормально - тело без отклонений по вкусу. Насколько кривой этот эксперимент и стоит ли так делать в целях борьбы с промежуточными?

28-03-2025, 18:39:58
Шановні панове, невже ні в кого немає думки з приводу продування?

28-03-2025, 18:41:20
Шановні панове, невже ні в кого немає думки з приводу продування?

ГонщикФормулы

Всем привет. Перечитал тему, возник вопрос, для колоны 60 писалось что минимальная скорость отбора голов 70, есть ли смысл делать меньше конечное значение? Вопрос к тому, может уменьшение не приведет к улучшению результата и мы просто потеряем время и т.д.

makrak80

Починати можно навіть зі 150 мл , а закінчувати вже 70 мл ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Цитата: makrak80 від 29-03-2025, 19:42:39Починати можно навіть зі 150 мл , а закінчувати вже 70 мл ...
Ну у меня почти так и есть, просто хочется попробовать разобраться. Можно например поставить старт 150 и конец 50, средняя скорость 100мл/ч, а можно 130 начало и 70 конец, та же скорость но есть ли принципиальная разница?
Я вот ставлю 160 начало 60 конец, средняя скорость 120 мл/час, теперь возник у меня вопрос, для колоны 60 это нормально, много или мало?

веталь

Цитата: ГонщикФормулы від 29-03-2025, 20:17:31
Цитата: makrak80 від 29-03-2025, 19:42:39Починати можно навіть зі 150 мл , а закінчувати вже 70 мл ...
Ну у меня почти так и есть, просто хочется попробовать разобраться. Можно например поставить старт 150 и конец 50, средняя скорость 100мл/ч, а можно 130 начало и 70 конец, та же скорость но есть ли принципиальная разница?
Я вот ставлю 160 начало 60 конец, средняя скорость 120 мл/час, теперь возник у меня вопрос, для колоны 60 это нормально, много или мало?
Спробуй 200мл початкова і кінцева,час зекономиш і спирт як намене буде нехуже а навіть краще.Я поначалу також робив на колоні від Ігора 150 початкова 50 кінцева займало 12годин,потім експерементував з різними режимами і знайшов для себе тещо треба,150 мл вчас від начала і до кінця без ніякого зниження 10% від а/с час зекономив з 12годин до 8.І сортіровка як намене мякша.Голови 3% на магал інші 7% розбавляю до 40 і на переплавку.Потрібно  самому для себе підібрати що для тебе краще,я думаю не всі на форумі відбирають голови по шпорі,такшо експерементуй..

ИгорьTopic starter

Возможность задавать неравномерную скорость отбора голов - это не правило, а именно возможность и поле для экспериментов. Общих рецептов пока ещё не появилось. Сама мысль о том, что НАДО БЫ снижать скорость отбора голов основана вот на чем. 
В начале отбора головной фракции, концентрация примесей в кубе измеряется граммами на литр спирта, а в конце уменьшается в тысячи  раз и измеряется миллиграммами.
Учитывая это, отбирать головную фракцию и в начале и в конце с одинаковой скоростью может показаться странным. Но это голое теоретизирование. Хотелось к этому теоретизированию добавить измерения, но - увы - кондуктометрия не помогла. Если холодильник металлический, то на проводимость и магнитную проницаемость решающее влияние оказывает скорость отбора, то есть время контакта спирта с металлом. На фоне этого "шума" заметить влияние концентрации и состава примесей на показания кондуктометра мне не удалось :)
 Поэтому на данный момент единственным способом оценки методов отбора голов является эксперимент и сравнение результатов.
Экспериментируй.

SMF spam blocked by CleanTalk