Бурбон

Автор Егор, 28-01-2018, 09:01:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 01-07-2024, 18:57:25и сколько это ватт/кв.см тена?
Навіщо мені знати шлях до Київа ? Візник сам довезе ! (с)... :D :D :D
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: Батарейкин від 01-07-2024, 17:55:29
Цитата: ДимаС від 30-06-2024, 20:00:09Треба заиінити на 2х3кВт та включити послідовно.
ПГ не пробовал?
Ще ні
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 01-07-2024, 21:52:24Навіщо мені знати шлях до Київа ?
ну то понятно.....
хорошего пути тебе и твоим последователям
без лоха жизнь плоха (С)

добавлено: 01-07-2024, 23:00:53

Цитата: ДимаС від 01-07-2024, 22:59:51

Цитата: Батарейкин від 01-07-2024, 17:55:29
Цитата: ДимаС від 30-06-2024, 20:00:09Треба заиінити на 2х3кВт та включити послідовно.
ПГ не пробовал?

???  ???????????????????????????
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Думаю, варто перенести в іншу тему, а то якось про бурбон починає забуватися.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Продовжую епопею. Нагадую, ціль саме сирець з кукурудзи на ББК без парогену.
Останні новини: залишену половину обʼєму профільтрував через китайське сито.
2,5 години за які отримано 70л фільтрату. Додав літр фінтів, щоб не скисло... для заспокоєння. Хоча запах гарний.
Так, є включення ще, але з додатковим фільтром має бути все ок. Може сьогодні встигну прогнати.

Але не дивно що не зміг прокачати через трубки. Фракцій реально тверда. Забивало навіть ДВН 8мм конкретно.
Розварювати - відмовився, бо зараз це складно зробити. За пару годин встигається тільки закипʼятити у ПВК.
Борошно певно теж не прокатить. Тому теж відклав на інші часи.
Але зо я побачив коли фільтрував ситом? Те, що воно може фільтруватись, звісно ДО бродіння.
Тобто попередній проєкт зменшення фракції у сторону борошна буде наступного разу замінений на доволі крупний помел - крупніше ніж в АТБ крупа.
Так, без розварювання та груба фракція певно мінімум третину виходу з кг сировини зжеруть. Але ціна питання 5-8грн/кг.

добавлено: 06-07-2024, 14:53:37

Анонсували до 16 години без відключень то процес пішов. До дна далеко то ж все стабільно

добавлено: 06-07-2024, 18:18:47

Продовження:
З всього обʼєму вийшло прогнати 70% обʼєму. Далі дрібна фракція - вона теж тверда хоч і дрібна і не слизька, як абразив, то ж забиває фільтр миттєво. Дві помивки фільтру показали що таке ще раз робити точно не слід.
Додав два відра води, щоб осіло.
Далі з поверхні буду забирати на ББК.
Те що вже отримав зараз позбавляється голів - дробна перегонка пішла...

ДимаС

Таке відчуття що додавання 60% кукурудзи до 40% ячмінного солоду буде норм фільтруввтись по білій схемі...

11-12-2024, 16:08:48
У когось вдалось отримати бурбон з ароматом та смаком схожим на Джек? Бо я вже і варив кукурудзу, і холодний затор робив, але воно на віскі все одно схоже дуже. При тому що 80% кукурудзи та 20% пшеничного солоду.
Може є які специфічні дріжджі для бурбону? Користую дріжджі для зернових за сайтів ферменти.ком.уа та ферментіс.уа...

Ivan 68

Шановні колеги є таке запитання.
Я знаю, що багато хто з Вас ставлячи наступний затор бере певну частину браги і додає до свіжого сусла. І таким чином запускає наступну брагу. Чи маєте досвід, як все ж таки краще робити з точки зору органолептики, кожний раз додавати до сусла нові дріжджі, чи додавати свіжу брагу з попередньої партії?

makrak80

Особисто я різниці не побачив на бразі , просто не треба брати з браги яка майже добродила , я завжди брав коли йде бурхливе бродіння . Ось на пиві так , там більш двох генерацій не беру ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 18-03-2025, 19:33:08Ось на пиві так , там більш двох генерацій не беру ...
хотя на пиве третья генерация (точнее старт на остатке самая вкусная) и больше пяти не интересно... хочется нового отенка других дрожжей...

а для вашего зерного самогона.... я бы вообще три года на одном переходящем остатке остатке бродил
то наши сахарные-хдебопекарные дрожжи плохо второй раз стартуют...
может дальше больше являются трупной подкормкой для новых поколений )))

ваши ЭЛИТНЫЕ совсем другое дело  (((  вы же за них баксы за границу платите)))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Не згоден. Нормальні спиртові для зерна не дорогі дріжджі. Розхід 25г на 100л сусла без всяких модних пакетиків. Чудово працюють.
Чому спитав. Варив по 100л сусла кожний день. Наповнював першу, другу, третю та четверту бочку для зброджування. Але дріжджі давав тільки в перше сусло. Далі для всіх наступних заторів брав свіжу брагу з попередньої бочки. Але помітив, що кожна наступна регенерація за запахом що при зброджуванні, що при першому перегоні змінилися в гіршу сторону. Якби на спирт - то все одно. А для дистилята в бочку - ні! От і спитав у колег хто, що знає з цього приводу.

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 19-03-2025, 16:32:31Розхід 25г на 100л сусла без всяких модних пакетиків. Чудово працюють.

чому спитав... може вони і з цукром упораються? оскільки львівські спиртові екстра помаранчеві дуже дорогі в АТБ
47грн/0,5кг
3кг = 300грн

а ваші 100грм скільки коштують?

Ivan 68

100г - 195грн. Це на 400л сусла. Але як на мене можна робити 1 - 2 регенерації. Тобто вийде на 1200л сусла.
Але це для дистиляції.
Для спирту думаю можна без проблем робити багато регенерацій.

Я провів такий експеримент на днях. Набрав у минулу п'ятницю свіжої браги 8л у 9л баклажку і поставив у холодильник. Більше нічого не робив. Вчора зранку витягнув з холодильника, щоб трохи нагрілася в Гуральні. До 15-00 зварив нову порцію Бурбону - 110л, остудив, перелив у ємність і додав брагу з баклаги. Через 3 години вже збивав перший раз шапку.

19-03-2025, 23:01:58
https://fermenti.com.ua/index.php?route=product/product&path=64_105&product_id=56

гуральник

Цитата: Батарейкин від 19-03-2025, 17:47:37може вони і з цукром упораються?
Цитата з сайту ферменти ком юа:
Ці дріжджі не зброджують звичайний цукор, призначені тільки для зернових браг.
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: гуральник від 19-03-2025, 23:08:59Ці дріжджі не зброджують звичайний цукор, призначені тільки для зернових браг.
Брешуть , не вірь друже ! Цукор збродять будь які дріжджи , справа в часі ...

фотограф

Цитата: ДимаС від 08-07-2024, 00:07:11Таке відчуття що додавання 60% кукурудзи до 40% ячмінного солоду буде норм фільтруввтись по білій схемі...

11-12-2024, 16:08:48
У когось вдалось отримати бурбон з ароматом та смаком схожим на Джек? Бо я вже і варив кукурудзу, і холодний затор робив, але воно на віскі все одно схоже дуже. При тому що 80% кукурудзи та 20% пшеничного солоду.
Може є які специфічні дріжджі для бурбону? Користую дріжджі для зернових за сайтів ферменти.ком.уа та ферментіс.уа...
роби на ферментах, навіть трохи солоду вже сильно смак міняє. Бурбон сама безпроблемно штука що до смаку. Тільки не раніше ніж через півтора-два роки

SMF spam blocked by CleanTalk