Автономка на базі внутрішнього блоку.

Автор Игорь, 27-03-2025, 13:12:56

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

BazilVV

Дякую за таку тему, автономку на внутрішньому 18,а можливо меньша потужність, буду робити.

Andrik_K

Цитата: BazilVV від 27-03-2025, 23:02:41внутрішньому 18,а можливо меньша потужність
можлива якщо
Цитата: Игорь від 27-03-2025, 14:27:45холодильник чи дефлегматор може нагріти воду на виході до 55 градусів чи вище, і при цьому відає не дуже гарячий дистилят чи ректификат (до 40 градусів), то 18-ка потягне кіловат 5 чи 6
то 12 потяне до 3,5кВт, а 9 - 2,5кВт. але це за певних умов тому краще робити з запасом. Доки повітря в приміщенні прохолодне краще справляється, прогрівається доводиться відчиняти вікна. На це літо винесу на вулицю.
Я знаю, що нічого не знаю

Птах

Добрий день,чи всі внутрішні блоки підходять для автономки.При спілкуванні з мастером по кондиционерам він сказав що не всі підходять , а тільки фанкойли або водяні тепловентилятори, бо в других дуже малий діаметр трубок.

ИгорьTopic starter

Передай майстру, що циркуляційні насоси від систем опалення - всілякі грюндфоси, віло, та їм подібні, з чавунним корпусом - це найгірший варіантдля автономки. По-перше, вони не призначені штовхати воду крізь дімрот з внутрішнім діаметром трубки 4 мм, а по-друге, іржа з чавуна забиває дімроти дефлегматорів насмерть.
Якщо взяти потрібний насос, діаметр трубок не критичний.
Для автономки підходять будь-які внутрішні та зовнішні блоки, головне щоб радіатор не був пробитий, та вентилятор працював. 
Плюс потужність. 18 тисяч BTU підійде точно, 24 впорається з двома приладами одночасно, дванадцятка - прикордоний варіант.
Блоки меншої потужності влітку точно не впораються. 
Ще мені двічі зустрічалися блоки з іншим вентилятором - на постійний струм, 300 вольт.
Але це не проблема.
В першому випадку я просто купив інший вентилятор, в другому - навчився керувати наявним вентилятором.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Andrik_K

Цитата: Птах від 28-03-2025, 10:54:37При спілкуванні з мастером по кондиционерам він сказав що не всі підходять , а тільки фанкойли або водяні тепловентилятори
Головна відповідь -"з майстром по кондиционерам" він понятя не має, що нам потрібно він пропонує те що використовують по прямому призначенню. Їх також можно використовувати для автономки.
Автономки з кондиционерів працюють у багатьох вже по декілька років без проблем
Я знаю, що нічого не знаю

SMF spam blocked by CleanTalk