Запах самогона

Автор ГонщикФормулы, 30-03-2025, 22:28:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Я не пропустив питання,  написав, що треба знайти та обміркувати таблицю парціального тиску спирту при різних температурах. Це точно є у довіднику Стабнікова 1976 року. Він є в бібліотеці, але зараз не маю часу.
В чому справа.
Ми маємо знайти вузенький як лезо бритви шлях між двох взаємо виключних чинників. Дуже холодний самогон - це нуль втрат спирту на випаровування, але і нуль позбавлення газів.
Дуже гарячий спирт - це повне позбавлення газів, але з неприйнятними втратами спирту.
Тому треба зупинитись на такій достатньо високій температурі, при якій парціальний тиск буде дуже далеким від 760 мм.рт.ст.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: Enginegr від 04-04-2025, 10:03:01Наверно этот процесс ближе к кипению, а не к шампанскому
Разумеется, в самогоне газы не как углекислота в газировке, а в примесном, следовом количестве. Скорее всего, мы и пузырьков не должны видеть. То есть, нужно прекратить откачку до того, как спирт вскипит, и оставить минут на 5. Скорее всего. за это время крышка отпадёт. А запах в банке после этого подскажет вышло хоть что-то или нет.

Enginegr

А если развернуть холодильник почти горизонтально, к примеру с уклоном 0,02? Тогда, по мере остывания, дистиллят будет плавно остывать, а неконденсируемые газы будут скапливается в верхней части холодильника, и будут выходить через патрубок связи с атмосферой?

ГонщикФормулыTopic starter

Можно я напишу что понял, если я не прав то прошу подправить меня. Для того чтоб уменьшить неприятный запах нужно при перегонке браги или дистиляции сырца делать воду на выходе по теплее чтоб продукт на выходе был 40 или чуть больше градусов. Таким образом мы может избежать растворение в нашем продукте ненужных примесей. Я верно понимаю?
Заранее спасибо.

Игорь

Да, это один из способов. 
 Скажу так. Если дистиллят на выходе не ледяной, теплый, то шансов получить неприятный запах меньше. 
Но тут важно не перегнуть палку. Если дистиллят будет слишком горячим, то твои ангелы будут очень пьяными.  Ты больше вынюхаешь спирта, чем выпьешь.

Ivan 68

Якщо це один з способів, то які ще є варіанти?
Трубка зливу у повітрі, а не занурена на дно приймальної ємності, як у багатьох колег?
Або "папуга" з переливом?
Тощо...
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Все це херня , в мене сирець біжить під 50*С , але це не заважає бути йому самогоном . Навіть глечик аквафор забере більш того духу , ніж теплий сирець . Або ми по різному сприймаємо "запах самогону "...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Мабуть таки по різному.  
Самогон завжди має запах самогону,  це зрозуміло. Але часом цей зараз буває занадто нав'язливим. 
Глечик з аквафором? Дієвий засіб боніфвкації цукрового самогону. Але як на мене, глечик з аквафором перетворює класну чачу у незрозумілий самогон. В той самий час,  коли чача тече тепленькою, а потім ніч ночує на столі у відкритій банці, то  вона значно мєякіша та питні, ніж коли текла дуже холодною 

makrak80

Цитата: Игорь від 04-04-2025, 17:55:36Дієвий засіб боніфвкації цукрового самогону.
А що , цукровий самогон не стає жорсткіше після глечика , тільки фруктовий або зерновий ? Якщо та чача 50-60% , то зрозуміло шо її пити неможливо , а ось 38-40% заходить як вода ... Хоча кожному своє ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

ЦитатаА що , цукровий самогон не стає жорсткіше після глечика , тільки фруктовий або зерновий ?

Кому належить таке твердження? З ким ти спілкуєшся? Чи це такий спосіб дискусії - приписати комусь якусь дурню, а потім довести, що це дурня?

Глечік - це часткова кастрація дистиляту, позбавлення його кожної домішки пропорційно. 
По впливу на дистилят це аналогічно додаванню до нього чистої сортировки такої самої міцності.
Для цукрового самогону це добре, бо в ньому нема бажаних домішок.
Щодо плодового дистиляту, глечік - це безвихідь, капітуляція. Костиль, якщо хромоту дистиляту не вдається виправити іншим шляхом.
Якщо не вдається відокремити смачне від бридкого,  останній  шанс - це зменшити всі домішки однаково,  пропорційно.
На відміну від глечіка, заходи "першої ночі", гарячого дистиляту та використання при першій перегонці сполученого з атмосферою конденсатора (не дефлегматора!) , мають інший вплив.
Вони не обдирають дистилят, не зменшують вміст всіх домішок одночасно, а впливають лише на одну групу домішок, серед яких нема бажаних - на газоподібні речовини, що розчиняються в дистиляті. При цьому помітного зменшення вмісту етерів, альдегідів, фенолів, інших речовин, що є основою смакоароматики, не відбувається.

Ivan 68

Так якої все ж таки температури має бути дистилят?
Ми знаємо, що при ректифікації в межах 50-55* (дехто робить і до 70*).
А при дистиляції?

ГОГа

Відповідь моя така: відігнати якнайшвидше на звичайному пристрої (у кого - який є) і перегнати дистилят під вакуумом. Весь час перегонки періодично працює вакуумний насос і відсмоктує вонючери.
До речі: під час вакуумної перегонки спостерігається різке, бурхливе, мов вибухи, кипіння. Я позбавляюся цього ефекту кинувши жменю гальки в перегонний куб.
А ще можна і не перегоняти. Можна настроїти температуру (правда, то треба буде разів з 5 підійти до апаратури і вручну увімкнути чи вимкнути нагрів, а насос вакуумний хай автоматично підтримує заданий вакуум (завдяки автоматиці від Ігоря він це може).  При певній температурі кипіння не буде, а вонючери будуть відсмоктуватися.
Мені б пару літрів самогону вонючого - я б поексперементував.   
Единственный "грех" на земле - это глупость

Ivan 68

Дякую, але мені вакуумна дистиляція не підходить.
У мене осучаснений Аламбік, класична перегонка та бочки від 50л.

makrak80

Цитата: Игорь від 05-04-2025, 03:34:54Щодо плодового дистиляту, глечік - це безвихідь, капітуляція. Костиль, якщо хромоту дистиляту не вдається виправити іншим шляхом.
Не будемо сперечатися , кожному своє , оно , навіть Джек Денієлс свій бурбон проливає через 4м слой вугілля ... Це в давнину віскі дуже тхнув самогоном , а зараз практично у всьому забугорному віскі та інше і приблизно не чуть ...

05-04-2025, 09:37:26
Цитата: Ivan 68 від 05-04-2025, 07:29:29Так якої все ж таки температури має бути дистилят?
Ми знаємо, що при ректифікації в межах 50-55* (дехто робить і до 70*).
А при дистиляції?
Може ти мав на увазі темп. води з дефа ?

Ivan 68

Ні. Я мав на увазі температуру дистилята, що тече в банку.

SMF spam blocked by CleanTalk