Запах самогона

Автор ГонщикФормулы, 30-03-2025, 22:28:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Або є?  Чому я був в захваті від напоїв мого дядьки?
Чому вважаю кумову тутовку вершиною домашнього винокуріння? 
Чому, якщо вибирати між бренді та віскі, я віддам перевагу саме бренді? А зтось інший обере віскі. А третій скаже "та йдіть ви в дупу" і обере цукровий самогон. Чому?
Чому добре зроблена бехеровка заходить всім? Не майже...
Чому хреновкза з тої самої пляшки вчора не подобалась, а сьогодні "зайшла"?
Може, якщо відповісти на всі ці "чому", ми хоч на крок просунемося у розумінні дистилятів?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ГонщикФормулыTopic starter

Вспомнилось детство когда в селе пробовал дедовский самогон, напиток конечно был своеобразный, но тем не менее все его пили, никто не жаловался что ему плохо, особенно дед и его товарищи которые периодически дегустировали его самогон. Никто не говорил что каких-то примесей много или мало )))
Как то находил на форуме, Игорь писал про влияние примесей на организм человека, о том что их баланс важен и одни примеси помогают переработать (нейтрализовать) организму другие примеси.

18-04-2025, 07:13:10
Вот нашол на форуме сообщение Игоря о некачественном спирте, понимаю что из другой темы, но можно ли это использовать в качестве обьяснения того что некоторые мои знакомые предпочитают пить самогон (именно самогон - сырец, даже не дистилят) мотивируя тем, что после казенки у них похмелье а после самогона его нет?

"Кстати, про беспохмельность.
Любой напиток, содержащий спирт, в результате метаболизма сначала превращается в ацетальдегид, затем - в уксус, и после этого - в углекислый газ и воду.
Ацетальдегид, вырабатывающиеся на первой стадии метаболизма, это яд, вызывающий головную боль, сушняк, и другие симптомы, которые мы называем похмельем.
Отсутствие симптомов похмелья при большом количестве выпитого алкоголя может быть вызвано тремя факторами.
Первый - малое количество принятого алкоголя. Тогда ацетальдегида образуется мало, и организм успевает уничтожить его ещё до того, как человек проснулся. Тогда единственным последствием будет жажда.
Второй фактор - наличие в принятом алкоголе определенного количества высших спиртов. Достаточно нескольких грамм на весь объем выпитого алкоголя.
Высшие спирты отвлекают на свою переработку фермент, который должен был перерабатывать этанол, и в результате ацетальдегида образуется мало, или его совсем нет, поэтому нет и похмелья. Этанол в таком случае не перерабатывается, а кружит по кровеносной системе по всем органам и долго выводится через лёгкие. При этом он наносит максимальный ущерб всему организму, но в первую очередь трем органам - печени, мозгу и репродуктивной системе.
Третий вариант - это как правило результат либо возрастных изменений, либо результат алкоголизма, когда организм не в состоянии выработать достаточное количество алкогольдегидрогеназы, то есть того самого фермента, который разрушает спирт. В результате, как и во втором варианте, спирт долго крутится по кровеносной системе и вредит печени, мозгу и яйцам, если речь идёт о мужиках.
Тогда человек просыпается утром без признаков похмелья, но явно навеселе."

Игорь

Метаболізм - це окрема тема. Дуже цікава. 
Наявність чи відсутність похмільних проявів в першу чергу залежить від ендокринної системи, тобто від внутрішньої хімічної фабрики людини. 
Якщо дуже спрощеного, я б про це розповів так...
Знешкодження етанолу йде в два етапи.  Тобто паралельно йдуть два процеси.
Перший.
В крові з'являється етанол, якісь рецептори це бачать та дають сигнал мозоку, а він вже запускає в печінці виробництво спеціального ферменту - алкогольдегідрогенази, який спалює спирт. Ура. Але...
Але в результаті цього спалення з'являється оцтовий альдегід. Це отрута, яка, власно кажучи, і є причиною всіх проявів похмілля
Другий процес.
В крові крам етанолу з'являється ацетальдегід, і вже якісь інші датчики (рецептори) виявляють його і теж дають сигнал мозоку. Той дає печінці вже іншу команду - боротись з альдегідом. Печінка виробляє альдегіддегрогенази, яка переробляє ацетальдегід на умовно безпечний оцет. 
Якщо перший процес іде швидше за другий, в крові накопичується альдегід, похмілля є.
Якщо другий процес йде швидше за перший, отрута знешкоджується одразу і не має шансу накопичитись. 
Похмілля нема.
У кожної людини своя чутливість "датчиків" та своя швидкість  вивільнення ферментів. 
Якщо рецептори, що полюють за альдегідом, стали менш чутливими, то і знешкодження альдегідів почнеться пізніше, і закінчиться зарано, коли альдегід в крові ще щалишиться.
Більш за те... Своєчасність та швидкість виробники ферментів залежить від купи факторів. Закуска, втома, компанія, настрій, погода, сексуальна задоволеність, новини...
Кожен може розповісти як одного разу випив літру, а на ранок був як новенький, а іншого - від 100 грам хворів декілька днів.
Ми схильні приписувати до першої групи своє, а до другої - магазинне, але не слід забувати про інші чинники. Психологічні у тому числі.
Якщо я десь "відпочиваю", а жінці здається, що я вже навідпочівався достатньо, і вона просить мене більше не пити - кірдик. Похмілля гарантовано незалежно від того, що я пив. 
Це у мене одного так?
Або "важка рука".
У мене є приятель, він навіть сам собі ніколи не наливає. Що це? Самонавіювання?
Щось впливає на послідовність синтезу ферментів, і, нажаль, ми ще не навчились цим керувати, А що саме цим керує - можемо лише здогадуватись
Наші теми цікаві, писати можна без кінця-краю. Але справи не стоять.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Цитата: Игорь від 18-04-2025, 08:16:29Метаболізм - це окрема тема. Дуже цікава. 
Пропоную виділити в окрему тему.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Игорь від 18-04-2025, 08:16:29Самонавіювання?
Все на багато простіше, але так не цікаво...
Та ненависть,яка у нас до хуйла вже би мала його розірвати,але на це спроможна тільки українська ракета.
Хтось подивився
Важка рука
Щось сказав
Це звичайне ускладнення свого життя забобонами.
Насправді це ніяк не працює.
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Хуйло це сатана тому наша  ненависть це те що вiн хоче .А кацапи будуть проклятi на вiки вiчнi .

гуральник

Цитата: vova0869 від 18-04-2025, 18:53:20Хуйло це сатана тому наша  ненависть це те що вiн хоче .А кацапи будуть проклятi на вiки вiчнi .
Амінь.
Любіть життя. Повторення не буде...

gorbzil

Цитата: Игорь від 18-04-2025, 05:11:02Я взагалі приходжу до переосмислення смакових переваг. 
Зізнався собі відверто. Найсмачніші напої з ланки дистилятів, що мені довелось смакувати, були зроблені ...
1. На найпростішому обладнанні "від прадіда".
2. За одну перегонку.
3. Людьми, які не знають слів "флегмове число", "сухопарник" та "коефіцієнт ректифікації".

Дійшло до такого.
До мене звернувся кум з проханням щось поліпшити в його обладнання. Він робить перегонку 2-3 рази за рік, переганяє за раз до сотні літрів плодово-ягідної сировини. Я в захваті від його тутовки та чачі.
Ось повний комплект його апарата "від діда".IMG_20250418_051351.jpg
У мене колись був прямоток з мідної труби в поліпропілену, є окрема тема, як зробити самому. Так для мене смак і питійнісь була краща, ніж в більшості випадків чим зараз.
При замірі градусів голів, тіла вміст спирту більший, але смак не той. Але це тільки для мене, а усі інші кажуть белісімо

SMF spam blocked by CleanTalk