Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Цитата: Остапич від 25-04-2025, 18:21:10Доброго здоров*я форумчани. Підкажіть будь ласка, як без діоптра ... чітко визначити коли колона починає захлинаться ? Питання пов*язане зі зміною висоти царги та насадки, що зумовлює необхідність корекції показників регулятора напруги.
Ні. Двічі ні.
Перше. Діоптр не дає змоги визначити початок  захлину. В діоптрі під дефлегматором можна побачити віддалені наслідки захлину - затоплення насадки та дефлегматора. Це означає, що вже годину, а може й дві, насадка була в стані захлину. Спирт, отриманий за цей час, не буде нормальним.
Друге "ні". Якщо царга достатньо утеплена, збільшення висоти насадки не потребує збільшення нагріву. Навпаки, якщо утеплення недостатнє, нагрів потріьно буде зменшити. 
Якщо царга надійно утеплена, має  єдиний діаметр та однакову насадку, оптимальний нагрів не залежить від висоти стовпа насадки. Не маю часу на пояснення, сприйми як аксіому :) 
Але... Збільшення висоти насадки призводить до пропорційного збільшення кубового тиску. Оптимальний тиск - приблизно 1/5 висоти стовпа насадки.
Цитата: makrak80 від 25-04-2025, 19:24:45колона починає хитатися , та флегма може поперти через ТСА.
Це теж не ознаки захлину, а ознаки його віддалених наслідків. Якщо колона захталась, або спирт полився з ТСА, насадка вже годину чи більше в стані захлину. Спирт, отриманий за цей час, доведеться переректифікувати.
Остапич, є тема "Гудбай, манометр". Пошукай. Це майже те саме, про що писав Дельта, але простіше в реалізації.
Років пять назад я знимав відео з скляною царгою, яку поступово захлинав, збільшуючи нагрів. Але не впевнений, що якість відео достатня. Подивись, якщо маєш час та натхнення. Там 18 хвилин :)
Відео тут
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Я

Доброго здоров*я шановні. Мабуть дурню спитаю, та все ж таки спитаю, підкажіть будь ласка, чи замінить 2-х дюймову царгу висотою 1500мм., царга  меншої висоти, але 3 дюймова. Тобто, питання в тому, що якщо в  царгі  розміщується 3кг насадки, має значення яка її висота ???  чи обєм грає вирішальну роль ???

Serhiy

3 кг насадки розміщені в 2-х дюймовій трубі будуть працювати не так само як ті самі 3 кг в трубі більшого діаметру. Висота шару насадки «якось корелюється» з кількістю теоретичних тарілок, а пара в колоні рухається догори, отже  висота царги має значення.
Колона більшого діаметру як правило є більш продуктивною і потребує більшої потужності. Чи замінить 2-х дюймову царгу висотою 1500мм., царга  меншої висоти, але 3 дюймова – це питання дискусійне (для мене дискусійне), є спеціалісти, які можливо дадуть однозначну відповідь.
Всегда

Игорь

Є така характеристика, як висота елементарної теоретичної ступені. 
Це така висота слоя насадки, яка дає ефект укріплення та розділення як одна теоретична тарілка (або дві фізичні) 
Для травленої діогеновської насадки калібру 3.5 при оптимальному нагріві та роботі на себе це приблизно 25 мм.  
Тобто, на роздільну здатність колони впливає не вага насадки, а висота її стовпа.

Я

Доброго здоров*я шановні форумчани.
          Сьогодні розвів отриманий ректифікат і вперше за чотири роки мого самогоноваріння отримав задоволення від результатів своїх потуг. Звісно, то не ідеал та й поряд не стояв з ідеалом, але для мене, порівнюючи попередні "витоври", вже значний крок вперед.
          Той крок вперед став можливий завдячуючи Вашим повчанням, настановам та рекомендаціям, бо більше трьох років було тупцювання на одному місці. Тому, велика та щира дяка всім Вам, хто небайдужий і витрачає свій час та нерви на ткаих як я невігласів.
          Звісно, окрема велика подяка Ігорю за його обладнання. Автономатичне автономне охолодження працює бездоганно, підтримуючи стабільну температуру, перевилікуваний Т-подібний дефлегматор теж свою роботу робить, в тому рахунку збираючи випари з ТСА (ніколи не думав, що їх стільки і що я та мої близькі тою гидотою  дихали).
          Розумію, що всі новачки (як і я) самі собі на умі, майже все знають і вміють, до того ж скептики стосовно сторонніх повчань та настанов, а також роблять всім нерви (бо вони, щось десь чули і думали, що так буде краще).
          Та все ж таки, прошу не втрачати надію на "перевилікування" новачків і продовжувати ділитися своїм досвідом та знаннями.
          Особисто, щиро вдячний всім, кожному посту, зауваженню, настанові, сподіваюсь, що й далі допоможете виправити мізки в необхідному напрямку та зробити ще декілька кроків з покращення якості моїх напоїв.
          Дякую!!!

10-05-2025, 15:03:06
           Доброго здоров*я шановні професіонали та аматори.
           Не пройшло і трохи часу, але знов є питання. Раз вже све робити вірно то підкажіть буль ласка, яка має бути оптимальною потужність нагріву тена для відбору голів?
           Умови головоломки:
           - вважаэмо, що регулятор напруги стабілізований;
           - колона - внутрішній діаметр 2 дюйми;
           - колона - висота 1500мм.;
           - утеплення колони - 19мм. спінений каучук;
           - куб 35 літрів;
           - утеплення кубу - зимова пухова куртка :-))
           - наповнення колони - СПН 35х35х0,3 травлена семигранка;
           - тен 3кВт.
           Чи підкажіть як вірно визначити ту оптимальну потужність.

Serhiy

Немає окремої потужності для відбору голів і відмінною потужності для відбору тіла, або хвостів. Під час ректифікації на тен подається стабільна, стабілізована, незмінна на протязі всього процесу напруга.
Оптимальна потужність для кожної колони визначається індивідуально, звичайно її величина залежить від декількох факторів – в першу чергу від діаметру колони. Решта факторів – наповнення, ступінь утеплення (і т.д.), теж мають значення.
Про те як вірно визначити ту оптимальну потужність - на форумі неодноразово описано. Пошук працює бездоганно. Інформацію яку здобудеш самостійно, краще тобою засвоюється.
Всегда

Я

Цитата: Serhiy від 10-05-2025, 15:41:10Немає окремої потужності для відбору голів і відмінною потужності для відбору тіла, або хвостів. Під час ректифікації на тен подається стабільна, стабілізована, незмінна на протязі всього процесу напруга.
Оптимальна потужність для кожної колони визначається індивідуально, звичайно її величина залежить від декількох факторів – в першу чергу від діаметру колони. Решта факторів – наповнення, ступінь утеплення (і т.д.), теж мають значення.
Про те як вірно визначити ту оптимальну потужність - на форумі неодноразово описано. Пошук працює бездоганно. Інформацію яку здобудеш самостійно, краще тобою засвоюється.
Дякую, весь час голови відбирав на меньшій потужності, типу - для крапельок багото потужності не потрібно ж.
            Хай би їм трясця тим ютубним блогерам. Це скільки ж я неправильного самогону випив :-((

гуральник

Якщо мова про самогон і паровий відбір, то все вірно- потужність різна.
Якщо відбір по рідині, рк і спирт,то потужність однакова, швидкість відбору різна.
Любіть життя. Повторення не буде...

ГонщикФормулы

Если Остапич отбирал головы на одной мощности а тело на другой, и после этого сказал что получил на тот момент лучший свой спирт, то представляю ваши эмоции когда вы получите спирт делая все правильно не меняя мощность нагрева)))

Игорь

Сенс не у потужності, а у режимі роботи насадки. Голови і тіло треба відбирати а такому режимі, при якому царга з насадкою працює з максимальною ефективністю, тобто при максимально можливій потужності, яка не викликає захлин. 
При відборі голов це забезпечує максимальну концентрацію домішок (а це - мінімальна втрата спирту з головами), та найкоротший час відбору голов. 

Leon

Ребят подскажите пожалуйста по поводу РК, интересует полный комплект, куб (ваша рекомендация), колона 2 дюйма, автоматика. Какую лучше выбрать, с какой нержавейки, у кого покупать? Какая автоматика лучшая на данный момент? Какие примерно цены на них?

ДимаС

Цитата: Leon від 12-05-2025, 19:14:05Ребят подскажите пожалуйста по поводу РК, интересует полный комплект, куб (ваша рекомендация), колона 2 дюйма, автоматика. Какую лучше выбрать, с какой нержавейки, у кого покупать? Какая автоматика лучшая на данный момент? Какие примерно цены на них?
Автоматика РОСА з розподілювачем фракцій
Куб з кеги
Колона 1,5м
СПН 3,5х3,5мм травлена 10-гранка від Діогена. Якщо немає його СПН - бо він наразі не випускає - скоріш за все купувати якусь іншу та травити самостійно.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Посмотри в разделе /Породам/там коллега неплохое оборудование продаёт. А так насадки хорошей от Диогена и Росы /автоматика/ от Игоря пока нет .

makrak80

Цитата: ДимаС від 12-05-2025, 21:10:1616-гранка від Діогена
А Діоген шо , таку робив ? За 7 , 10 гранку чув , не впевнений шо 16 гранка взагалі буває ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

То наверное опечатка за 16 гранку. Я у Диогена когда покупал, то 10 гранка была.

SMF spam blocked by CleanTalk