Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

vova0869

Я вмикаю з нагрiвом щоб не провтикать .В мене примiтивна автономка .

Вадим33

Цитата: Ivan 68 від 20-04-2024, 10:41:01Але ж по якихось причинах у нас з тобою є конуси, а, наприклад, у vova0868 та Вадіма33 - ні.
У меня есть конус.6 дюймов внизу, 2 вверху.Высота вроде 50 см.Но я его ставлу только на зерновые,фруктовые перегоняю без него.Хотя,если  он стоит и делаю первый перегон  фруктов,то оставлю.Медь лишней не будет.

Игорь

Це не про час подачі води, але десь на ту тему. 
Я вже розповідав методику перегонки мого дядька..
Обладнання - куб на балонній плиті, гумовий кисневий шланг, та мідний змійовик у діжці з водою.
Маю зауважити, що його дистиляти  були достойними... Особливо грушевий. 
Шлангу було років мабуть, як мені, він був дубовий, і, власне, вже нічого не додавав до дистиляту. 
Початковий етап перегонки починався з того, що шланг був під'єднаний від змійовика, та занурений в банку на 3 літра, заповненою водою десь на ½ ÷⅔.
На початку нагріву повітря, що розширювалося, поступово булькало в банці, а коли цей процес ставав бурхливим, дядько сприймав це за початок кипіння і зменшував нагрів. А потім спостерігав за бульбашками.
Спочатку (доки є повітря) вони спливали на поверхню, рівень води в банці не збільшувався.
Але з часом до води доєднувалась пара, бульбашки конденсувались в банці і до поверхні не доходили.
Рівень в банці поступово зростав, а дядька витягував шланг з банки. Обережно нюхав пару та приймав рішення - ще трохи в банку, чи вже час на змійовик. 
Тобто, виходить, що він головну фракцію навіть в змійовик не пускав. Не знаю чи саме така методика робила його дистиляти цікавими та смачними, але подумати є про що.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

А чому тільки на зернові, а на фруктові - ні?
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Дядько напевно переганяв один раз .А другий перегiн орiгiнальну ароматику рiже .Фрукти були бiьш аоматнi а ми були не балуванi молодi .А в порiвняннi з вонючим самогоном то був нектар .А про банку цiкаво .

makrak80

Якщо брага фруктова , по червоній схемі ,та практично без цукру , після першого перегону буде не дуже приємний на запах самогон . Ароматна буде тільки невеличка частина серця . Так як перша частина буде тхнути ізіками , а друга хвостами . Тому якщо вживати з першого перегону , то товарного тіла буде обмиль , разі що з винограда буде більш . По зерну буде трішки більший виход . Це що касаємо прямотоку , а якщо то аламбік , або те що має хоча б 1-2 ТТ , то вже інши бджоли ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Володя, а ти не пробував з банкою? Ігор про це давно писав. Я пробував двічі. Досить цікавий експеримент.
До речі, з тих пір охолодження включаю вже аж коли капати починає. Із цікавості навіть термометр на парову сторону ставив. Різниця в температурі між кубовою, на 3* менше. Не знаю правда, чи робить воно той же ефект, що і знятий шланг з змійовика, описаний Ігорем.

гуральник

Цитата: makrak80 від 26-04-2025, 21:11:54Так як перша частина буде тхнути
Добавлю:
Після перегону обох частин (довгих голів і тіла) через аламбік, дистилят з першої, більш ароматний ніж здругої. І всі "смаколики" більше присутні у першій половині,якщо не обдерти під час перегону СС великою кількістю голів . Це стосується як фруктових так і зернових. Тому все обрізати на короткій насадочній  не варто.
Але по білому, факт, вживати неможливо, краще  брати середину з тіла.
Сьогодні в обід дегустував свій самогон по пивній з олпольської бочки 10 літрів після витримки 1,4 роки. Там змішані порівно(для експерименту, я десь тут писав про це) Дг  і тіло(з браги) окремо перегнані через аламбік і частина повністю підрізана на короткій насадочній. Незнаю як у вас,але органолептично відчутні сивушні спирти, на смак ніби і нічо. Мій висновок: для бочки 10л частину дистиляту отриманого з ДГ і перегнаного через аламбік потрібно менше,або витримувати у бочці більшого обєму,можливо 25 л і довше по часу...
Тут пропонували переганяти пиво через звичайний прямоток, навіть незнаю скільки років потрібно витримувати такий самогон, і в якому обємі...
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: гуральник від 26-04-2025, 22:37:12Тут пропонували переганяти пиво через звичайний прямоток, навіть незнаю скільки років
пиво це майже таж сама солодова брага по білій схемі , тільки з хмілем та газом ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

Цитата: makrak80 від 26-04-2025, 22:42:39таж сама солодова брага по білій схемі
Про це і йшла мова.
Без хмелю і газу.)
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 26-04-2025, 21:23:35Володя, а ти не пробував з банкою? Ігор про це давно писав. Я пробував двічі. Досить цікавий експеримент.
До речі, з тих пір охолодження включаю вже аж коли капати починає.
З часу Ігоря розповіді то раніше саме кришку куба закривав після початку кипіння, а зараз все ж так само роблю - охолодження вмикаю при перших краплях голів. Ефект не той самий-бо чи то покинути куб зразу, чи ще прогріти кілограм чи два металу над кубом - таким чином повертаючись у куб.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

Цитата: ДимаС від 27-04-2025, 07:02:59то раніше саме кришку куба закривав після початку кипіння,
Я завжди на розгоні кришку не закриваю практично до начала кипіння , при цьому мішаю брагу разів 30 , так вигоняю частину газів та голів , на ХД таке взяв колись , там навіть помпою в брагу дули весь розгон ...  Пояснить мені в чому різниця - коли первогон тече в банку з водою та без ? Всеодне його виливать , а я його збераю на мангал ...

Ivan 68

В банці просто зручно бачити візуально. А ще я, наприклад, тих всіх газів, коли вони через поросячий хвіст та через трубку виходять не чую. А от коли вони у банці з водою концентруються - там ще той запах.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 27-04-2025, 09:43:01там ще той запах.
з відкритого кубу теж саме ...

ДимаС

Через гідрозатвор у банці менше тхне
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk