РОСА

Автор Степан, 12-10-2021, 15:49:44

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

СтепанTopic starter

Добрий день, шановні.
В мене не працює РОСА при ректифікації.
Жене все підряд.
Хто може допомогти відремонтувати.
+380969500001 на вайбер.

Игорь

Це точно Роса? Що означає "жене все підряд"? Вона саме так і має працювати.
Може з нею все гаразд, а проблема у помилці використання?
І чому це питання у розділі дистиляції?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

СтепанTopic starter

Добрий день, п. Ігор. Можу вислати Вам фотографію Роси та колони. Річ в тім, що спочатку ректифікація велась маленькими порціями і перервно.Зараз тече без перерви струменем.Йдуть голови разом із спиртом.

sergeybb

Цитата: Степан від 13-10-2021, 12:17:25спочатку ректифікація велась маленькими порціями і перервно.Зараз тече без перерви струменем.Йдуть голови разом із спиртом.
Думаю що щось з налаштуванням не те, написав би, при якій потужності йде розгін, стабілізація колони, який виставлений відбір голів, тіла і т.д.

ramzes55

Цитата: Степан від 13-10-2021, 12:17:25Зараз тече без перерви струменем.
Посмотри правильно ли ты подключил клапан отбора,мог включить на линию охлаждения.
⚡️ *«Первыми сломались те, кто верил, что скоро все закончится. Потом – те, кто не верил, что это когда-то закончится. Выжили те, кто сфокусировался на своих делах, без ожиданий того, что ещё может случиться»

Игорь

Точно... Не исключено.
Это Роса,к много лет проработала у Сергея во Львове. 
Поедет ко мне, разберусь, заодно прилетаю к ней распределитель.

Игорь

Цікава неполадка в одній з Рос. 
Це вперше, раніш такого не бачив.
Все працює як треба, але при відборі г90 або о0.9 клапан не закривається зовсім.
Тобто, при відборі голів та при відборі тіла, в певні моменти відбор стає завеликим, що призводить до великого об'єму голів (десь на півлітра - літр більше розрахункового), та до зіпсованого спирту.
З причинами такого стану буду розбиратись на наступному тижні. Повністю розшифрую енергонезалежну пам'ять, подивлюсь що там сталось і де саме.
В програмі не передбачена зміна констант відбору, тому це дивно. І вперше за 10 років існування Рос.

ivan_fd

Якщо константи знаходяться в еепром, то за такі роки могло й підпортитись. Можливо довго не вмикали її, плюс старість.

Игорь

Ця роса молоденька. Перший рік ще не минув. 

Игорь

Я на днях ремонтував Росу 2016 року, полетіла лінія живлення. Стало цікаво, перевірив еепром. Все в нормі. 

Игорь

В Росі, про яку писав, дійсно в еепром злетіло два байти. Лише два. Замість 94 там опинилось 65535. Все решта, з програмою включно, без помилок. Дійсно, космічна частинка прилетіла. 

ivan_fd

Так, просто міркую, а не може бути так, що при збереженні в EEPROM, якихось налаштувань, які рідко хто налаштовує (бо якби це були часто використовувані налаштування, то це були б масові скарги), пише не по тій адресі. Хоча, 0xFF, та ще й два рази підряд???

Игорь

У мене жорстко структурований еепром, початковий того вміст я сам формую за допомогою екселя :)
Ось так він виглядає на початку. 
Сірі зони - це зони, що не використовуються. 
Блакитна - це зона робочих налаштувань, простих та прихованих, яки користувач може змінювати власноруч, по одному.
Зелена - це зона "заводських", налаштувань, які можна змінити одразу всі, зберігши там копію робочих.
Наступні дві зони - пурпурова та синя - це максимуми та мінімуми налаштувань, межі, за які користувач не може вийти при змінах. Зміні ціх зон не передбачена програмою.
Так само і остання зона, жовта. Це константи відбору для кожного з 40 рівнів відбору, змінити їх можна лише якщо перезаписати еепром.
Червоним виділено 2 байти (4 стмволи), що виявились несанкціоновано, незрозуміло як, змінені на FFFF.
Випадкове збереження "не там" неможливо, бо таке значення (FFFF, тобто 65535) неможливо задати при зміні доступних налаштувань
IMG-20250518-WA0000.jpg

Pereval

Доброго дня. Маю проблему з Росою. Збій даних датчика температури і, звісно, все відключається. Грішити на датчики не можу, бо поміняв їх вісім штук, а результат завжди одинаковий. Роса може на побачити датчики при включені, тож приходиться перезапускати, а може нормально працювати декілька годин до збою. Я знищив всі розʼєми в температурному ланцюжку, все на пайці, так що грішити на поганий контакт теж не можна. Хочу вислати Росу в ремонт, якщо можна, або купити справну.

Игорь

Де брав датчики? Не всі працюють нормально. 
Висилай разом з датчиками. 

SMF spam blocked by CleanTalk