Паровой отбор голов

Автор Игорь, 08-03-2024, 08:55:23

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Те ж самые. Але треба усвідомлювати, до цей факт при перегонці має мізерний вплив на вміст домішок у серці перегону.
Ну, припустимо, ми переганяємо навалку, що містить 1000 мл спирту та 1000 умовних одиниць якоїсь домішки, що має Крект 2. Тобто, концентрація домішки в навалці складає 1 уо на мл.
Як зміниться вміст цієї домішки у кубі якщо ми відберемо голови у кількості 10 % від об'єму спирту? 
Рахую.   
Голови будуть містити 100 мл спирту з концентрацією домішки 2 уо на мл, тобто загалом 200 уо.
В кубі залишиться 900 мл спирту  та 800 уо домішки.
Вся ця домішка перейде в серце, а спирт - не весь. Певна його частка, скажемо, мл 100, вийде з хвостом.
І що ми маємо в ітозі?
Серце перегону буде містити 800 мл спирту та 800 уо домішки, тобто 1 уо домішки на 1 мл спирту.
Печалька. 
Але це дуже оптимістичний розрахунок. 
Скуріхін стверджує, що перегонка призводить до збільшення вмісту головних фракцій, чим довше ми відбираємо голови, тим більше головних домішок в серці. Кубове  новоутворення. Це ще більша печалька.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Треба позбавлятись хибного розуміння поведінки домішок. Вміст куба, складові навалки, при перегонці не створюють чергу щоб одна за одною виходити з холодильника. Не існує чіткого початку виходу якоїсь речовини, та чіткого закінчення. Як перший, так і останній грам спирту, що виходить з дистилятора, містить весь спектр речовин, що були присутні в навалці. Різниця лише в концентрації. І ця різниця не дуже й велика.

ДимаС

Так то воно так. Звучить як те, що так звані швидкі голови - це робочий метод.
Але певно є так звана золота середина, де й голів забагато не навариться, й відбір їх буде саме з тією швидкістю, яка дозволяє якомога більший відсоток їх вивести, при цьому ж ще й міцність СС має значення, як раніше доведено Ігорем.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Та не доведено мною. Це результат досліджень купи науковців

гуральник

Цитата: ДимаС від 20-06-2025, 07:55:40так звані швидкі голови - це робочий метод.
Метод робочий,самогон не пекучий, СС 30%.

Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Я на 20 зупинився /фруктовi дистилляти для бочки/.Без укрiплення та цукру якраз + - 20 .Потiм пiсля другого 65-70 .

Батарейкин

Цитата: ГонщикФормулы від 13-03-2024, 07:18:37Батарейкин, ты не переживай и 3 и 2 дюйма освоил, все очень хорошо.
о как...
пропустил тему
сейчас две страницы перечитаю и прокоментирую
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

Цитата: Батарейкин від 20-06-2025, 18:35:33сейчас две страницы перечитаю
прочитал...
ничего интересного

и очень сомневаюсь что ты научился получать нормальный Раствор (((

хромотограммы в  студию )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Хоч це можливо до парового відбору і не відноситься, але можливо комусь пригодиться при дистиляції.
Раніше я кільцювання робив додаючі отримані голови та хвости в наступний перегін. Тепер так не роблю. Почав застосовувати так званий депозит - тобто при однакових перегонках для бочкової витримки я весь сирець змішую в одній ємності і після другого перегону голови та хвости додаю до цього депозиту. Таким чином склад сирця вирівнюється. Звісно, що при цьому міцність сирця в депозиті росте. Тому намагаюся початковий сирець отримати міцністю 20-22%, щоб потім в подальшому не додавати води.
Останній раз, коли переганяв сирець на Бурбон, початковий сирець мав міцність 22%, а останній - 26,4%.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Тобто зробив перегонки сирцю.
Злив у одну ємність весь спирт-сирець.
Додав туди всі голови та хвости з минулої дистиляції.
Дистилював.
Так?

То а чому не поділити голови та хвости на рівні частини й не додавати у куб? У чому різниця?

І про депозит не зрозумів. Типу три сирця в одній ємності змішані називаються депозит?  А в окремих не депозит?

І чому не давати ті голови й хвости у брагу?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Трохи не так. Для бурбона я зробив 14 перегонів браги по 110л отримав більше 300л сирця. Злив їх до купи, бо жодного разу брага не була однаковою, хоча все робив за одними і тими самими параметрами. Відповідно склад кожного сирця різний. Голів та хвостів від попередніх, інших, перегонів у мене не було.
Я переганяю за раз по 100л. Отримані голови та хвости додав до "Депозиту", І лише потім залив наступні 100л в куб. І так кожного разу.
Так. Звісно, додавати голови до браги, а хвости до сирця було б краще, але не маю такої технологічної можливості. Замивати обладнання - ще те задоволення, тому роблю підряд всі перші перегони, замиваю все обладнання, мідь - механічно без фанатизму сірим скотч брайтом, роблю збірку для другого перегону і підряд переганяю весь сирець.

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 22-06-2025, 08:36:20Звісно, додавати голови до браги, а хвости до сирця було б краще,
ну не занимайтесь ерундой....
особенно при  наличии  РК
ну не нужно  всовывать руки в навоз перед  едой....
мыть вы их  по любому будете
и может даже с мылом... а после навоза и мыло не очень отмывает

Ivan 68

Цитата: Батарейкин від 24-06-2025, 17:29:58ну не занимайтесь ерундой....
особенно при  наличии  РК
Якщо б ми говорили про РК, або про дистиляцію для білого споживання, я б погодився. Але ми говоримо про дистиляцію для бочки. А тут вже все геть по іншому.
Я, доречі, не один це стверджую. Зава-да до кільцювання дійшов ще років з 10 тому.
Звісно, що коли я роблю дистиляцію для білого споживання, то голови ідуть на РК, а хвости я збираю і роблю третій перегін, а потім голови (окремо) і хвости (окремо) - ідуть на РК

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 24-06-2025, 19:16:07А тут вже все геть по іншому.
я пас (((
Благой тот кто Верует ))))

ну не делаются из гамна пули (((

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 24-06-2025, 19:16:07а хвости я збираю
ну так тогда называй их как в твоих книжках
по моему парфюмерные воды )))

SMF spam blocked by CleanTalk