Куплю виноград

Автор Ivan 68, 05-08-2025, 10:13:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68Topic starter

Шановні колеги хочу придбати 1т білого винограду для коньку. Цікавлять такі сорти - Ріслінг, Ркацителі, Піно-Грі, Юпітер та Уньї Блан.
Можливо хтось сам бажає продати, можливо у когось є контакти, у кого можна було б придбати. Буду вдячний за любу інформацію.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ivan 68Topic starter

Точно. Він синій. Мені про нього Олег Винокур сказав.

vova0869

В Юпiтера слабка ароматика .Я би не радив .

makrak80

Цитата: vova0869 від 05-08-2025, 15:35:22В Юпiтера слабка ароматика
для витримки вона не потрібна . Для чачі інша справа ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Без аромату нема дистилляти .А чача то переробка вiдходiв .

makrak80

Володимире , так то дистиляти ... А я кажу про бренді та коньяки , де ти чув в них запах винограду . Я не чув щоб в них використовували виноград мускатних , або лабрускових сортів ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Так i я про брендi.Запах то е эфiрнi масла якi в процесi дистилляцii трансформуються а этановi эфiри .Я не використовую лабрусковi cорти але французи не довели вред вiд них .Вони просто прибрали конкурентiв.Доречi французи вже десь рокiв з десять не займають призових мiсць на конкурсах .Та i оце /в провiнцii ,дуб iз францii з Укаiнским смаком/.Те що скупляють винограднi cпирти у Фоанцii та за межами .А потiм продають по свiту пiд своiми брендами .Коротко я iм не довiряю.

Игорь

Чекай,Вова. Умова утворення енантових етерів в процесі дистиляції - не наявність етерів у сировині, а наявність жирних кислот, тобто вино має мати достатню природну кислотність, та не будь-яку, а певні  кислоти жирного ряду. Саме вони, поєднавшись з спиртами, в першу чергу - етиловим - утворять енантові етери. Тому слід віддати перевагу сировині  не тільки з достатнім вмістом цукру, а ще звернути увагу на кислотність. Виноград на смак має бути відчутно кислим. Такого багато з'їсти не вийде.але це має бути не оцтова кислота, бо замість енантових наважиться етилацетат, буде запах розчинника.
Які кислоти потрібні - зараз запитаю у ШІ
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

IMG_20250806_125500.jpg
Як стверджує штучний інтелект, сліди саме цих трьох кислот при наявності кислого середовища та високої температури, поєднуються зі спиртами, в тому числі і з сивушними, та створюють енантові ефіри.
Маю підозру, що це відбувається в першу чергу при першій перегонці.

Игорь

Нагадаю, що у довідниках радять не сильно освітлювати вино при першій перегонці, бо саме дріжджовий осад містить ті самі кислоти. 

vova0869

Все вiрно .Але якимось чином ароматика впливае на кiнцевий продукт .

Ivan 68Topic starter

Я довго та прискіпливо вивчав питання браги. Що вдалося вияснити. Навіть для фруктових браг важливий показник рН. Тільки він менший, а відповідно кислоти там більше, ніж в зернових. В зернових та солодових оптимальний рН - 4,8-5,2. А у фруктових 3,2 - 3,5.
Як його регулюють. Дуже просто - до зернових та солодових додають молочну кислоту, а до фруктових - виноградну кислоту. Єдине, що виноградна кислота є штучна та натуральна. Вибір, я думаю очевидний.
При цьому рН в бразі потрібно регулювати двічі. Перед додаванням у сусло дріжджів і перед тим, як перелити готову брагу в куб для перегону.
От звідти і берутся додаткові етери. Смак самого винограду само собою. Гарний білий, кислий виноград - саме те, що потрібно для виготовлення смачного коньяку який ніякого відношення до магазинного, навіть дорогого, не має від слова зовсім.
Мені повезло спробувати маленький пробник справжнього коньяку, зробленого нашим форумчанином Вадім33. Що я Вам скажу - Мартель, Курвуазьє та інші - відпочивають.

SMF spam blocked by CleanTalk