Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

Цитата: vova0869 від 05-11-2025, 11:36:29Скоро це ШI буде розказувати як тобi жити .Зробить напоi та вкраде iскру творчостi.Самий великий досвiд мае промисловiсть. Там шоломи не крутять. Маштабувати це не вийде.Цей досвiд буде не потрiбен
Володя, на мою суб'єктивну думку, ти не правий. Масштабувати промисловість безсенсово, хоча б по тій причині, що там на першому плані прибуток (з всіма витікаючими звідси наслідками), а у нас - якість, смак і т.і. А відповідно, навіть книжки, які ми читаємо (або не читаємо, хто як) нам підходять теж частково. Бо більшість книг написані для промисловості і за кошти промисловості.
Що стосується - розказує, як тобі жити. По перше, в кінці кожного тексту від ШІ є допис, що він може помилятися і його ПОТРІБНО! перевіряти. А по друге, якби не іскра творчості - фіг би я задав хоч половину тих запитань, які задав. Правильних, чи не правильних - то не так важливо. Я не геній, я теж постійно навчаюся. Як казав мій Тато - "Вік живи, вік навчайся, і дурним помреш".
Звісно, що на виробництві шоломи не крутять, тому що з одного боку це неможливо фізично - форма не та, а з іншого боку вони давно знайшли для себе ту, середньостатистичну величину, яка не потребує досконалої майстерності. Саме тому все менше класичних апаратів і все більше ректифікаційних технологій. Але у нас є така можливість - крутити шоломи, то чому б цим не скористатися. Я бігло продивився ті посилання, що надав ШІ. Там наукові роботи з цього приводу. Якби це було не важливо, цих робіт та обговорень просто б не існувало. Для когось підходить - і так "сойдет", а хтось прагне до досконалості. Просто часу у мене ще не було, щоб повністю перечитати всі тексти.
А мені масштабувати це не потрібно. Я для себе стараюся. А з колегами ділюся, щоб внести краплинку вкладу в наше хобі. Наш форум такий просунутий, особливо в частині ректифікації, не сам по собі, а завдяки зусиллям багатьох людей на чолі з Ігорем, за що йому велика подяка.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Сьогодні не в формі - прочитаю завтра. 
Але ось таке зауваження. Чим вище зконденсується пара у шоломі, тим більший у флегми буде зворотній шлях, тим більше капля флегми зустріне на шляху до куба молекул парів, та тим більше буде тепломасообмін та укріплення. 
Але, як кажуть кацапи, "нє всьо так адназначно". 
Треба завжди мати на увазі, що укріплення буває як з тепломасообміном, так і без нього. При парціальній конденсації обміну нема, є лише втрата тепла, та укріплення за рахунок того, що молекули води більш охоче переходять у флегму, ніж молекули спирту. Тому при парціальній конденсації в куб повертається більш "водявий" дистилят, а у відбор потрапляє більш спиртовий. 
Тому в шоломі конденсація сотні грам парів призведе до однакового парціального єфекту, а ось ректифікаціїна складова буде тим більше, чим вище відбудеться конденсація. 
Але й це ще не все. Теж є варіанти. 
 Щільність контакту краплі флегми, що стікає по шолому, з потоком пари (а від цього залежить ректифікаціїна складова укріплення) залежить від купи умов є, і я, відверто кажучи, не бачу як можна все це не те, щоб врахувати, а навіть уявити собі вплив. 
Зрозуміло, що крапля, що біжить по вертикальній поверхні, це одне, а якщо по похилій - інше. Похила може заходитись, а може розходитись. А ще ми навіть не яґуявляємо яких характер руха пари - він ламінарний чи турбулентній. 
В таких умовах є тільки одне рішення - експеримент.  І не один. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

По темі
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Клас! Гарна картинка, яка точно передає спілкування з ШІ.
Краще ніяк, ніж як небудь.

BazilVV

Цитата: ДимаС від 11-11-2025, 08:35:36По темі

Ще хто би казав, що мухомор отруйний ))).
Мухомор, дуже корисний гриб!
Spoiler
А самий отруйний, який можна випадково або незнаючи покласти в кошик, бліда поганка,це буде смертельний випадок.
[close]

SMF spam blocked by CleanTalk