РОСА

Автор Игорь, 05-01-2015, 23:29:30

Попередня тема - Наступна тема

Hedd і 3 Гостей дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Обережно - це означає запустити росу на невеличкій потужності та перевірити інвертор та саму Росу на наявність підозрілих ознак - незрозумілі звуки завеликий нагрів,  збої датчиків, незвичні символи на індикаторах, тощо.
Якщо хвилин 15-20  все буде гаразд - вперед.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

silverus

Цитата: Дачнік від 03-07-2025, 15:21:43Шановні форумчані в мене питання по сумістності Роси та гібридного інвертора як джерела живлення?

Чи можливо підключати? Читав раніше що підключати Росу до сімісторного стабілізатора неварто, бо може стабілізатор вийти с ладу, а інвертор?

У меня негативный опыт.
Год назад заглючили датчики температуры после работы от солнца.
Может нормально поработать несколько часов, потом сбой.
Пробовал три комплекта датчиков, два датчика родных, два от Игоря, и два из Китая, никакой разницы.
Уже год Росой не пользуюсь.

ДимаС

Нуу, багато хто ще не придбав інвертори й розглядає купівлю.

Давайте зробимо перелік моделей інверторів та інверторних генераторів, які точно працюють з Росою й які точно ні.
Якось так. Певно винесу в >>>ОКРЕМУ ТЕМУ<<<
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Проблема не в датчиках.
Попробую объяснить.
Работа Росы жёстко привязана к синусоиде сетевого напряжения. Роса непрерывно и очень быстро 'тикает"
Промежутки между соседними полуволнами она делит на 123 равных "тика", и этих тиков насчитывается 12300 каждую секунду.
В каждом из этих тиков Роса измеряет напряжение, возводит в квадрат, суммирует, то есть вычисляет  фактическую мощность.  По номеру очередного тика  она вычисляет когда нужно открыть или закрыть клапан отбора и подать сигнал на распределитель фракций.  И если новая полуволна начнется не вовремя, не на 123-й тик после начала полупериода, Роса не понимает что происходит, сходит с ума и может зависнуть.
То есть, Росе нужно не только 50±1 герц, но и непрерывность синусоиды, чтобы она не прерывалась.
При работе в единой электросети, это выполняется строго, без этого невозможна синхронизация генераторов. А в домашней сети, не синхронизированной с общей энергосистемой, это может выполняться, а может и не выполняться, это зависит от каждого конкретного инвертора. 
Поэтому у одних Роса работает с инвертором, , у других нет.
Поэтому нужно попробовать запустить росу и понаблюдать, то есть первый запуск с инвертором провести под контролем

silverus

Только потом Роса уже не работает и от сети

Ivan 68

Я декілька разів працював виключно через інвертор і в ті моменти казусів не було. Але загалом казуси з Росою були. Я це списував більше на роботу РЕБ, ними зараз все усіяно. Але чи була тоді подача світла через інвертор, чи ні, сказати не можу. Буду придивлятися, якщо випаде така нагода. Інвертор - jcdsolar на 5,5кВт та цієї ж фірми акумулятор на 10кВт.
Краще ніяк, ніж як небудь.

yrabarskiy

У мене в минулому році, на початку листопада, була така ж сама ситуація,хоча я інвертор не використовував. Заміна температурних датчиків не допомогала. Після старту робота тривалав межах 2 - 10 хв. Маю в запасі ще одну з нею відбувалася таж сама картина. Мабуть була якась завада в електромережі, бо через декілька днів все нормалізувалося.
Хмільна вода не приведе до добра!

ИгорьTopic starter

Цитата: silverus від 05-07-2025, 08:32:54Только потом Роса уже не работает и от сети
Присылай разберемся. Это не от инвертора. 

Дачнік

У мене теж саме сьогодні відбувалося з датчиками двічі під час звичайної перегонки, Під час роботи від мережі а не від інвертора.
Перший раз близько 8 ранку другий ближче до 13, і такі глюки це проблеми місцевої мережі і падіння напруги.  У цей момент на ватметрі в який вклочена Роса було 184 вольта.  Роса сігналізуе про сбій , по просто натиснув кнопку і все запрацювало знов.

Батарейкин

Цитата: Дачнік від 05-07-2025, 21:21:28Перший раз близько 8 ранку другий ближче до 13
прикольно (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

У мене теж таке бувало. Але домашня мережа отримувала 232 вольта.
Від минулої осені чого тільки не було. А потім в кінці зими вдалося піймати проблему при РК.
Після того Ігор провів діагностику і виявив незвичну для Роси проблему. Він її тут описував. Після того, Слава Богу, ніяких проблем.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

Якщо налаштувати помірно недостатньє охолодження при ректифікації, або якщо станеться верхній захлин, пляшка ТСА може переповнитись, спирт почне витікати на підлогу, на автоматика, на ізоляцію куба. Все це може призвести до небажаних наслідків. 
Тому є сенс встановити в пляшку пару контактів та з'єднати з дротами датчика потопу. Або під'єднати до окремого гнізда потопу, якщо такий є. 
Spoiler
[close]

Anti8

Вітаю, така проблема з'явилася.
До цбого провів 100500 ректифікацій та дистиляцій, все було в нормі.
Останнього разу ставлю дистиляцію, все йде норм, доходимо до програми 2, я одразу ставлю на 4 і там все проходить до кінця в мене.
І от, темретура на дачику шо кубі починає падати(я бачу на табло Роси), і за хвилину пише перегрів...
Тобто наче сигнал від датчиків наче міняється, і той шо в кубі показує перегрів, наче він відповідає за темпереатуру дистиляту.
Думав глюк, пройде, але вже 2 рази таке от виходить.
Куди копати? Поміняти DS кі, чи може в кого було таке.
Донбас - це Україна!

yrabarskiy

В цікавих режимах впроваджуеш процес дистиляції. Можливо не в 4 режимі а в 3-му чи 5-му. Так звичайно, спробуй замінити DS-ки, перевір чи ТЕН не пробиває на корпус, а також в роботі без навантаження, тобто від'єднати ТЕН. У мене була схожа ситуація. Як вона виникла так і через деякий час (10-15діб) зникла. 2-ві РОСИ з індивідуальними DSками аналогічно спрацьовували в режим перегрів. На мою думку в електромережі була якась наводка, на яку реагувала РОСА. Якщо не терпиться, спробуй встановити для живлення РОСА мережевий фільтр, наприклад HT170-20-L8-B2
Хмільна вода не приведе до добра!

ИгорьTopic starter

Юрій, в режимі перегонки нема п'ятого, там чотири режими :) 
Anti8, для початку спробуй порухати роз'єми- витягни та встав штекером, можеш поміняти їх місцями. Може з роками окислились контакти. 
Другий крок - спробуй переставити кубоаґвиц датчик вгору, в верхній - в гільзу куба. 
Якщо допоможе, треба готувати пару датчиків на всяк випадок. Кубовий вже трохи втомився. 
Якщо не допоможе, можна замінити обидва датчики. Старі, доречі, можуть нормально працювати в інших приладах, у малюку чи фанкойлі. 
Якщо в заміна датчиків не допоможе, проблема в якості живлення, але це не часто зустрічається. 

SMF spam blocked by CleanTalk