Сырье для производства спирта .

Автор vova0869, 02-01-2023, 13:04:11

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

от і народилась назва для нового обладнання
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: гуральник від 12-12-2024, 13:29:54ББК і НБК одне і те саме тільки на різних мовах.
)))
правильно!
это про заееебЫвание  мовным питанием... когда .... в одном сообщении все  до кучи пишет

13-12-2024, 18:23:23
Цитата: Игорь від 13-12-2024, 09:42:47БаБайКа.
!!!!
звучит!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Zag

Панство, чи змінилася ваші думки за останній рік стосовно того з чого найвигідніше робити ректифікат? При умові, що сировину цукор/зерно/крупу/муку приходиться купляти і враховуючи витратну складову за різні дріжджі, ферменти, розварювання і тд.
Шануймося,  бо ми того варті!

Игорь

На мою думкцу, найдешевший варіант з урахуванням додаткових витрат - це цукор.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Я з Ігорем повністю згідний. В першу чергу через те, що для 1л спирту потрібно 2кг цукру, а зерна - 4кг. Звісно, це грубий підрахунок. При цьому об'єм браги в 2 рази більший з всіма витікаючими звідси наслідками по витратах часу, води, енергії.
Але! Все залежить від мети. Мене, наприклад, спирт цікавить лише як помічник, додаток у дистиляції. Тому я з цукру робив спирт лише раз. На самому початку, щоб потренуватися. З зернових, на мою суб'єктивну думку, найпростіше і зручніше всього спирт робити з муки. Але якщо є дармові та списані на базах, або по знайомих зіпсуті крупи та вермишель, чому б і ні.
З відходів дистиляції - само собою. Спирт виходить значно м'якший, навіть ніж з пшениці.
Краще ніяк, ніж як небудь.

VitaliyR

Вітаю.

Може хтось використовував порошки типу юпі для браги. Чи є якісь нюанси при підготовці до зброджування ?

Маю трошки такої прострочки, хочу використати для браги з подальшою перегонкою на сирець і далі спирт.

зображення_viber_2026-06-15_11-52-12-233.jpg

зображення_viber_2026-06-15_11-52-12-266.jpg 

vova0869Topic starter

Чи захочуть дрiжжi це зброджувати ? Та i насадку в РК загадить .Спробуй трохи збродити .

SMF spam blocked by CleanTalk