Українскі рецепти З. Клиновецької, 1913 рік

Автор Игорь, 03-07-2013, 08:04:00

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Zag

Люди, я по справжньому вами захоплююся. Мене напої де більше п'яти складових, ще й з екзотичними назвами, лякають)
Шануймося,  бо ми того варті!

perkoljator

Цитата: Zag від 09-01-2026, 20:59:22Мене напої де більше п'яти складових, ще й з екзотичними назвами, лякають)
Стакан храброй воды поможет избавится от любого количества  страха. 🤣🤣🤣

Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

Ivan 68

Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Знайомі які дегустували сказали що фігня.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

У Клиновецької є рецепт.
В двох словах - насипати пів-банки смородинових бруньок, залити міцною (мабуть градусів 50) горілкою до верху,  зав'язати ганчіркою та витримати 6 тижнів (не більше) на сонці. Потім добре процідити, перелити у пляшки, укупорити та тримати в темряві щонайдовше.
На мій погляд, головний "секрет" у тому, що перше настоювання відбувається в відкритій тарі.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

makrak80

Цитата: Игорь від 22-01-2026, 08:47:58На мій погляд, головний "секрет" у тому, що перше настоювання відбувається в відкритій тарі.
ну за півтора місяця , там як раз залишиться процентів 40 міцності... Пів склянки березових бруньок зберав пів дня , а пів банки не меньш як 2 доби ))) !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Миколо, там ідеться про смородинові бруньки, а не березові.

Ivan 68

Цитата: ДимаС від 22-01-2026, 08:40:00Знайомі які дегустували сказали що фігня.
Фігня не фігня, а люди на 15 мільйонів за минулий рік того напою продали.
Пляшка напою від 1878грн. до 3800грн. коштує.

гуральник

Я купив і продегустував контабас для цікавості.
Не можу сказати, що фігня і не сподобався.
Але не на стільки,щоб я хотів придбати ще...
Зробити самому- так
Нарвати стільки бруньок -ні))
Тому...
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Я думаю, що у кантабаса на продаж немає головного - витримки. Бізнес є бізнес. А в стародавньому рецепті в кінці написано - чим довше стоїть, тим смачніше.
У мене була завалялася пляшка мого цукрового звичайного самогону. Йому було приблизно три роки, то я Вам скажу досить приємний та солодкавий був напій. Я аж здивувався. Так і тут - той кантабас, що знайшли, датований 1993 роком - вірю, що добрий. А той, якому від сили рік, звісно, що буде значно слабший по смаку.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 22-01-2026, 20:48:18Фігня не фігня, а люди на 15 мільйонів за минулий рік того напою продали.
Пляшка напою від 1878грн. до 3800грн. коштує.
Це не про напій. Це про маркетинг: вигадали легенду, вкинулись у рекламу, блогерів, конкурси - отримали хайп у вигляді аудиторії, яка вперше вирішила спробувати. Ну і надцять лямів, ок.
Більше цікаво а яка статистика повторних чеків покупців...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

фотограф

Мабуть це більш варте уваги, на що є сенс витрачати час та натхнення. А не на сільські історії по фарбуванню самогона

vova0869

А ви задумывались де брати скiльки брунькiв.Та i смородина зарас однi гiбриди.Це маркетинг там використоаують якicь вытяжки може з гiлок чи листя.Може це був i гарний напiй але рiдкiсний.

perkoljator

Цитата: vova0869 від 23-01-2026, 10:08:25А ви задумывались де брати скiльки брунькiв.
А шо там думать. Поехать на смородиновую плантацию и нарезать во время обрезочных работ.  Не просто нарезать, а нарезать на халяву.  И  при этом получить зарплату в виде денег или под будущий урожай.
На почках не делал. А на плодах чёрной смородины ликёрчик великолепен. И может свободно конкурировать с вышнёвым. 
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

SMF spam blocked by CleanTalk