Малюк та Карлсон. Останні зміни.

Автор Игорь, 14-05-2022, 11:49:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ivan_fd

Чогось у мене коливання температури (не велике ± 1-3 ℃) починалося коли вмикався насос в криниці.
Але повністю з вами згоден, насос в мене тоді працював чуть вище своєї мінімальної напруги старту. З кондиціонером температура води вища
і насос вже працює на вищих обертах. Дуже сподіваюся, що з новим дефом, стане ще краще.  :)

ДимаС

Стара 5-та прошивка.
РК.
Датчик примотаний до трубки на виході з дефу (утеплив трохи), охолодження автономне (внутрішній блок кондиціонеру).
Вийшов дуже дивний набір коефіцієнтів, але результат мене влаштовує - супер працює, при тому що у приміщенні повітря поступово прогрівалось і ввід води у деф теж був все теплішим).
Прошився на 8-му прошивку. Подивлюсь як працює копняк, бо без нього вихід на завдану температуру був відверто не ідеальним. Далеко. Тому класно що проект розвивинувся далі перших версій.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

ЦитатаВийшов дуже дивний набір коефіцієнтів, але результат мене влаштовує
не мучай насос. Зіпсувати його складно, але можна, якщо раз в декілька секунд вмикати - вмикати. Жоден мотор не любить коли його так шморгають. І система керування теж. Подивись на графік. Це - режим смерті мотора. 
Цитатавихід на завдану температуру був відверто не ідеальним
при такому керуванні взагалі дивно, що таке сталося.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Дореч, Ігоре, ти казав що якщо з налаштування температури перейти у відображення графіку тоді температура не залежить від крутилки. У мене таки збилась у режимі графіку теж. Для інфо просто. Треба буде купити та замінити крутилку.

ИгорьTopic starter

Це дуже дивно. І це точно не залежить від потенціометра. Бо в режимі графіка малюк не звертається до нього і не дивиться на його опір. Перевір. Перемкни в режим графіка та покрути ручку крутилки. Це не буде мати жодного впливу.

ДимаС

Перевірив. Малюк переходить з графіка у режим зміни температури, коли не крутиш - повертається у графік

30-09-2024, 11:13:32
Взагалі, черговий раз хочу виразити захоплення Малюком.
Так, регулятор треба замінити (прошу підказати який треба купити).
А так, помітив що крутилка накрутила з 55С вниз, то поправив налаштування, перевів у підголовники на півгодини щоб стабілізувати - та ось як гарно виглядає графік, навіть при всіх косяках мого старигана)))

ИгорьTopic starter

Питання стосується не лише малюка, але спливло саме на ньому, тому й пишу в цій темі. Йдеться про вигоряння, деградацію дісплея. Якщо коротко - Ось вам аргумент за те, щоб не лишати прилади з OLED дисплеями сидіти під напругоі без роботи.Кожна хвилина роботи такого дісплея - це крок до його смерті. Цей шлях не близький, але прямий. За рік або два безперервної роботи дісплей припиняє світитись, відновлення неможливе. 
Spoiler
[close]
Відео (шортс) краще дивитись на ютубі. 

ИгорьTopic starter

Ах, це ж гілка про зміни... 
Зробив чергову прошивку для Малюків та Карлсонів,  одинадцяту. Працює точно як попередня, але поліпшені шрифти та ще деякі дрібниці. 
Якщо хтось зацікавиться - викладу.

ДимаС

Ігоре, викладай, я десь за місяць правда доберусь хочу зробити ревізію обладнання та оновити ПЗ до актуального.

Andrik_K

Так викладай я теж оновлюсь. Дякую
Я знаю, що нічого не знаю

ИгорьTopic starter

Вчора знайшов маленьку помилку, виправив. Ще день чи два поспостерігаю та викладу прошивку. 
Поклав поруч два малюка зі старими та новими шрифтами. Відверто кажучи, великої різниці нема. Але раніше, щоб видати слово українською, я мав намалювати це слово та видавати на екран не текст, а малюнок. Тепер це набагато легше. 
Спробую зняти відео для порівняння. 

ИгорьTopic starter

Зараз ще додам захист проти деградації.
Через 1-3-5 хвилин звичайного відображення, екран перейде в "екологічний" режим - буде кожні 5-10 секунд (теж ще не вирішив) показувати температуру коротким спалахом. 

Відео відмінності 11-ї прошивки від попередніх - під спойлером. 
Spoiler

[close]

ИгорьTopic starter

Перебрав купу варіантів збереження екрану, зупинився на такому.
5 хвилин після останньої взаємодії (кнопка чи крутилася) екран показує звичну картинку, після чого переходить в економний режим, коли на чорному екрані світиться лише фактична температура або оберти насоса якщо температури не видно. Шрифт не дуже великий, але видно добре. 
Кожні 3 секунди значення змінює позицію, вільно пересуваючись у межах екрану. 
Повернутись до звичайного режиму перегляду можна через натискання кнопки.  
Перший "клац" покаже температури, другий - графік. 
Обертання крутилки в режимі економії екрану не викличе нічого - ані переходу в нормальний режим, ані зміни налаштувань.  
Spoiler
[close]

GRIP

Вибачте на слові, чи стосується ця проблема Бобра? Чи можливо понизити  яскравість екрану Бобра . І що потрібно зробити щоб її зменшити?
Оскільки істина в вині ,частина їй уже в мені.
 Глупість це не відсутність ума, це такий ум.

ИгорьTopic starter

Ця проблема стосується будь-якого приладу з маленьким oled дисплеєм, але в першу чергу в небезпеці ті прилади, які працюють день за днем та доба за добою. Ті, які можна випадково залишити увімкненими, та забути про них на пару днів чи на тиждень. 
Той спосіб боротьби з деградацією, який я показав, доречно використати в Малюках, бо що там дивитись? Налаштував 50 чи 60, там і буде стільки, А треба буде змінити поріг - натиснеш кнопку, все засвітиться на повну. 
У Бобра інша задача. Я для нього, доречі, розробив величезний шрифт для циіл, щоб побачити яка там температура можна було здалеку, і в будь-яку мить. кщо він в цей час буде "ощадити екран", це зламає його функціональність. 
Тому я б для Бобра таке збереження не робив бі. Та й нема в ньому потреби. Його важко лишити підключеним тоді, коли він не потрібен.  
Але, як кажуть, для нас нема нічого неможливого. 
З практики. 
Я ще не стикався з проблемою деградації чорно-білих дисплеїв розміром 1,3". Вони стоять в яБобраз, фанкойлах та дуплетах. Бачив та "тримав в руках" деградованы дисплеї  лише розміром 0.96", і лише блакитно-жовті. 

SMF spam blocked by CleanTalk