Вибір ТЕНа для парогенератора (для тривалого кипіння)

Автор vova0869, 08-03-2026, 20:30:50

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869Topic starter

Який тен краще для парогенератора ? Мiдний ,нержаiйка ,може вiд пральноi машини чи електро чайника /там защита /.

гуральник

думаю, що грепан для дистилятора
вони там різної потужності, можна замовити любу
у мене є 3кВт
Любіть життя. Повторення не буде...

SAMSON

Цитата: vova0869 від 08-03-2026, 20:30:50Який тен краще для парогенератора ? Мiдний ,нержаiйка ,може вiд пральноi машини чи електро чайника /там защита /.
.
Тен краще нержавійка а їх може бути 1-2-3 шт

Игорь

Водяні тени розрізняються по призначенню. 
Одні з них - для нагріву води, а інші - для тривалого кип'ятіння. 
Для парогенератора треба обирати теги саме для парогенератора  
На мій погляд, найкращій варіант - блок- тен на 4.5 або 5 кВт для парової праски.  
Зрозуміло, тен для бойлера або для пральної машинки теж може застосувати,і навіть можливо вони будуть довго працювати без проблем, але треба розуміти. Ти будеш використовувати його не по призначенню, за мною нормального використання. 
Посилання на тен від парової праски знайду. Він под різьбу 1½", "скріпка", короткий, з двох однакових половинок. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Ось тен для парогенератора, але мені не подобається товста гума для ущільнення. Невідомо буде вона додавати запах гуми в пару чи ні. 
https://element-tm.com.ua/teny-v-saunu-kalorifery-podogrev-ventilyacii-vozduha/teny-v-saunu-harvia-zsp-k11gs/ten-harvia-zg-350-3000-vt-230-v-dlya-parogeneratora-hgx90-hgs-90?gclid=Cj0KCQiA2bTNBhDjARIsAK89wlFISZqcxtdNY2xa2eEgibXMH6ea78eEbp4UYHpDdCR355Ls4XXVEBEaApjpEALw_wcB

Игорь

В ось такі я б порадив без сумнівів та вагань.
5.0 кВт
4.5 кВт

yrabarskiy

Якщо будеш використовувати воду яка не утворює соляного накипу, то ТЕНи практично можна використовувати які завгодно. Особисто використовував осмотичну воду, декілька років працював із зерновою сировиною і все гаразд.Парогегератор переробив біля 1 т. води. При їх огляді вони лише змінили колір (потемніли). Зазвичай краще використовувати БТЕНи такі як пропонує Ігор.
Хмільна вода не приведе до добра!

Игорь

Різниця між нагрівальними та випаровуючими тенами в тому, що навколо тена, що не призначений для випарювання води, під час роботи завжди є вода, що забезпечує надійний відвод тепла та комфортну роботу тена.
Тен, що випаровує воду, з певний мірі оточений бульбашками пари, а пара відбирає тепло значно гірше за воду. Тому тени для роботи в умовах кипіння мають шанс перегрітись, тому вони мають більш товсту трубку, іншу ізоляційну засипку, тощо.

SMF spam blocked by CleanTalk