Дистилят з варення - рецепт Ivan 68

Автор ГонщикФормулы, 20-06-2026, 15:04:58

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулыTopic starter

Всем привет, отдали мне консервацию, варенье разное, черешня, абрикоса, хочу из него сделать брагу, все высыпать, добавить воды и дрожжей. Получится ли такой набора разного варенья сбросить и потом получить дистилят или спирт?

vova0869

У Ivan 68 дуже гарний дистиллят з варення виходить .

Ivan 68

Та ну! Ти що! Пускати варення на спирт - це збочення.
На мою, можливо суб'єктивну думку, з варення виходить самий смачний дистилят для білого споживання.
Бажано зробити деякі речі:
1. Злити все варення до купи і нагріти до 70*. Потримати з годинку. Це потрібно для того, щоб убити будь яку мікрофлору, бо тобі запросто може попастися щось зіпсуте, яке ти можеш пропустити.
2. Дріжджі потрібні тільки винні, ніякі інші не годяться. З варення люди навіть непогане вино роблять. Тому тут потрібна технологія, як для зброджування вина. Це не цукрова брага!!!
3. Обов'язково під час додавання дріжджів потрібно дати половину розведеної у воді підкормки. Другу частину підкормки потрібно додати через три дні.
4. Після зброджування дати добре освітлитися брагі.
5. Перед перегоном зібрати окремо відстояну частину (якщо її багато, то окремо і перегнати), а решту спочатку відтиснути любим зручним способом (через чулок, на пресі, підвісивши у джинсовій штанині, тощо). Навіть якщо є ПВК, або пароген, з браги варення потрібно взяти лише рідину. Повірте - так буде значно краще і якісніше. Я все перепробував.
6. Піногасник при зброджуванні - обов'язково!
Я ще про всяк випадок перед зброджуванням додавав антибіотик - 1 капсула на 30л.
Я цієї зими нарешті отримав з варення те, що хотів. Вийшло нарешті з четвертого раза.
Було 100л варення і відповідно 400л браги.
Так. Потрібно повозитися. Так, потрібно напрягтися, а не просто по цукровій схемі збродити. Але ж і результат!
Голів для білого споживання я відбираю, як правило 4-5% від АС.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Навіть не думав, що так можна ускладнити собі життя на рівному місці!
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Володя, може це і усладнення життя, але лише за таких умов я зміг зберегти всі аромати та смаки вимішаного варення і отримати смачний дистилят. В інших випадках виходив банальний цукровий самогон з натяком на фрукти.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Та чого я дивуюся, у світі проживає тисячі  людей, які вірять у бади...
 Маєш на то право...

Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Я скептично ставився до варення поки не спробував у Ivan 68 дистиллят .Це при тому що я не люблю бiлi дистилляти .Я навiть хотiв купити  старе варення але не встиг .А про довбатися так у нас хоббi задовбисте .Це не брендi , не вicкi але i поруч не стоiть з цукровим хоч цукру там не мало .

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 20-06-2026, 16:15:10Та ну! Ти що! Пускати варення на спирт - це збочення.
На мою, можливо суб'єктивну думку, з варення виходить самий смачний дистилят для білого споживання.
Бажано зробити деякі речі:
1. Злити все варення до купи і нагріти до 70*. Потримати з годинку. Це потрібно для того, щоб убити будь яку мікрофлору, бо тобі запросто може попастися щось зіпсуте, яке ти можеш пропустити.
2. Дріжджі потрібні тільки винні, ніякі інші не годяться. З варення люди навіть непогане вино роблять. Тому тут потрібна технологія, як для зброджування вина. Це не цукрова брага!!!
3. Обов'язково під час додавання дріжджів потрібно дати половину розведеної у воді підкормки. Другу частину підкормки потрібно додати через три дні.
4. Після зброджування дати добре освітлитися брагі.
5. Перед перегоном зібрати окремо відстояну частину (якщо її багато, то окремо і перегнати), а решту спочатку відтиснути любим зручним способом (через чулок, на пресі, підвісивши у джинсовій штанині, тощо). Навіть якщо є ПВК, або пароген, з браги варення потрібно взяти лише рідину. Повірте - так буде значно краще і якісніше. Я все перепробував.
6. Піногасник при зброджуванні - обов'язково!
Я ще про всяк випадок перед зброджуванням додавав антибіотик - 1 капсула на 30л.
Я цієї зими нарешті отримав з варення те, що хотів. Вийшло нарешті з четвертого раза.
Було 100л варення і відповідно 400л браги.
Так. Потрібно повозитися. Так, потрібно напрягтися, а не просто по цукровій схемі збродити. Але ж і результат!
Голів для білого споживання я відбираю, як правило 4-5% від АС.
Робота проведена титанічна. Я не втримався та вивів досвід колеги по цеху окремою темою для зручності.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ГонщикФормулыTopic starter

Ivan68 спасибо за совет, буду пробовать.

ДимаС

Де тепер взяти купу варення головне питання🙄
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk