Двойная ректификация от Батарейкина!

Автор Батарейкин, 25-07-2022, 16:11:58

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БатарейкинTopic starter

Цитата: Serhiy від 06-03-2023, 12:53:18куб для ректификации обычно заливаю 55 литров.
чего?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Serhiy

55 литров сырца крепостью 55 градусов (так совпало).
Всегда

БатарейкинTopic starter

ну так попробуй так как есть
и +20литров
заодно и нам расскажешь...

бытует мнение что с 40% выходит вкуснее чем с 60%
тем более запас по баку позволяет

я руководствовался своими обьемами.
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БатарейкинTopic starter

Цитата: Батарейкин від 25-07-2022, 16:49:03третий этап подходит и для переработки голов и ТСА
но р3 значительно дольше!  48-72часа ( по запаху)
тут в вайбере поинтересовались про переработку голов...

вот эта  тема!

будут  вопросы -  растолкую
тогда это писалось сумбурно!но более менее понятно

Я

Доброго здоров*я шановні форумчани.
          Щось у мене з ректифікацією не дуже. Після однієї ректифікації продукт все рівно виходить жорсткуватий. Не знаю на який результат сподіватись та все ж таки вирішив дотриматись всіх рекомендацій від автора даної теми.
          Питання тільки в тому чи щось змінилось в підходах до ректифікації з моменту відкриття даної теми? Якщо так, скорегуйте будь ласка мої наміри, плани та підходи до ректифікації.
          Загалом, з першим етапом ректифікації все зрозуміло - добуваємо говноспирт з СС.
          Прошу уточнення з двох пов*язаних між собою питань щодо етапу № 2 "Качественная ректификация":
- міцність говноспирту для другого етапу має значення?
- чи допустимо одразу ж розбавити говноспирт, щоб не доливати воду серед 2-го етапу?

dimonarti

добуваємо говноспирт з СС То на каком оборудовании ты делаеш это гамно ( что сам и называеш) фото хотябы для начала, а то все Х
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

Я

Цитата: dimonarti від 21-07-2026, 12:08:32добуваємо говноспирт з СС То на каком оборудовании ты делаеш это гамно ( что сам и называеш) фото хотябы для начала, а то все Х
таку назву/термін результату першої/швидкої ректифікації дав/використав сам автор цієї теми. Я лише для розуміння про що йдеться, в цій же темі, відтворив таку назву.
                Щодо обладнання, куб 35л. з утеплювачем + тен 3,5кВт. + царга 2" висотою 1,5м. з утеплювачем 25мм. заповнена СПН нерж. 7-ми гранка 3,5х3,5 (самостійно гидко травлена), дефлегматор з відбором по рідині та доохуолоджувачем/конденсатором + ТСА з конденсатором. Мабуть все з основного.

vova0869

Отримати чистий по домiшках спирт не гарантуе гарну органолептику .Гарний результат по органолептецi дае дистилляцiя спирту особливо якщо вийти на 40' .Ще сировина для спирту мае значения  .

Я

Доброго здоров*я шановні.
            Зараз взагалі не ставлю питання про те з якої сировини СС кращий для ректифікації.
            В той же час, наскільки я зрозумів "прокурючи" сторінку за сторінкою даний форум, завданням ректифікації є максимальне зменшення небажаних домішок в спиртовмісній рідині (далі - СР). Мабуть, висновком (для мене теоретичним) має бути те, що сировина для браги і відповідно СС не повинні мати вплив на результати правильної ректифікації.
            Тому в мене і виникає питання про те, чи є подвійна ректифікація ефективним процесом для попередньо визначеної задачі ректифікації, чи вже знов змінились підходи та бачення процесу її проведедння ?
            Зі сторонніх ресурсів з*ясував, що:
- подвійна/двоетапна ректифікація  має сенс і обгрунтування;
- для другого етапу подвійної ректифікації є вирішальною збереження міцності СР не нижче 80* протягом всієї ректифікації.
            Якщо ж, як зазначено автором в даній темі,  посеред перебігу другого процесу ректифікації розбавити СР то попередньо зауважена вимога не буде виконана.
            Таким чином, краще, мабуть, в моєму випадку, ємність в 60 літрів в неї залити 50 літрів ректифікату 96* розбавивши його 10 літрами води для гарантованого захисту тенів.
            Окрім того, планував чи планую чи обмірковую у відповідності до рекомендацій і зауважень викладених в темах "Многоликая дистилляция" і "Дистилляция как она есть от Игоря" провести дистилляцію зернової браги і відібрати "тіло3" найбільш вільне від небажаних елементів, а  решту від дистилляції відправити на ректифікацію. Потім обєднати дистилят з ректифікатом, може щось з того й вийде (якщо кому відомо, що так роблять чи робили то ткніть будь ласка на посилання).
            В звя*зку з вищевикладеним звертався і звертаюсь за уточненням позицій викладених в даній темі. Чи щось не так зрозумів чи знов не те  і не там "курив" ?
            Вибачте шановні, але ці митарства по форуму, це як шукати чорного кота в чорній кімнаті без свтіла. Трохи схоже на мазохізм, починаєш читати з 17-18 років і коли доповзаєш до цього часу, розуміш, що, в більшості випадків, все вже змінилось - погляди, технології, обладнання, висновки, позиції і т.д.
            Якщо відверто, то хочу виказати велику людську подяку "Батарейкіну" за цю тему в якій стисло викладено підхід до ректифікації. Подобається чи не подобається, відповідає чи не відповідає чийомусь світогляду, обгрунтовано чи ні, байдуже - людина поділилась своїм баченням та підходом до процесу, результатом якого особисто він задовлений - Д Я К У Ю.

Ivan 68

У мене на обладнанні від Ігора і одинарна ректифікація чудово виходить. Правда є три моменти. Перший - я ректифікацію роблю виключно з зернових браг і іноді з фруктових хвостів. Другий - якість браги. Це супер важливо. Це як фундамент в будинку. Третій - я брагу переганяю на Аламбіку, тобто на мідному обладнанні. Можливо тому мені вистачає однієї перегонки. Звісно помимо якісного РК обладнання.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Serhiy

Пробував різні ректифікації, і ректифікацію від Батарейкіна теж пробував. Оскільки у мене немає можливості оцінити результат обєктивно, скажу так: Все завжди виходило однаково добре. Тому пішов по шляху найменшого опору.
Зараз проводжу ректифікацію по наступній схемі:
0)   Переробляю цукрову бражку на нбк. Отримую сировину міцністю 63%
1)   Заливаю отримане в той самий куб який грав роль парогенератора і на тій самій тарілчастій колоні проводжу Першу (чорнову) «ректифікацію»(на максимальній швидкості не відбираючи не голів не хвостів до 99 градусів в кубі). Отримую сировину міцністю 95%
2)   Заливаю отримане плюс мяку воду з під фільтра в інший куб і на колоні з пружинками проводжу другу звичайну ректифікацію, по всім правилам.
Всегда

Ivan 68

По пункту 2. До якої міцності розводиш спирт м'якою водою?
Краще ніяк, ніж як небудь.

Serhiy

Всегда

ГОГа

Доброго дня!
Serhiy,
в чому сенс першій "ректифікації" (чому в кавичках - тому, що проводиться на "на тій самій тарілчастій колоні проводжу Першу (чорнову) «ректифікацію»(на максимальній швидкості не відбираючи не голів не хвостів"?

Я теж, спочатку НБК (основне відрізання "сивухи"), а потім ректифікація з аккордним відбором голів.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Serhiy

Раніше я обходився однією ректифікацією. Але звернув увагу на те що після ректифікації з куба виливаю мутну жижу, іноді з квітковим, іноді з приторним ядовитим ароматом. З впровадженням подвійної ректифікації лишається прозора як сльоза рідина лише з алкогольними нотками. Тобто моя «перша ректифікація» обрізає хвости недорізані в процесі 0) на нбк і таким чином дозволяє зменшити навар в процесі другої чистової ректифікації.
«Ректифікація» в лапках тому, що у нас з колегами виникла дискусія  з приводу, чи можна називати мою першу ректифікацію ректифікацією (кому цікаво, ті зможуть легко знайти її на форумі). Тому, заради того щоб не починати нову беззмістовну суперечку, пишу в лапках.
Всегда

SMF spam blocked by CleanTalk