Сова — система комплексної безпеки дистиляції та ректифікації

Автор Serhiy, 25-03-2026, 18:52:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

ДимаС

Насолоджуйся, нема часу й бажання, насолоджуйся власним мінімалістичним шотпрограмінгом) не зважай на те що кажуть ззовні. Всім все одно пох, повір. Подобається що робиш? Роби будь ласка
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ДимаС

Так я помилився, мав на увазі оверінжиніринг, коли використовується макро дроїд - додаткове пз. Ти ж в курсі, що кожен додатковий компонент системи на порядок збільшує вірогідність у майбутньому виникнення багів та з кожним новим компонентом узгодження його з попередніми компонентами системи ускладнює теж експоненціально. Я саме про це. Що якщо є рішення у ТГ яке не дасть провтикати повідомлення про критичну ситуацію - треба ним скористатись. Я нажаль не мвю чим допомогти, а не не хочу.

SerhiyTopic starter

Цитата: ДимаС від 21-09-2026, 08:52:08насолоджуйся власним мінімалістичним шотпрограмінгом
Так, я так і роблю. «Насолодження власним мінімалістичним шотпрограмінгом» ніяк не заважає мені на секунду відволіктись і додатково насолодитись ще й мудрими зауваженнями старших товаришів. Це вже овернасолодинг, але у нас поки овернасолодинг не заборонений. І повір, у мене більше прав займатись овернасолодингом, ніж у будь-кого безпідставно обзивати оверінжинірингом мій прекрасний лайфхак.

Ти ж у курсі, що допоки не запропоновано іншого рішення конкретної задачі, зневажливі відгуки про існуючий «прекрасний» робочий варіант розвязку мають, як мінімум, підкріплюватися аргументами. Підозрюю, що і з оверінжинірингом ти помилився :( З такими підходами і цеглу на цеглі можна назвати оверінжинірингом. Доведи, що прекрасне рішення від Ігоря хоча б вирішує ту задачу, з якою так геніально справляється мій лайфхак, а саме: розпізнає текст повідомлення в Телеграмі й видає на динамік телефона трек відповідно до змісту цього конкретного повідомлення. Або погоджуйся з визначенням «прекрасний лайфхак». Аргументи типу «я лише користувач, хз що та як влаштовано, всім все одно пох» вже не приймаються.

Всегда

ДимаС

Дякую, я пас, не збираюсь доказувати щось - бо не моя розробка.

ГОГа

В кожного свій парфум і свій розмір домашніх тапок.
Е в телеграм функція "повторення повідомлень". Відкрити "Налаштування" телеграм. Перейти в розділ "Повідомлення та звуки". Прокрутити до пункту "Інше".  Знайти пункт "Повторення повідомлень". Вибіріть інтервал. Переконайтеся, що для потрібного чата або для особистих повідомлень звук повідомлень увимкнуто. 
Можна настроїти для iOS і для Windows/macOS/Linux.
Щодо змісту повідомлень. Якщо повідомлення не має важливості - то нема сенсу його читати і реагувати, тобто нафіг воно потрібне. А любе важливе повідомлення має давити на ухо і заставити себе прочитати.
Единственный "грех" на земле - это глупость

SerhiyTopic starter

Гарна спроба конкурувати з моїм лайфхаком. Але у цього рішення є ряд недоліків і немає повноти задоволення. Нагадаю, задача полягає в створенні найсприятливіших умов для того щоб користувач почув і зрозумів повідомлення. Серед користувачів можуть бути літні, нетверезі, іноді трапляються літні і нетверезі одночасно, тобто люди з високім порогом сприйняття реальності. Звичайно, на нашому форумі таких немає, переважна кількість на вершині своїх фізичних і інтелектуальних можливостей і взагалі ніхто не вживає алкоголь під час роботи, але іноді трапляються виключення.
Особисто я запросто можу не сприйняти штатне звукове оповіщення, навіть якщо телефон знаходиться зі мною в одній кімнаті. Якщо я скористаюсь функцією повторення повідомлень, другий шанс розчути зявиться аж через 5 хвилин. Сусіди знизу, можуть донести повідомлення швидше.
Альтернатива – 35 секундний звуковий трек який швидко приверне увагу і внятно повідомить про  що і де трапилось.
Цитата: ГОГа від 22-09-2026, 06:45:24Якщо повідомлення не має важливості - то нема сенсу його читати і реагувати, тобто нафіг воно потрібне. А любе важливе повідомлення має давити на ухо і заставити себе прочитати.
Якщо повідомлення не має важливості то взагалі немає сенсу його повідомляти. Ми обговорюємо не повідомлення про прогноз погоди на тиждень, а повідомлення від системи безпеки, кожне з яких є важливим, і на кожне потрібно реагувати вже.

Всегда

SerhiyTopic starter

Композиція називається Пари спирту на першому поверсі
Всегда

SerhiyTopic starter

Після недовгих роздумів добавив мигалку. Тепер під час звукового оповіщення на телефоні ще й мигає ліхтарик. Якщо у користувача геть погано зі слухом, мигалка не дасть проігнорувати повідомлення (головне щоб телефон не лежав ліхтарем до низу).
Всегда

SerhiyTopic starter

Для тих хто читає тему не з початку, розкажу. Сова не просто будь коли шле повідомлення, а тільки тоді коли спрацював один з її датчиків і після того як його дані валідовані,  тобто тоді коли справді сталася аварійна ситуація. Прихильники штатних оповіщень від Телеграм можуть відключити весілля з музикою і ліхтарем і обійтись лаконічним біпом. Противники будь яких оповіщень (а є і такі) можуть взагалі вимкнути повідомлення. В такому випадку Сова мовчки без попередження, через певний час після виникнення аваріїї, або в ту ж саму секунду (залежить від налаштувань користувача) просто обезточить систему.
Всегда

ДимаС

SerhiyTopic starter

Вкрай «переінженирив» систему. Тепер навіть якщо телефон лежить ліхтарем донизу, з оповіщенням включається екран на якому здоровенними літерами пише текст повідомлення. Шанси проігнорувати оповіщення від Сови знижені до мініморум мінімуму. З понеділка зніму відео, покажу.
Всегда

SerhiyTopic starter

Дивіться обіцяне відео про Сову. Зверніть увагу, голос за кадром не мій. Вперше спробував замінити звукову доріжку за допомогою голосової моделі. Результат мене приємно здивував — вийшло дуже природно.
Всегда

SMF spam blocked by CleanTalk