Как паять нержавейку?

Автор Misьko, 16-04-2013, 23:42:45

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

MisьkoTopic starter

Підкажіть, будь-ласка, мідь паяти вмію, мяким припоєм і твердим, з нержавіючим матеріалом не працював ніколи.
Хочу спаяти два бачки від старих пральних машинок щоб зробити куб.

IgorKip

На рынках продается  флюс для нержавейки и пр. металлов. Дальше отличий ни каких нет. Ну и шкурить нужно поверхности.

MisьkoTopic starter

Флюс жидкий или пастообразный? Припой ПОС90 подходит? Гальванічна корозія буде?

Игорь

Считаем. Диаметр бачка сантиметров 35. Площадь такого круга - 960 см2.
Длина шва - 110 см.
Над уровнем спая будет сантиметров 10-20 жидкости, плюс давление при захлебе - миллиметров 500, плюс запас прочности - берем расчетное давление в уровне спая 2000 мм.в.ст, или 0,2 атмосферы. На каждый квадратный сантиметр поперечного горизонтального сечения будет воздействовать разрывающее усилие 0,2 кг, а на все паяное соединение - 192 килограмма, или меньше 2-х килограмм на каждый сантиметр шва. На мой взгляд, ПОС-90 легко выдержит такую нагрузку. Но все-же наверное лучше использовать твердый припой. Будет очень неприятно если в процессе шов потечет.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

MisьkoTopic starter

Я спробую олово,  ХЗ, шо з того вийде,  але думаю, що це поки що найпростіший варіант.
Бачки від пральок - не проблема взагалі. зіпсую ці, знайду інші.

Delta

Ой Misьko, Misьko, ...купуй кегу...Якщо ти і зробиш такий куб, то він буде тільки для дистиляції. Спірт я би не ризикував в ньому варити :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

IgorKip

Цитата: Misьko від 17-04-2013, 01:16:14Я спробую олово
А греть будешь на газе, или ТЭНами ?

Игорь

Цитата: Misьko від 17-04-2013, 01:16:14зіпсую ці, знайду інші.
Ага. Будем разбирать гранату. Взорвется - не беда, у нас еще одна есть.
Присоединяюсь к совету Дельты.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

MisьkoTopic starter

Хлопці,
не дивлячись на мої вищі освіти, я поки не зовсім розумію більшу частину того, що Ви тут понаписували :),
плюс я ще читаю ХД, згадую фізику і навіть вивчив кілька нових слів))).
Знання мусять структуризуватися в голові  для розуміння процесів, а оце до мене ще не прийшло.
Куб з часом однозначно буде з кега, але поки я ліплю це, бо мені цікаво навчитися паяти нержавійку, розібратися з організацією процесів в просторі, погратися з гільзами для тенів і датчиків. продумати заливання браги\виливання барди, підключення пари, миття куба і так далі. Ще одна серйозна проблема - я нікудишній дегустатор, бо все життя п'ю домашнє сухе вино і магазінне пиво... і практично не вживаю крепких спиртних напоїв.  Апять же - величезне поле для дослідів..
Куби з дистилятором і колоною і парогенератор будуть стояти в котелні, і будуть також частиною інтер'єру. Котельні і системи опалення - мій власне бізнес, тому котельню в себе в новій хаті планую збудувати образцово-показатєльну, щоб мати де показати свіжим клієнтам що я вмію. Там і мінігуральня впишеться цілком органічно.

P.S.: Нержавійка лудиться звичайною пастою-флюсом  для пайки міді, якщо після зачистки наждачним папером пасту нанести на матік і натерти місце пайки. Процес іде..

добавлено: 17-04-2013, 12:37:43

Цитата: IgorKip від 17-04-2013, 09:34:52

А греть будешь на газе, или ТЭНами ?
Сухі тени в гільзах, як в бойлерах Gorenje чи Electrolux. гільзи мідні поки що. Так простіше і швидше.

m16

флюс для пайки алюминия купи. ничего лучшего для нержи не видел.

MisьkoTopic starter

Їду в магазин, поки виходить фігня, паста для міді не підходить.

Farit

Сделал я емкость для перегонки браги 60 литров, спаивал две
емкости от стиральных машинок диаметром 39см. Бак один немного развальцовал второй одел внего на 1см в нахлест и пропаял снаружи оловом ПОС-90. Днище сделал из нержавеющего листа толщиной 1,8мм. Дно предварительно стянул 8ю болтами на 5мм к стенке бака (у стенки бака фабричная развальцовка) и тоже пропаял оловом. Флюс соляная кислота протравленная цинком. Емкость с брагой кипячу на газу.
Может кто подскажит как паять нержавейку твердыми припоями
используя только газ разовых балончиков без кислорода.
В частности нужна горелка которая могла бы расплавить латунь как припой при применение в качестве флюса буру, но без кислорода и ацителена.

GrOV

Farit, С бурой будет не очень..Лучше флюс №209...Горелка любая, достаточной мощности и дающая хотя бы 800С...Лучше с факелом поуже...
У m16 спроси - он профи в этом деле...
Мозги даны каждому..Не все читали инструкцию по эксплуатации..

MisьkoTopic starter

Зварили бачки. але треба кег. зазря потратив час.

Delta

Цитата: Misьko від 17-04-2013, 21:28:59Зварили бачки. але треба кег. зазря потратив час.
А я що тобі казав? У відповіді №5? ;)
Ой Misьko, Misьko, ...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk