Моя первая перегонка

Автор aleksandr2617, 11-03-2013, 17:19:18

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: Misьko від 03-05-2013, 18:40:23Може є смисл після відбору голів виключати нагрівання, і зливати оту рідину з  сухопарника?
Misьko, є смисл не ставити сухопарник, коли відбираєш голови  ;) Голови відібрав і став сухопарника :) Так простіше...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Misьko

Розумію, але я розрізав перемичку щоб втикнути сухопарник. Влом зараз вже щось паяти. Просто злию цей раз.
Я заклав тільки що на другу перегонку.  Зараз навпаки добре, що не все йде гладко, ібо оці всі глюки потроху додають розуміння деталей.  А вихід поки що для мене не важливий, я вже маю 20 літрів самогону...  :)

Misьko

Самогон вийшов ніякий, пекучий на смак.

Delta

Цитата: Misьko від 09-05-2013, 09:51:14Самогон вийшов ніякий, пекучий на смак.
Misьko, що ти зробив? Чого він пекучий?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Misьko

Не знаю, 12 літрів самогону,  з яких було 1,5 літри хвостів(зібраних в діапазоні 92-97грдусів за цельсієм в кубі) пропустив через аквафор(вугільний фільтр), розвів такою ж води і перегнав  з відбором голів і припинив відбір на 92, решта - в хвости. Розвів до 50 градусів за своїм спиртометром звичайною водою з криниці,  додав на 10 літрів паличку кориці, 6 штук  перцю пахучого, 6 штук гвоздики і кілька кристалів ваніліну і дві чайних ложки меду з акації. З того всього чути запах  ваніліну, інші спеції - ледве ледве в смаку, але смак забитий через гіркоту. 
Вчора знову поставив брагу.

Samodelkin

Цитата: Misьko від 09-05-2013, 11:29:53
Не знаю, 12 літрів самогону,  з яких було 1,5 літри хвостів(зібраних в діапазоні 92-97грдусів за цельсієм в кубі) пропустив через аквафор(вугільний фільтр), розвів такою ж води і перегнав 
Ты прежде чем пропустив через аквафор(вугільний фільтр) разводил водой или после?
Есть мнение -  что медь придает жгучесть продукту.
Так-так-та-а-ак?!..

Misьko

Спочатку аквафор, потім розвів і перегнав.
Я спеціально так робив дистилятор, щоб можна було його чистити шомполом, як ружжо, і перед перегонкою кожен раз чистив. Може й мідь, просто мідь поки для мене найдоступніший в роботі матеріал. Можу її облудити з середини.

Samodelkin

Разведенный надо фильтровать, но  жгучесть у тебя не из-за того что ты малость не правильно профильтровал.
Вот про лужение ни чего советовать не буду, поскольку не уверен на все 100% правильности токового решения. 
По мнению Игоря медь не стоит использовать там где есть конденсат поступающий в продукт, я с этим согласен на все 100.

добавлено: 09-05-2013, 18:16:05

Цитата: Misьko від 09-05-2013, 11:29:53
Не знаю, 12 літрів самогону,  з яких було 1,5 літри хвостів(зібраних в діапазоні 92-97грдусів за цельсієм в кубі) пропустив через аквафор(вугільний фільтр), розвів такою ж води і перегнав  з відбором голів і припинив відбір на 92, решта - в хвости. Розвів до 50 градусів за своїм спиртометром звичайною водою з криниці,  додав на 10 літрів паличку кориці, 6 штук  перцю пахучого, 6 штук гвоздики і кілька кристалів ваніліну і дві чайних ложки меду з акації. З того всього чути запах  ваніліну, інші спеції - ледве ледве в смаку, але смак забитий через гіркоту. 
Вчора знову поставив брагу.
Что-то мне кажется что у тебя градусник врет, так как при 92С в баке спирта помойка, а ты его  в хвосты.  У меня брага 1кг сахара на 5 литров воды, только при температуре 92С кипеть нормально начинает.
Так-так-та-а-ак?!..

Misьko

Може й бреше градусник,
але то була друга перегонка, самогон мав градусів 65, розведений все одно був міцніший за брагу.
хотів збільшити хвости, бо перший раз теж вийшов пекучий.
Так як я відібрав голови з запасом, то так само з запасом хотів забрати хвости, щоб залишити середину.
Я з міддю часто працюю, а з нержавійкою не працював ніколи, тому дистилятор поки мідний.
Якщо вся проблема в міді, то це просто супер, бо я в принципі збираюся перейти на нержавійку.
Зараз просто хочу розібратися в процесах. Цей раз поставив брагу з солодом. Просто  мелений в млинку для кави, сушений солод висипав в воду і нагрів до 60 градусів, так прортримав майже годину, потім охолодив до 25, додав цукру і води, дріжджі, і поставив бродити.

SMF spam blocked by CleanTalk