Моя спроба замутити брагу з муки.

Автор Misьko, 12-10-2013, 23:11:12

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

MisьkoTopic starter

Взявся до роботи, сьонні перший раз спробував зробити брагу з муки.
1. В поліпропіленову бочку налив 37 літрів гарячої води, просто з бойлера, температури 77 градусів.
2. Влив туди ферменти і перемішав мішалкою на дрельці, такою, якою вимішують будівельні розчини.
3. Зверху в ту воду висипав 10 кілограм пшеничної муки, і хвилин пять розмішував все те мішалкою.
4. Влив туди три ампули гентаміцину, в кожній ампулі 2 мм, по 40 міліграм,
5. Поставив брагу щоб охолодилася, а тим часом поставив розброджувати 1 кг дріжджів "Первак" в 3 літрах води + 300 грам цукру.
6. дочекався 22градуси температури браги, додав дріжджі....

Вийшов акуєнно мошчьний піногенератор. Тре спробувати продати патєнт пожарнікам. На цей момент в бочці четверта частина браги, все інше - піна, яка пре і пре.  :) От такоє от...

Олег ан

Цитата: Misьko від 12-10-2013, 23:11:12все інше - піна, яка пре і пре.
Недоосахарилось?Не сварилась ли какая то часть муки,от температуры77*С.

Delta

Цитата: Misьko від 12-10-2013, 23:11:12а тим часом поставив розброджувати 1 кг дріжджів
Misьko, забагато узяв дріжжів :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

ankor0662

знакомо... сделал как то заторчик 60кг муки на 240 литров, и бухнул 4 пачки первака(как в сахарную)... результат похожий, заполнил пеной 3 емкости по 40 литров, и немеряно баклажек 5литровіх... веселый был вечер ...
наутро пена осела, слил все в бродилку...
выход получился нормальный.
сейчас кладу пачку на такой объем...

добавлено: 13-10-2013, 10:02:36

Цитата: Олег ан від 13-10-2013, 07:04:23Не сварилась ли какая то часть муки
мука то пускай, а вот ферменты должны бы крякнуть...
но судя по вулкану, все осахарилось

MisьkoTopic starter

Однозначно проблема в тому, що дав забагато дріжджів.
Я був не готовий до збирання такого об'єму піни, яка перла на самашедшій швидкості, тому просто поставив бочку в ванну.
2\3 об'єму злетіло в каналізацію.
Зараз все спокійно. Третина бочки нормально бродить, висота піни 3-5 см. Розведу ще 6 кілограм муки, та й додам в бочку.

Ферменти однозначно крякнули весь крохмаль, робив йодну пробу.

Cmit

Похоже дрожжей ты положил по норме ,а розбраживал на сахаре ,думаю если будеш разбраживать на сусле из муки пена поднимится на см15-20
Дрожжам не нужно будет переучиваться на муку и они быстрее выделят спирт ,а он является пеногасителем.

Да коллеги правы дрожжей много ,сразу не правильно посчитал нужно грам 400 .

андрей64

Шас вроде мода уже пошла осахаривать муку в холодных заторах.. и дрожжи не разбраживать.. Ферменты постепенно осахаривают крахмал, дрожжи впроголодь живут - не дают конкурентам вредным шанса на размножение - выигрывают конкурентную борьбу, поэтому дрожжей нужно половинную дозу, соотвтственно пены не будет особо..
я жёвтоблакитны

ankor0662

Цитата: андрей64 від 13-10-2013, 16:08:33Шас вроде мода уже пошла осахаривать муку в холодных заторах
пробовал 2 раза, первый:замутил на холодную 15кг(так жеж красиво описано на ХД) месяц стояло... начал перегонять, образовался клейстер, тоесть ферменты не сработали, пришлось по обычной схеме, альфу потом глюку, дрожжи... вобщем спирт свой забрал но гемора больше...
второй раз пробную пятилитровку... результат тот же... вылил в каналь...
ферменты жидкие алфалад и глюколад...
россияне применяют сухие ферменты ... может в этом дело

андрей64

ankor0662, ХЗ.. Ни когда не работал с ферментами..
я жёвтоблакитны

Cmit

Цитата: ankor0662 від 13-10-2013, 20:19:32месяц стояло... начал перегонять,
Видимо у тебя Альфалад БТ Л-Он работает в основном при больших температурах.

Delta

Цитата: Cmit від 13-10-2013, 20:36:07Видимо у тебя Альфалад БТ Л-Он работает в основном при больших температурах.
Cmit, а какой же тогда надо? Просвети...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

андрей64

Delta, "кодзи" китайские нада. Там и ферменты, и дрожжи сразу, два  в одном флаконе или пакете.. Кодзи хавают даже не молотое зерно. Рис точно....

добавлено: 13-10-2013, 20:53:20

картошку бы еще хавали. В этом году фитофтороз картошку подпортил, подгнившей с четверть тонны выкинул. А так бы обрезал пораженную, пошинковал соломкой целую - еште дорогие гости китайские!! Вам пищща - нам отходы ваши ввиде спирта..
я жёвтоблакитны

MisьkoTopic starter

Взагалі я не впевнений в тому, що викид такої кількості піни результат тільки завеликої кількості дріжджів, думаю що тут комплекс причин.

Спробую зменшувати дозу ферментів, вводити дріжджі при температурі 17-18 градусів, збільшити в пропорції мука\вода кількість води.

Купив би того піногасника "Софэксил-1520", як би хто його мав в Україні. Спробую його знайти, якщо він є на цукрових заводах, то й в мене буде.

Гонитва

Цитата: Misьko від 12-10-2013, 23:11:12В поліпропіленову бочку налив 37 літрів гарячої води, просто з бойлера, температури 77 градусів.
ти зварив білок, відразу дав йому ЗвІзДи. Заливай водою 50 градусів. Це для першопричини.
2 -
Цитата: Misьko від 12-10-2013, 23:11:121 кг дріжджів "Первак"
піде на 37кг мучної сировини. А в тебе 10! Отож - палку перегнув уже двічі... ;) :D
Насадка, наполн

MisьkoTopic starter

Отже:

1.  37 літрів води, просто з бойлера, температури 50 градусів.
2. Ферменти  Амилосубтилін - 20г,  Глюкавомарин - 30г
3. 10 кілограм пшеничної муки.
4. Три ампули гентаміцину, в кожній ампулі 2 мм, по 40 міліграм,
5. 250г дріжджів "Первак" без розброджування вводимо  при  18 градусів.

Спробую завтра провести дослід.

SMF spam blocked by CleanTalk