Моя спроба замутити брагу з муки.

Автор Misьko, 12-10-2013, 23:11:12

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

DAV_1981

абсолютно вірно, можеш пробувати холодне на муці  ;)

добавлено: 10-11-2013, 16:34:27

Цитата: Misьko від 13-10-2013, 23:50:222. Ферменти  Амилосубтилін - 20г,  Глюкавомарин - 30г
я ж тобі давав інструкцію! ферментів однозначно забагато на 10кг муки, дріжджі я даю 30грам літом, та 50 зимою!! ти явно всього переборщуеш! З.І. перечитав перше повідомлення - то ти пробував холодне робити? , як для холодного то вода дійсно загаряча  ;)
Краще запитати дурницю ніж її зробити...
Ферменти і піногасник в любій фасовці.

MisьkoTopic starter

Я сьогодні може наберусь сміливості і куплю муки знову. Як встигну, бо зараз ще мушу переїхатися по місту по роботі.
Спробую отак:

1.  37 літрів води, просто з бойлера, температури 30-35 градусів.
2. Ферменти  Амилосубтилін - 10г,  Глюкавомарин - 15г
3. 10 кілограм пшеничної муки.
4. Три ампули гентаміцину, в кожній ампулі 2 мм, по 40 міліграм,
5. 40г дріжджів "Первак" без розброджування вводимо  при  18 градусів.

Є в мене якась надія на те, що воно не втіче і спокійно збродить в бочці?

DAV_1981

А-5гр, Г- 10гр, - там дозування на тонну умовного крохмалю. воду 50-градусів. дріжджі розброди в суслі при 25-28 градусах. антибіотики,якщо нормальна сировина, і все стерильно, теж не внось, імхо, (воду закипяти і охолоди для стерильності)

MisьkoTopic starter

ХЗ, мука навіть теоретично не може бути стерильною, та й закипятити 40 літрів води за раз для мене проблематично, тому антибіотики даю. Гентаміцин не всмоктується через шлунково-кишковий тракт і не може випаруватися. Продукти розпаду напевно будуть, але все ж їх буде некритично мало.
Воду спробую змішати з мукою при 40 градусів, і бочку залишу в ванні. Стрьомно, два рази виганяло.

Власне зараз і роблю. Вода 40,05, А-5гр, Г- 10гр, антибіотик - 3 ампули, мішаю.

добавлено: 11-11-2013, 18:15:14

Все працює!!!!!!!
Мука поважно булькає, піни всього 5-6 см.
Вчора після внесення дріжджів дуже важко заводилось, брага була слабосолодка, цукор не міряв і йодну пробу не робив.
Але я ВІРИВ, що все нарешті має вийти!!!
Нагрівальний елемент  і насос не ставив, "шоб нє спугнуть".

DAV_1981

Цитата: Misьko від 10-11-2013, 20:56:29Вчора після внесення дріжджів дуже важко заводилось, брага була слабосолодка
це тому що при мінімальних температурах швидкість реакції А і Г набагато нижча, але триватиме протягом всього процесу бродіння

ankor0662

Цитата: DAV_1981 від 10-11-2013, 13:33:47а моя альфа БН видно только для развара годится
так точно только для развара, причем нехилого, при 120 градусах и давлении
я не развариваю до 120... максимум до 90, все осахаривается, то есть, спирт забираю нормально...
но все равно хотелось бі упростить процесс

MisьkoTopic starter

Цитата: DAV_1981 від 13-11-2013, 04:23:21це тому що при мінімальних температурах швидкість реакції А і Г набагато нижча, але триватиме протягом всього процесу бродіння

Я це розумію, процес іде, все нормально бродить, що мене дуже тішить, бо перші рази з бочки вилітало більше половини. Стоїть в умовно теплому приміщенні, при темп 18 градусів. Хай навіть бродить 7-8 днів, аби лиш без зальотів. Пахне непогано. Після першого позитивного результату можна буде коригувати процес під себе.

MisьkoTopic starter

Пробував перегнати брагу з муки теном, включив три тени по півтора кіловата через регулятор напруги на дуже малу потужність. За 15 хвилин з прямоточника пішов дим..  Небагато, але пішов.

Є смисл розвести, дати бентоніту, декантувати і спробувати ще, чи вилити нафік, і поставити другу??

DAV_1981

не блін , невже тяжко елементарну підводку для води скрутити і просверлити пару дірок??? неодноразово скрізь говориться - на тенах гібле діло ! зроби барботер і пережени парою, не парься, смак буде як в бородинського підгорівшого хліба  :D напевно. Лічна просьба пережени і відзвітуй по запаху дістілята  ;)

MisьkoTopic starter

Треба зварити ще один баняк, який стане парогенератором. я це зроблю, але точно не зараз, роботи дуже багато, як би не прихопило горло - я б і сьогодні крутив гайки, а може й завтра..  Заготовки всі є, нема тільки часу.
Зараз спробую процідити, осадити бентонітом і таки перегнати на тенах.

gasblender

Цитата: DAV_1981 від 16-11-2013, 19:32:51смак буде як в бородинського підгорівшого хліба 

Будет привкус горелой резины. Пройденные грабли))))
И самовар у нас - электрический, и сами мы - довольно неискренние.

MisьkoTopic starter

DAV_1981

Цитата: Misьko від 16-11-2013, 20:00:28Треба зварити ще один баняк, який стане парогенератором. я це зроблю, але точно не зараз, роботи дуже багато
для емкості ПГ отлічно підійде куплена в алкашів чи на ринку Б/у молочна фляга на 40 літров за 150 грн, і нікакого гемороя  ;), для розваркі на 120л  дробленкі хфатае, мукі і того боліє, для перегонкі також  ;)

ankor0662

Цитата: Misьko від 13-11-2013, 10:05:15Хай навіть бродить 7-8 днів, аби лиш без зальотів.

Ну как отбродило? Ждем результатов

DAV_1981

SMF spam blocked by CleanTalk