мідна колона

Автор hachok, 24-12-2014, 23:08:52

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachokTopic starter

Доброго вечора.
Оскільки не вистачило терпіння дочекатись випробувань Чоловіка, і було трохи міді в наявності. я зробив мідну колону 1500 мм  61х1.5. Заповнити її планую мідними трубочками діметром 10 і довжиною приблизно 8 (зараз нажаль є тільки на півколони наповнити (так напевно і піде в перше плавання) далі планую заповнити повністю). Зверху буде стояти дефлегматор від РК.
В задачі питається , як на цій штуці отримати найякісніший фруктовий дистилят, в даному випадку ракию)),.
Де краще розташувати датчик температури? чи утепляти колону? до якої температури в дефі варта вести відбір, у і ще сто питань про які зараз навіть нездогадуюсь))

ГОГа

Ни то, ни се и сбоку бантик....
Прежде всего, медная колонна должна имитировать аламбик.
Ты же пытаешься просто сделать вариант РК из меди. Все, что определяет вкусо-ароматику ДИСТИЛЛЯТА  у тебя снивелируется РЕКТИФИКАТОМ или в лучшем случае, недоректификатом...
ИМХО: тебе надо уйти от заполнения колонны медными трубочками, дефлегматор оставить, как средство тонкой регулировки ( а скорее всего, он будет не нужен) . Пару-тройка дистилляций с малыми флегмовыми числами или вообще без работы ДФ с дробным отбором, навереое, дадут возможность получить качествееный дистиллят, наприер, ракию...
Единственный "грех" на земле - это глупость

hachokTopic starter

750 мм, трубок будуть мати настільки високу розділючу здатність що знівелюють всі шанси на ароматний дистелят??

ГОГа

Не передергивай: колонна у тебя высотой в 1500мм и собираешься заполнять ее медными трубками полностью , просто на сегодня трубок маловато.
Просто я не вижу в трубках смысла. Но ... Пробуй: о результатах отпишешься: посмотрим, сделаем выводы. Я тоже не последняя инстанция и не пророк: могу и ошибаться.
Единственный "грех" на земле - это глупость

hachokTopic starter

все вірно) планую. зміст в трубках щоб підняти розділючу здатність  колони, що була вище аламбіка і менше РК, я так розумію теоретично це не реально прорахувати, а сливового СС в мене буде тільки на одну перегонку, как що сильно не поексперементуєш((, тому хочеться максимально виключити помилки)

chelovechik

Цитата: hachok від 25-12-2014, 00:03:51тому хочеться максимально виключити помилки
Желание  - половина успеха. Но от граблей не уйти! Тем более в нашем деле.

Povorot

Цитата: hachok від 24-12-2014, 23:08:52
Зверху буде стояти дефрагментатор від РК.

-напевне ти мав на увазі дефлегматор

Цитата: hachok від 24-12-2014, 23:08:52
Де краще розташувати датчик температури? чи утепляти колону? до якої температури в дефі варта вести відбір

- датчик температури краще розташовувати в кубі
- колону не утепляти
- температурний режим відбору важко узагальнити, і скоріш за все з першого разу він не буде найліпшим. Голови, хвости та перехідні фракції дроби і збирай в різну посуду (заздалегідь підписану), в кінці якщо побажаєш то їх скупажуєш

Вірогідно, що всілякі файності знаходяться в головах, тому насадка в колоні може зіграти злий жарт. Проведи перші дві дрібні дістіляції не користуючись насадкою.

hachokTopic starter

так).
тут я якого боку дивитись на цей процес, якщо збоку "як би чого не пропуститити смачного", то однозначно пуста колона (хоча кількість мідної поверхні яка буде каталізувати процеси зменшуться((_), а якщо з боку "як би чого не нахапати отруйного" , то "насадка" ні разу не зайва.)

Povorot

Цитата: hachok від 25-12-2014, 07:16:40
а якщо з боку "як би чого не нахапати отруйного" , то "насадка" ні разу не зайва.)

Якщо ти зробиш РК з міді то "нахапаєшся отруйного" до схочу  :D

hachokTopic starter

якби можна було отримати РК заповниши трубу шматками трубки 10 )) по 8 мм, то ті хто робить насадку пішли би з торбами по світу)) або перепрофілювались як мінімум) ;)

Delta

Цитата: hachok від 25-12-2014, 12:43:12якби можна було отримати РК заповниши трубу шматками трубки 10 )) по 8 мм, то ті хто робить насадку пішли би з торбами по світу)) або перепрофілювались як мінімум)
Это шо, новое веяние в ректификации? Или новые нанотехнологии? Откуда такая инфа? Может я чего то пропустил?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Гонитва

Delta, цу у людини говорить банальна ЖАБА. >:( :D :D
...Ото сидить держпрацівник на ставці, хуем груши околачує, , і чекає поки якийсь пахарь йому на цукерку дасть.... І жаба, і давить жаба! >:( :D :D
hachok, роби, роби мідну колону! Можливо саме продукт, який буде з її виходу, розставить крапки над "І". І чому я метилового пийнути не запропонував? :D
Насадка, наполн

FlyHalf

Цитата: Povorot від 25-12-2014, 10:19:53Якщо ти зробиш РК з міді то "нахапаєшся отруйного" до схочу 
Не факт, а если дефлегматор из нержи, либо отбор паровой, тогда вообще можно не париться.
На счет эффективности предпологаемой насадки ничего не скажу. Надо пробовать.

perkoljator

Цитата: Гонитва від 25-12-2014, 13:44:05hachok, роби, роби мідну колону!
Согласен. ;)
Цитата: hachok від 25-12-2014, 12:43:12якби можна було отримати РК заповниши трубу шматками трубки 10 )) по 8 мм,
Не переживай! Клечек нарежу. :)  Только не забудь сделать отчёт о  проделанной работе.  :D
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

hachokTopic starter

2 Гонитва
Припини ображати людей!!! Не суди всіх по собі!!!
Не можеш нічого путнього написати не пиши НІЧОГО!!!!

добавлено: 25-12-2014, 14:12:03

2 Дельта
Що ти мав на увазі про нанотенхоології???
  я хочу зробити річ з якої би отримав фруктовий дистилят високої якості, чи ти в евнений що в мене в результаті вийде РК?

деф буде стояти з нержи)) від РК )

SMF spam blocked by CleanTalk