Вопрос от новичка

Автор evgen1, 26-01-2012, 21:41:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Гонитва

grofer,  кореново-синонімічно десь поряд звичайно. ))) Але цигани ще донедана дихлофос цвиркали у відро з водою, і теж.... пекло та горіло.....))) у "посетителей"..)) :D
Насадка, наполн

grofer

Цитата: Гонитва від 07-01-2015, 00:41:50Але цигани
Ко би у циган купував?  ;) :D :)

sergeybb

Цитата: grofer від 07-01-2015, 00:53:52Ко би у циган купував?   
А москалі :D

Игорь

Я не удивлен, что Гонево пишет про Паливо во всех его смыслах - от "шухер" до "топливо".
Я удивлен тому, что присутствующие здесь партиоты Украины, чье хобби - алкогольная кулинария, не знают таких важных вещей ...

Паленка- старый козацкий напиток, своего рода алкогольный узвар. Это настой сухофруктов на хорошей горилке, который заливали в глиняный горшок, закрывали "серой бумагой", края которой залепляли тестом, и ставили в остыаающую печь "палиться" поэтому и "паленка".
Это я вычитал в прекрасном справочнике Клиновецкой, выпущенном во Львове и Киеве 100 лет назад. Эти рецепты автор называет древними.

Там есть и другие интересные рецепты и названия. И что немаловажно, названия написаны с расставленными ударениями.
Варенýха,  Спотúкáч, Запікáнка, Пальóнка, Мокрýха, Кусáка, и многие другие.

Рецепты в большинстве своем незамысловатые, легко повторяемые. Но, как всегда, времени на них не хватает.
А моя просьба к коллегам попробовать и рассказать чем Кусака отличается от Мокрухи, осталась не услышанной.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Кстати, мой дядька, старый козачина, очень огорчен, что в прошлом году не было урожая терена, і він не взмозі зробити свою (ї иою теж) улюблену тернівку.
Коли я знайшов рецептурник Клиновецьної, а там - рецепт "Деренівка", то був дуже здивований. Бо дядька мій рецептурника не читав, а робитььсвою теренівку по рецепту Кліновецької.

Що я маю зауважити...
Свого часу козацтво було найбільшою та найсильнішою армією в Європі. Козаки приймали безпосередню участь в усіх середньовічних війнах, заробляючи таким чином гроші. Відома участь козаків Сірка у подоланні Ларошелі (французи вели осаду 6 років, Сірко захопив фортецю за 3 години), а на честь козаків, що захистили 300 років тому Відень від турок, австріяки нещодавно збудували пам'ятник.
Доречі, хтось з французьких офіцерів дорікнув Сіркові, мовляв, ми воюемо за честь, а ви, найманці, за гроші... на цо отримав від Сірка відповідь, цо кожен здобуває того, що йому не вистачає...
Але я відволікаюсь...

Повертаючись додому з тридцятирічних чи сторічних війн, козаки приносили додому нові звички та рецепти страв та напоїв. Тому в козаків є багато рецептів, запозичених у ближніх и не дуже, сусідів.
Наприклад, у стародавніх рецептах на кожному кроці зустрічається "ганус" та "бодян", "цитрон",  "померанці", та інші рослини, які, як відмо на городі в бабки Параски не ростуть....
Завдяки трьохсотрічному московському ігові, ми багато чого втратили (та й надбали немало, кажучи по справедливості), але той факт, що козацьке алкогольне гурманство було змінено темним і глухим фінсько-марійським пияцтвом, те, що замість низки чудових напоїв ми стали пити бавлений водою спирт, потребує негайних дій.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

staut

Цитата: Игорь від 07-01-2015, 08:10:24А моя просьба к коллегам попробовать и рассказать чем Кусака отличается от Мокрухи, осталась не услышанной.

Вопрос расплывчатый. По вкусу ,приготовлению,или вообще?
Кусака ,потому и кусака что перцу там немерянно. От простуды хорошо.
Мокруха на сладком вишневом соке. Именно на сладком, из перезрелой вишни. А то и сахарку добавить можно.  ;)
;)

sergeybb

Цитата: Игорь від 07-01-2015, 08:47:01Сірко захопив фортецю за 3 години)
Король Франції зволікав з винагородою козакам з надіею зовсім не сплатити обіцяного, але коли Сірко пригрозив що перейде на бік гугенотів та на другий день поверне фортецю їм, король швидко розрахувався :D

Игорь_Днепр

Цитата: Игорь від 07-01-2015, 08:10:24прекрасном справочнике Клиновецкой
есть у кого то ссылка скачать?
ДУБОВАЯ ЩЕПА в НАЛИЧИИ

Я не знаю когда ТОЧНО день самогонщика, но я ТОЧНО знаю как его отметить.
Людина не скотина-більше відра не вип'є.

staut

Цитата: Игорь від 07-01-2015, 08:47:01та й надбали немало, кажучи по справедливості), але той факт, що козацьке алкогольне гурманство було змінено темним і глухим

Надбали немало! Одне тiльки "хлебно вино" чого стоїть! Бражка,выморозки и т.д.

luubek

Вченість, що не переварена думкою — даремно втрачена праця. Думка яка не спирається на вченість — небезпечна. (Конфуцій)
Важко сперечатися з всебічно неосвіченою людиною. :)

ВОВЧИК

Цитата: Игорь від 07-01-2015, 08:47:01що замість низки чудових напоїв ми стали пити бавлений водою спирт, потребує негайних дій.
И я ж за це. А то сортирОВКА ...
Перегоняю быстро, разделяю усидчиво и наслаждаюсь этим самозабвенно и с упоением.

genya9

Цитата: Dimassik від 05-01-2015, 18:22:37Ставлю 120л. браги в пластиковой бочке
а если прикупить ещё пару таких бочек?

hachok

Допоможіть порахувати)
в мене метод регулювання потужності такий що лампочка розжарюваня блимає((
в кубі 2 тена 1квт і 2квт , отже сумарна потужність 3квт,
автоматика показує 162 В сатбілізованої напруги
отже Р=3*(162/220)^2=1.627 квт

вода подається в деф температурую 14 , а на виході 45.6  , зі швидкітю 1 л за 70 с (51.5 л в год)
Q=4.19*51.5*(45.6-14)/3600=1.897

+деф неутеплений і втрати в кубі) 

питання як правильно порахувати потужніть тенів? щоб небуло схоже на ЧУДО)

ВОВЧИК

Я, тут как раз зачитался этой темой, начни с этого места, может что то для себя и найдешь полезного http://labspirt.com/forum/index.php/topic,2860.msg88571.html#msg88571
Перегоняю быстро, разделяю усидчиво и наслаждаюсь этим самозабвенно и с упоением.

hachok

хм.. , згідно того калькулятора якщо я правельно в анГельскому розібрався в мене потужність 2.2 -2.3 )) подається на колону)) тиск 22-24 ртуті,))
але чогось всі пишуть що на колону 52х1.5х1500 тре подавтати 1.7-1.8квт

SMF spam blocked by CleanTalk