Пиво(Флудовая ветка)

Автор Бандерівець, 14-05-2012, 22:08:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 6 Гостей дивляться цю тему.

makrak80

Цитата: Димитриус від 30-06-2019, 15:17:23Как считаете, может лучше через отверстие в гидрозатворе через лейку перелить дрожжи?
не изгаляйся , открой крышку да залей . можешь даже размешать . ни чего не случится , если конечно бродилка не в хлеву . :)
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

makrak80

Шикардос ! Ещё бы в стекло !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

oleg_n

ухо  прислони  к  бродилке  и  послушай,  если  бродит  то  услышишь шум. может  и не нужно  ничего  добавлять.
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

Димитриус

[attach=1]
И это после 45 минут в банке, 1 раз помешал через 20 мин.
Может из холодильника надо было вытащить за пару часов, чтоб они нагрелись...
Засыпал при 27°, т.к. при 22° вода показалась очень прохладной.

///////////////////////////////////////////////
Нормально так пыхтит?
Дрожжей пока не добавлял!  Вот думаю стоит ли.

P.P.S. Всё, долил!

ГОГа

Цитата: Soyka від 30-06-2019, 13:27:02Пиво розлив, по пляшках, через Пегас, та витримав у холодильнику 10 днів.
Красота! А як смак і аромат?
Единственный "грех" на земле - это глупость

Soyka

Цитата: ГОГа від 02-07-2019, 12:58:57А як смак і аромат?
Солод віднеський від "Малтюроп", замовляв прямо з Чернігівської солодовні, 50 кг. (меньше не продають)
Хміль для гіркоти, використовував свій, для аромату клон-18, Сааз Жатецкий.
Дрижджі - Fermentis Saflager W-34/70 (трейтя генерація).
За порадою Віолена, 3 рази бродив в ЦКТ, не миючи його, тільки заливав нове сусло. (дріжджі, що залишалися в конусі).
Пиво смачне, аромат залежно від хмелю.

Сергій Леонідович

Цитата: Soyka від 02-07-2019, 21:57:473 рази бродив в ЦКТ, не миючи його
не було страшно?
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 03-07-2019, 20:00:17
Цитата: Soyka від 02-07-2019, 21:57:473 рази бродив в ЦКТ, не миючи його
не було страшно?
а откуда там взяться заразе? из воздуха? Дык можно поддавить углекислотой и воздуха не будет там между варками...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 03-07-2019, 20:05:37а откуда там взяться заразе? из воздуха?
я так не делал,потому и спросил
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Микола Григорович

А я не хочу нчого продавати. Накопичилось різного пивоварочного обладнаня до греця. Але я в нього вклав душу. І тут, раптом якесь нещастя почне ціну ламати, чи хаяти обладнання. Краще хай обложать мою домовину моїм обладнанням, ніж я буду зараз принижуватись, намагаючись його продати.
ІМХО.
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

vadiv

Цитата: ДимаС від 03-07-2019, 20:05:37а откуда там взяться заразе? из воздуха? Дык можно поддавить углекислотой и воздуха не будет там между варками...
У меня на "воздушной" линии стоит фильтр midisart 2000, заразы не ловил ... сам CO2 не панацея, он только позволит создать избыточное давление, которое не даст возможности нестерильному воздуху "всосаться" в ЦКТ (например при падении температуры).

Soyka

Цитата: Сергей Леонидович від 03-07-2019, 20:00:17не було страшно?
Досвіду бродіння в ЦКТ я не маю, тому звернувся за порадою до Віолена, на що він мені відповів, що можна так робити.
Та й дійсно, чому боятись, там все стерільно, адже я розливав пиво по пляшках, тримаючи тиск 2атм. подаючи СО-2, до ЦКТ.
Потім, перед зливом наступного сусла, газ випускаю, та через штуцер шпунтапарата, перекачую в ЦКТ - сусло стікає до низу, а газ піднімаеться вгору, недаючи доступу повітря.
Завдяки тому, що частина дріджів лишилась в конусі, вони відразу приступають до роботи, і вже наступного дня манометр показує тиск - все працює.
Вуглекислоту я купю вищий сорт, на ЧАО Линде Газ Украина. ( вулиця Лебединська, 3Б, Київ).

chelovechik

Soyka

Ніякого гумору.......!

oleg_n

Цитата: Soyka від 04-07-2019, 19:24:18
Ніякого гумору.......!

круто  :D :D только  сорта  углекислоты -  это  для  сварных  дел,  для  пива  похеру.
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

SMF spam blocked by CleanTalk