Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Грошi е а ума не купиш .Подивiтся скiльки тут термометрiв . :) :) :)

perkoljator

Цитата: ДимаС від 09-05-2024, 07:09:48Та 100% як завжди спи@дили технологію та привласнили, а не вперше почали робити коньяк на шпалах. Не здивуюсь якщо це так і є.
Должен тебя огорчить. Технология настаивания на дровах была разработана в Советском Союзе, шоб ангелы не спивались.  :D :D :D .
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

voffka75

Теж думаю що це радянській винахід.
Пошукав що там у французів, іспанців про витримку на чипсах пишуть. А нічого. В основному це товар для самогонщиків, а також дозволено використання у виноробстві. При чому начебто для вина дозволили використання лише у 90-х роках. Про дистиляти знайшов статтю де проводять дослідження, експеріментують, пишуть що цікаві результати, але тема мало вивчання. Типу вони навіть і не знають про радянській досвід у цій сфері.

ДимаС

я скажу вам більше - це дорадянський винахід. Одна з книжок (не пригадую точно але роки 1800-1920 максимум, але більше що до 1900 року) описує процес додавання деревинної стружки у виснажені бочки - тобто це задовго до совєтів було у практиці ще при царизмі, териториально росповсюджено по всій імперії, де працювали з витримкою у бочках.

добавлено: 09-05-2024, 12:46:06

доречі, замовив собі 100г тих чіпсів "нова бочка" з Олполу - подивимось за півроку як спрацюють у 10л бочці на 5 заливці...
Певно треба на бочку десь 2г/л покласти, бо буде плінтус...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Подарували мені сьогодні ось таких пару 50л бочок. Може хто знає хороших майстрів, щоб їх відреставрувати.

добавлено: 19-05-2024, 17:19:48

добавлено: 19-05-2024, 17:21:16

Перепрошую, не знаю як фото перевернути. Фото були не перевернуті.

makrak80

У житомірського Віталіка   https://bochki.uaprom.net/ua/g417888-bochki-dubovye-dlya
спитай
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Ціна реставрації скоріш за все буде дорівнювати ціні нової бочки. А може і більше. І не кожен бондарь погодиться

alexdoe

Майстри і свої бочки не хочуть ремонтувати та перероблювати, а тут чужі ... роботи в них вистачає, тож моя думка що якщо візмуться - то за вартість нової бочки, як і сказав voffka75. Ну і пересил 50+ кг мінімум два рази - на вантажне відделення, то ще той квест. Нова пошта з верогідністю 90% запакують в флетбокс або в обрешітку чи піддіон. І вартість пересилу може стати 500+грн в одну сторону.

А телефони ще є такі -  Віталік Венгловський - +380674956541, 0660256740
https://prom.ua/c3129321-dubovye-bochonki.html

На першому є вайбер, подзвони та напиши йому, можливо візьметься. 

Доречі, подумав, що бочки можуть бути з під засолу, перед реставрацією треба переконатись, що не буде сторонніх смаків і ароматів.

Ivan 68

Бочки від вина. Але дуже старі. Їм десь років по 50.

кальвадос

якщо нову можна за 3 тис придбати то реставрувати не має сенсу
drink all

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 08-05-2024, 21:29:15коньяк за 150-200 грн . витримується в бочках ?
сходи на ОКЗ увидешь....
более того в розетке была акция
Чайка 7 лет - 180грн
Аркадия 8 лет - 190грн
Юбилейный 10 лет -220грн

кстати настоящие и вкусные.... по совдемовским меркам

французкий Курьер 5-6 лет 240грн там стоил

добавлено: 30-05-2024, 23:56:08

Цитата: voffka75 від 09-05-2024, 08:30:16Я писав про коньяк, а не про ті напої що виробляли в Каховці.
как то совсем не патриотично (((((((
в Каховке достойные бренди были
7-8лет вполне достойные (плоская коробка 370-400грн стоила)
10+ то уже для богатых
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Цитата: кальвадос від 30-05-2024, 23:40:55якщо нову можна за 3 тис придбати то реставрувати не має сенсу
Стара бочка набагато цінніша, ніж нова. Тому що в ній можна робити довитримку напоїв. З новими бочками проблем немає. Взяв гроші і купив, а з старою так не вийде, тому - що Французи, що Ірландці з Шотландцями завжди мають парк старих бочок.
За 3 тисячі, то не бочка, то ємність для зберігання (якщо досвід є). Нікого не хочу образити.
З хорошими б.у. бочками, як з казанами. Старий хороший казан в Узбекистані знайти практично неможливо. Спитайте у Назіма.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 30-05-2024, 23:50:19сходи на ОКЗ увидешь....
более того в розетке была акция
Чайка 7 лет - 180грн
Аркадия 8 лет - 190грн
Юбилейный 10 лет -220грн
Коли це було ... А розмова про сьогодня ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Цитата: Ivan 68 від 31-05-2024, 07:02:49що Французи, що Ірландці з Шотландцями завжди мають парк старих бочок.
не треба порівнювати з промисловістю. Там на кожній дістілерії є свою бондарня та бондарі які займаються ремонтом бочок. Якщо ти сам не маєш навичок бондаря та не можеш сам її відремонтувати то це вже стає не вигідним. Або хоч б був знайомий бондар у місті в якому ти живеш. Тому що пересилка бочки 500 гривень. Туди суди вже 1000. Це 1/3 від вартості нової бочки. Крім того бондарі не хочуть ремонтувати бочки. А якщо погодяться то цінник буде не гуманний. І не дають жодної гарантії на такий ремонт. Це приблизно як сантехнікі дають гарантію якщо купували матеріали самі, а якщо купив сам замовник, то типу невідомо що ти там купував то і відповідати за негаразди майстер не береться.
Я з цім зіткнувся до війни, і більше в це гратися не хочу.

SMF spam blocked by CleanTalk