Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

фотограф

Цитата: makrak80 від 29-11-2023, 10:07:02
Сенс вальців в тому , щоб тиснути зерно , а лушпиння залишалося більш цілим , шоб створювати фільтруючий шар . А твій млинок мабуть ростирає це лушпиння в труху , тому і питаю ...
Ні, ввечері скину фото (знов :) ), сьогодні солод заберу з пошти. Жернова ж не впритул один до одного, там зазор і там сам робиш його меншим або більшим.
о, знайшов    http://labspirt.com/forum/index.php/topic,2411.msg261524.html#msg261524
і було це ще у 18 році...все страждаю та страждаю тихесенько з поганим девайсом... Ви там скільки з того часу свої дорогі вальцові млинки обговорили з налашотвуваннями модернизаціями та ремонтами?

ДимаС

Цитата: makrak80 від 29-11-2023, 10:07:02
Сенс вальців в тому , щоб тиснути зерно , а лушпиння залишалося більш цілим , шоб створювати фільтруючий шар . А твій млинок мабуть ростирає це лушпиння в труху , тому і питаю ...
Чіта млинок за рахунок тих китайських пірамідок замість правильної повздовжньої накатки дуже посередньо залишає живою лушпиння. Якщо конденсувати зерно то тоді питань немає, але довго меле бо гірше просипається.

Ця ручна при правильному налаштуванні прокручує та надламує зерно, не гірше чітовської залишаючи лушпиння. Звісно якщо закрутити помел у борошно - тоді буде задній непарний орган з затором. Але час на помел немалий йде. Але на перших відосах Дегустатора Віті він присандалив шурупокрут та нормально шурував на 20л затори.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

hachok

а китайські пірамідки погані??
бо я собі таку на 3 ролика замовив

https://a.aliexpress.com/_EvdDTwl

Сергій Леонідович

О, Юрчику, ти зібрався пиво варить?
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Цитата: hachok від 29-11-2023, 12:38:40
а китайські пірамідки погані??
такі самі як у Чіта - схоже він там і купував комплектуючі

hachok

Цитата: Сергей Леонидович від 29-11-2023, 13:46:12О, Юрчику, ти зібрався пиво варить?
ні, віскі захотілося)), хоча хто зна як там карти ляжуть)

добавлено: 29-11-2023, 14:40:31

Цитата: ДимаС від 29-11-2023, 13:57:19такі самі як у Чіта
а яка правельна насічка,рельєф має бути??

ДимаС

Ідеально - полоси поздовжні, от як дві шестерні, тільки широкі і зуб 2 мм приблизно.
Такі як на фото - це у млина з олх - я такий маю - теж подобається як працює і регулювати простіше та зручніше ніж на чітівській з тими довбаними ексцентриками...

hachok

а ті вальця набірні чи суцільні?

ДимаС

виглядають суцільними. Але якщо були б такі ж тільки без зміщення - я б ще був щасливіший. А якби не було тих гострих граней - то взагалі топчик був би... Зараз пошукаю у Craft Innovations може дадуть фото вальців які роблять на пивоварні великі (у нашому розумінні).

hachok

Цитата: ДимаС від 29-11-2023, 15:08:29Але якщо були б такі ж тільки без зміщення
ти впевнений??, бо то зміщеня в рази ускладнює виготовлення, якщо воно шей цільне, без зміщення як стане скучно можна і подумати зробити)

гуральник

Незнаю,як потрібно для пива, але для самогону мій чітовський млинок мелить офігенно.
Все фільтрується,без нарікань
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: hachok від 29-11-2023, 15:12:01
Цитата: ДимаС від 29-11-2023, 15:08:29Але якщо були б такі ж тільки без зміщення
ти впевнений??, бо то зміщеня в рази ускладнює виготовлення, якщо воно шей цільне, без зміщення як стане скучно можна і подумати зробити)
ну, тримається монолітно, можливо набране та всередині на шестигранну вісь посаджено, не можу сказати бо не знаю

фотограф

Раптом кому цікаво , тількі що покрутив, так роблю на пиво. Останне фото спробував максимально подрібнити, майже борошно "цільнозернове  з висівками" :)  Раніше для хліба солод просіював, а потім забив, так додаю. Штака працююча, зручна та дешева. Кому просто молоти а не обговорювати.

makrak80

Цитата: фотограф від 29-11-2023, 16:13:52Кому просто молоти а не обговорювати.
Та я його не хаяв , просто не бачив як він меле , зараз побачив ... гарний помол ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГОГа

Цитата: makrak80 від 29-11-2023, 16:47:46Та я його не хаяв , просто не бачив як він меле , зараз побачив ... гарний помол ...
Як на мене - не дуже гарний: багато пилу.
Найкраще млинок меле тоді, коли лушпиння практично ціле (не розірване), і мало пилу (мучної фракції).
Для того, щобтак було, потрібно:
-  не пірамідки, виступи і пр.дребодєнь, а повинно бути на вальцях просто насічка насічка, яка б не давала просковзувати зернятам;
- вали мають бути не зв'язані між собою (вони тоді обертаються з трохи різними кутовими швидкостями і як би здтрають лушпіння). Так, часом тяжко запустити такий млин, але результати кращі;
- солод потрібно перед помолом кондиціювати, тобто трохи зволожити, забезпечивши еластичність лушпіння.
Чіт преробив мені вальці: зробив пірамідки меншими, але це все одно не те, що потрібно.
Млин, який я придбав у Дельти (млин від Олега, що з Севастополя) - меле супер, але запустити його - треба трохи постаратись...
Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk