Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

GRIP

Цитата: Батарейкин від 23-12-2023, 22:14:57
Цитата: GRIP від 23-12-2023, 22:10:13Батарейкін маеш щось корисне для мене пропонуй
трех-главую в сборе заберешь?
Ні . Тиж бачів мої хотелкі. Дракони , це в другому році. Трех главе? Де можу подивиться?
Оскільки істина в вині ,частина їй уже в мені.
 Глупість це не відсутність ума, це такий ум.

Бандерівець

Цитата: Игорь від 23-12-2023, 21:40:50
Димрот готов.
Фото выкладывал вчера. Высылать?[attach=1]
GRIP, ты заказываешь димрот, но когда он  готов,  оказывается, что на самом деле хочешь не Димрот, а дефлегматор. И колонну. И куб.

Пока нет ясности, я твой не законченный дефлегматор отложил в сторону и сегодня взялся за  дефлегматор на молочке для Юрия из Херсона. Завтра планирую его закончить. Но наверное не успею - в 14 часов иду на день рождения.
Korда вернусь к твоему неопределенному заказу -   не знаю. Но не раньше, чем он станет определенным. За изготовление куба - скорее всего - не возьмусь. По крайней мере в этом году.
А царга... Думаю, она без куба и не нужна. Как и дефлегматор.

На вигляд бомбезний дімрот. А чого ти почав робити 3-шаровим, висота ж та сама чи три шари  чи два?

ГонщикФормулы

Батарейкин, распродается?

Батарейкин

Цитата: ГонщикФормулы від 23-12-2023, 22:38:58
нет
барыжится )))
мне проще подарить!!! чем сливать

но можно договориться  8) 8) 8)

добавлено: 23-12-2023, 22:43:46

Цитата: Бандерівець від 23-12-2023, 22:38:33А чого ти почав робити 3-шаровим, висота ж та сама чи три шари  чи два?
там три слоя
но два контура
каждый по 1.7 метра(могу путать)
почитай ветку по дэфу с 100 страницы
там подробно описано
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Бандерівець

Цитата: Батарейкин від 23-12-2023, 22:41:55
Цитата: ГонщикФормулы від 23-12-2023, 22:38:58
нет
барыжится )))
мне проще подарить!!! чем сливать

но можно договориться  8) 8) 8)

добавлено: 23-12-2023, 22:43:46

Цитата: Бандерівець від 23-12-2023, 22:38:33А чого ти почав робити 3-шаровим, висота ж та сама чи три шари  чи два?
там три слоя
но два контура
каждый по 1.7 метра(могу путать)
почитай ветку по дэфу с 100 страницы
там подробно описано
Для чого такий робити, чим не підходить двох шаровий?

GRIP

Більш ефективно працює

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 23-12-2023, 22:54:36
Для чого такий робити, чим не підходить двох шаровий?
позвони
еще  минут 30 не сплю ))

добавлено: 23-12-2023, 23:05:34

ты года на три отстал от новых технологий ((
писать долго
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Игорь

До конденсатора ректифікаціцної колони (ми звикли називати його дефлегматором) є ціла низка вимог, деякі з яких принципові, інші - другорядні. Це як АВS у автівці, або подушка безпеки. 
Яке призначення автівки? Автівка має перетинати простір, та доставляти дупу користувача у призначену точку всесвіту. І все це може бути виконано, наприклад, Запорожцем без АВS, без інжектора з каталізатором, та без подушок безпеки.
Я відволікся не в тому напрямку...
Зараз відволічуся в іншому :) .
Зворотній холодильник Дімрота в дефлегматорі має певний  зовнішний діаметр. Труба кожуха має свій внутрішній діаметр, і він має бути більший за діаметр Дімрота. Але наскільки? Чи байдуже скільки вільного простору лишиться в кожусі? Ні, бо дефлегматор має працювати, і він одночасно має бути компактним.
Отже, вільного простору в дефлегматорі має бути достатньо, але без зайвого. Тобто, простору має бути щонайменше, але при умові збереження функціонування.
Зайвий простір це не тільки зайва висота. Це ще й зайве місце контакту гарячої спиртової пари з киснем повітря. Чим простору більше, тим більше шансів новоутворення альдегіду. Навіщо він нам? 
Але простору має бути достатньо, щоб не перешкоджати рухові пари вгору, та флегми в зворотньому напрямку.
Якщо зневажати цим, можна отримати підвисання флегми а дефлегматорі, та дуже неприємний захлин без попереднього попередження (майже без зростання тиску в кубі).
А ще дефлегматор не має переохолоджувати флегму бо це ламає "останню милю" розділення, особливо при відборі голів, та не дає домішкам максимально зконцентруватись. З огляду на цю вимогу, пара має переважно рухатись назустріч воді  охолодження, а флегма - навпаки, тобто вода має переважно рухатись згори донизу. Показником відсутності перехолодження можуть бути температури на вході та на виході.  Якщо деф не може забезпечити повну конденсацию пари при температурі води на вході 40÷45°, а на виході 60÷65, він переохолоджує флегму. Я не кажу, що він не здатний працювати. Ніхто ж не каже, що Запорожець не здатний їздити. Їздить, але може їздити краще - швидше, безпечніше, комфортніше, з більшими зручностями для водія, з меншими витратами пального та викидами шкідливих речовин. Але тоді він вже не буде запорожцем. 
А ще... Сучасні тенденції охолодження вимагають зменшувати витрати води, або зовсім переходити на автономку. Це накладає певні вимоги до гідравлічного опору Дімрота, пропхати в потрібній кількості воду крізь три-чи чотириметрову трубку-шістку - це проблема для насосу, доводиться робити щонайменше два паралельних контура...
Розпаиякався, треба закінчувати.

Три слоя з'явились тоді, коли я вирішив зробити 60-ту колону.  Димрот, намотаний на оправку д.16 в три шари, з чотирьох метрів трубки-шістки, обмотаної дротом 0.8 мм,  входить в трубу д.60,3х1.5 впритул.
При потужності до трьох кВт він працює відмінно, а при потужності до двох працює чудово. Дефлегматор вийшов напрочуд вдалим. Тому я прийняв рішення не робити різні дефлегматори для колон різного діаметра, а сконцентруватись на одній конструкції. Так і роблю.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

GRIP

Уточняю по дефлегматору . Подключение кламп два дюйма без ответной части .
Чтоб не скакать по темам хочу спросить есть ли возможность приобрести малыша с корлсоном . Спасибо .

vova0869

А какой тебе куб нужен ? Высота, форма, объём ?

GRIP

У меня есть 2 кега 50 литров .Большего обьема не надо.Надо привести ,хотя бы один в надлежащий вид . Из кега сделать куб.Высота кег плюс ножки . Потолки 2.6 м . Колонна 1.5 плюс 10 см запас по высоте..

vova0869

Так проще найти сварщика и сделать по месту .Тебе куб не нужно покупать . Ты только сложи всю стоимость оборудования плюс сырец энергозатраты .Сколько тебе спирта в год надо . Чтобы он не вышел золотым .

Игорь

Цитата: GRIP від 25-12-2023, 09:25:38
Уточняю по дефлегматору . Подключение кламп два дюйма без ответной части .
Чтоб не скакать по темам хочу спросить есть ли возможность приобрести малыша с корлсоном . Спасибо .
Пиши в личку координаты доставки. После обеда отправлю.
Кламп 2"
На воде две резьбы, направленные вниз.
Резьба М10х1 для клапана спирта.
Две гильзы для датчиков температуры, один на выходе ТСА (для второго датчика Росы), второй - на выходе горячей воды для Малюка или подобного.
По Калсону и Малышу - уже после  Нового года. По охлаждению есть столько разных вариантов, что лучше не торопиться.
По кубу  - не обещаю, но после НГ попробую.

Игорь

vova0869, сегодня заканчиваю два стандартных дефлегматора, и если бы у меня был трёхметровый кусок шестерки, взялся бы за твой, нестандартный, с двумя особыми условиями.
1 - жесткая вода.
2 - бюджетно. 
Но вижу, ты уже договариваешься о дефлегматоре в другой ветке. Не буду переходить дорогу.  И мне забот меньше.
Займусь кубом из кега.

Игорь

Цитата: GRIP від 25-12-2023, 16:05:45... Из кега сделать куб.Высота кег плюс ножки . Потолки 2.6 м . Колонна 1.5 плюс 10 см запас по высоте..
кег с ножками - 70 см максимум, плюс царга 1.6 метра (с учётом клампов), плюс деф 20 см максимум. В сумме 2.5 метра. Как раз 10 см на запас остаётся.. 
Я правильно понял, царга у тебя уже есть?

В моем понимании царга - не только труба с двумя клампами по краям и крестиком в одном из них.
Как минимум, это ещё два диска д.125 для фиксации белой трубы кожуха, и стойка для её крепления.
Как максимум, это насадка в трубе, теплоизоляция и кожух.

Нет, я не спорю, изоляцию можно сделать чем угодно, и кожух не обязателен. И Росу можно повесить не на кожух, а на стенку, или даже положить на табуретку. На качестве спирта это не отразится.
Это просто мои предпочтения. Мне так удобней.

SMF spam blocked by CleanTalk