Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

vova0869

Тут треба знати що те обладнання старе i майже вiчне .Робилять майже все по бiлiй схемi . Економiчно вигiдно використовувати дрова та вугiлля .Та ще на старих винокурнях нема виликих електропотужностей . Я все мрiю про потужний нагрiв газом бо 5 кв електро то дуже мало .

voffka75

Французи коньяк: більшість на газу, меншість на вуглю та дровах. Начебто в них регламентом передбачено саме вогневий нагрів вина. Ніяк інакше, паром заборонено.
Шотландці: лише деякі залишилися на газу, більшість на пару. Це фактично ПВК, але навпаки. Там пар гріє не зовнішню поверхню куба, а по спирали всередині гріє сусло. В шотландців нагрів не регламентований тому вони масово переходить з вогню на пар, звісно з економічних причин, а не органолептичних.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 21-01-2024, 11:57:56у Вас деякі спори між собою не підкріплені практикою - теоретичні і тому не завжи вірні. Це нормально. За останнє речення не пинайте сильно - це лише свіжий погляд збоку.
Ну раз кинув  на вентилятор, то прошу, як практика поправити теоретиків.)
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Для чистки використовую барду бо вона е i гаряча та ще скочбрайт той що з абразивом .

Ivan 68

Цитата: ДимаС від 21-01-2024, 12:54:15
Ігор написав про мідний куб та нагрів дровами/газом/вуглем не просто так - це практика минулих поколінь, яка досі актуальна не небагатьох віскокурнях/дистилеріях на сьогодні, бо мідь чудово розподіляє тепло по поверхні.
Але заісно зо ПВК то краще, але ПВК на дровах - то вже франкенштейн.
Точно. То я, балбес, провтикав, що розмова про дрова, а не тен.

добавлено: 21-01-2024, 19:16:06

Цитата: гуральник від 21-01-2024, 13:53:18
Цитата: Ivan 68 від 21-01-2024, 11:57:56у Вас деякі спори між собою не підкріплені практикою - теоретичні і тому не завжи вірні. Це нормально. За останнє речення не пинайте сильно - це лише свіжий погляд збоку.
Ну раз кинув  на вентилятор, то прошу, як практика поправити теоретиків.)
Ні-ні. Я словесним фехтуванням займатися не буду. Немає часу та бажання. Я це ще років 15 тому назад проходив на якомусь форумі. Якщо когось зачепив, або образив - одразу перепрошую. Тим більше, що я сумніваюся, що на такому форумі є теоретики. Я про інше. Часто люди свої припущення видають за твердження. І не тому що погані, або вредні, або чогось не знають. Біда в тому, що у нас всіх дуже різне обладнання і новачку (особливо з малим досвідом. А у мене досвід все ж таки малий) дуже важко розібратися, що підходить для нього, а що ні. Я думаю ніхто не буде заперечувати, що робота на повітряному прямотоці ну дуже відрізняється від роботи на прямотоці з дефлегматором. Мало того у повітряного прямотока є свої такі особливості, до яких я рік доходив. І то, якби випадково у коментарі до одного відео не прочитав, можливо ще довго довбався б. А час втрачається. А ми, нажаль не молодіємо...
Тому сильно не пинайте. Що знаю - розкажу. Що знаєте Ви - поділіться. Буду вдячний.
Було б зручно, якби в підписах у форумчан була назва апарата, на якому працює. Тоді легше було б новачку, і не тільки, зорієнтуватися, підходить для нього та чи інша порада чи ні. Це просто як ідея.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Гарна ідея про підпис - як на пвтофорумах, у налаштуваннях додаєш яка автівка була, а вони по черзі прописані у профілі та гарно видно хто на чому працює. Або працював - то ж теж досвід
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 21-01-2024, 19:02:36повітряному прямотоці ну дуже відрізняється від роботи на прямотоці з дефлегматором.
Що таке повітряний прямоток? :-[  :o
А прямоток з дефлегматором?, опиши, або краще намалюй, про який відбір йде мова?
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

А у мене було декiлька аппаратiв та менi ще гнати та гнати . Вилика проблема час те що робиш зарас буде готове так рокiв через 5 . Так що пиши про свiй досвiд та читай про наш .

Ivan 68

Цитата: гуральник від 21-01-2024, 20:31:44
Цитата: Ivan 68 від 21-01-2024, 19:02:36повітряному прямотоці ну дуже відрізняється від роботи на прямотоці з дефлегматором.
Що таке повітряний прямоток? :-[  :o
А прямоток з дефлегматором?, опиши, або краще намалюй, про який відбір йде мова?

Зараз спробую фото завантажити, що підготував. А Ви підкажіть, як правильно описати це все обладнання і спосіб перегонки.

добавлено: 22-01-2024, 14:38:44

Опис до фотографій по номерах :
1. спочатку була класика, але дуже мала - 12л
2. так я оформляю свої пляшки, коли відправляю Кумам та друзям (не торгую і не буду. Бо тоді це буде не хоббі. У мене і без того клопоту повно). Просто люблю, щоб був порядок і щоб око тішило.
3. потім докупив віскарний комплект - шолом, конус, відводи і холодильник. Все мідне. І куб (він же автоклав. класний до речі). Потім докупив нижній вузол відбору хвостів. Непогана штука. Але долю не надуриш і тоді докупив -
4. куб на 50л + кришку конус + мідну вставку в куб + пароводяну вставку. До тепер дякую тій людині, яка підказала, бо наче на світ народився. Само собою це все не один рік.
5,6,7. а потім кохана Дружина (як не дивно, бо вона спочатку дуже обережно до того відносилася, хоча я спиртного споживаю дуже мало, більше роздаровую. Дружина каже, що я не вигідний Винокур.) запропонувала перетворити сауну в Гуральню. Ідея була хороша і я нею скористався
8. а потім апетит приходить під час їжі.
9. режим підстил. перегін винограда (вина та чачі)
10. Гуральня перед Різдвом
11,12 Підготовка до відправки поздоровлень
Ну якось так. Ще маю бочку на 5л. Хочу з бочками розширюватися і збільшуватися - тому до Вас і завітав

добавлено: 22-01-2024, 14:40:45

Перепрошую, у мене всі фото правильно на компі стоять. А як їх перевернути, щоб було зручно було дивитися?
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Даже гарно це мрiя винокурiв .I дружина чудова пiдтримуе твое хоббi .Обладнання гарне .Я не побачив дефлегматора , але вiн тобi i не потрiбний .По бочкам дивись на 40-50 л меньше то баловство .Якi напоi ти робиш?Окрiм тих до на фото.

voffka75

Обладнання чудове, як раз під бочкову витримку. Але бочки 5-10 літрів не мають жодного сенсу. Дивись на 50 літрів і більше. 20-30 літрів компромісний варіант.

makrak80

Молодець ! Гарне залізо ! Но дороге ! Тому і дороге що дуже корисне !  :D :D :D Бочки купуй від Олпол , бачу гроши в тебе є ... Етікетки я теж там купую ... , а може ні там ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 22-01-2024, 14:11:52Опис до фотографій по номерах
гарний досвід!
Сподобались полички з підсвіткою ::)
Я сам прийшов до ПВК на 70л за 5-6 років

добавлено: 22-01-2024, 16:29:14

Цитата: makrak80 від 22-01-2024, 16:03:21
Етікетки я теж там купую ... , а може ні там ?
По етикетках краще самому навчитись ну або якщо немає ні часу ні натхнення, бо все не встигнеш, знайти дизайнера, який буде готувати макет до друку та замовляти у типографії друк

makrak80

Цитата: ДимаС від 22-01-2024, 16:26:23знайти дизайнера, який буде готувати макет до друку та замовляти у типографії друк
як би я мешкав в Дніпрі , або в Київі , я б так і зробив ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: makrak80 від 22-01-2024, 16:41:34
Цитата: ДимаС від 22-01-2024, 16:26:23знайти дизайнера, який буде готувати макет до друку та замовляти у типографії друк
як би я мешкав в Дніпрі , або в Київі , я б так і зробив ...

та то все робиться віддалено сьогодні - хоч з Молдови намалюють та підготують згідно опису на сайті типографії до друку. У типографію теж все летить файлом та повертається Новою поштою.

SMF spam blocked by CleanTalk