Стейк

Автор Олежище, 15-12-2016, 12:16:00

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Тобі пора копченні робити.
5 діб 20-27 г/кг сіль+нітритна сіль.
4 години говяжка при 68С у сувіді.
Обсушити, обвітрити при кімнатній.
Потім коптити лабіринтним димогенератором у любій ємності, наприклад, накривши картонною коробкою... смаку валом за рахунок солі та копчення.
На вихідних саме займався... говяжка та свиня.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

фотограф

Цитата: ДимаС від 07-02-2023, 13:07:595 діб 20-27 г/кг сіль+нітритна сіль.
Я знизив вміст солі у м'ясних "смаколиках" до 14 ( 7+7 нітрітки) грамів на кг,  все що вище мені  солоне.

Бандерівець

Цитата: ДимаС від 07-02-2023, 13:07:59Тобі пора копченні робити.

Я  маю в дома домашню коптильню, можу починати робити

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 07-02-2023, 13:07:59лабіринтним димогенератором
Який порадиш? Бо в нас світло коли вимкнули, то ми 21 день не могли щечки покоптить, так і вісіли в коптильні, добре що холодно було  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 07-02-2023, 17:02:59
Цитата: ДимаС від 07-02-2023, 13:07:59лабіринтним димогенератором
Який порадиш? Бо в нас світло коли вимкнули, то ми 21 день не могли щечки покоптить, так і вісіли в коптильні, добре що холодно було  :)
у мене 2шт один десь 15*15см, сітка мілка дуже, другий десь 20*20см трохи крупніша, але лабіринт сам теж більший і стінки з проміжками, щоб не могло тліти через стінку. Але на практиці такого не було ні разу і обидва гарно працюють.
Посилання для прикладу для китайського з ОЛХ, такий як у мене по суті, тільки круглий, і розмір нормальний 20-25см.
Якщо треба швидше і більше температуру - я підпалюю в 2-3-5 місцях одночасно...
Spoiler

добавлено: 07-02-2023, 17:29:14

Василь Васильович, це те, що я казав - якщо є матеріал - можна й самому змайструвати...
Spoiler

добавлено: 07-02-2023, 17:34:00

Ще такий шприц треба, бо у мене був пластиковий для м'яса теж, але з часом порепався, краще вже металевий, якщо брати...
Spoiler

Бандерівець

Блін, от я тормоз.   :D :D :D

То в мене бомбезний стейк виходив з телячої шинки, а коли приходив ГОГа, то був з телячої полядвиці. І то я перший раз з полядвиці робив

Чесно, я уже так в стейку розчарувався, що ви собі непредставляєте. А тепер нове надхнення, куплю шинку і подивлюся, що до чого

DAP

Просто спробуйте взяти у Сільпо стейк "власне виробництво" будь який. Головне щоб мармуровість була не менше 30 відсотків. І ніяких маринадів. Тільки присолити на хвилин 20 перед смаженням.

ДимаС

Кому як подобається, але мені заходить солити крупною сіллю вже готовий стейк... як і шашлик перед встановленням шампурів на мангал...

DAP

Цитата: ДимаС від 10-02-2023, 08:44:02солити крупною сіллю вже готовий стейк...
Я і так і так пробував. Різниці не помітив. Але сіль також беру крупну.

makrak80

Цитата: DAP від 10-02-2023, 08:49:15Але сіль також беру крупну.
де ти її купуєш ? Шукав помол 3 , так скрізь пишуть що технічна , дороги посипати . Продають мінімум від мішка до тони ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Сергій Леонідович

Цитата: makrak80 від 10-02-2023, 16:01:02
Цитата: DAP від 10-02-2023, 08:49:15Але сіль також беру крупну.
де ти її купуєш ? Шукав помол 3 , так скрізь пишуть що технічна , дороги посипати . Продають мінімум від мішка до тони ...

саму крупну сіль, я брав у рибколхозі
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

фотограф

Крупна сіль відрізняється від дрібної тим, що вона не встигає  вся розчиняється, осипається, її береться менше коли солиш рукою і  страва просто на виході  менш солона. І все.

makrak80

Цитата: Сергей Леонидович від 10-02-2023, 17:30:59саму крупну сіль, я брав у рибколхозі
нажаль біля мене немає рибколхоза )) .
Цитата: фотограф від 10-02-2023, 18:25:58і  страва просто на виході  менш солона. І все.
так це саме те що треба !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 10-02-2023, 20:02:25так це саме те що треба !
а посолить Экстрой в три раза меньше?  в 5-10 раз  меньше?

куда деваются куски не растворенной соли?
зубы ломают!!!
идут в кишки и организм травят
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Батарейкин, Олег , де ти бачив що б сало єкстрою солили ? А сіль потім водою змию ...

SMF spam blocked by CleanTalk