FanCoil - автономное охлаждение.

Автор Игорь, 09-11-2019, 21:44:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Serhiy

Цитата: Игорь від 14-07-2023, 02:43:38Кто сказал, что это лимит?
Кажется, ты где-то писал о двухметровом ограничении для кабеля термодатчика.
Если я что-то путаю, ещё раз прошу прощения.
Всегда

KosKiev

Попередній звіт.
Дякуючі Ігорю винуватця знайдено. Глючить термодатчик зовнішнього блоку кондиціонера. Завтра зроблю заміну, випробую.
Ігор, дуже дякую.

добавлено: 15-07-2023, 18:02:33

Уточнюю: глючний термодатчик був з Космодромі, виробник Element, довжина була 10м, я з нього зробив 5 м.
Коли порівняв тестером опір між контактами, він показав 640 Ом замість 740(це оригінал від Ігоря) між Червоним (+) та Чорним виводами
і 580 Ом замість 935 між Жовтий та Чорним (+) відповідно.

Така ж картина під час тестування близнюка 10 метрового датчика(замовив тоді 2 шт).
Отже можна таким чином виявити потенційно ненадійні датчики.

Він в мене попрацював 3-4 цикли і почав глюкати.

добавлено: 15-07-2023, 18:05:34

5-ти метровий у Києві не знайшов. Зробив 3 метровий подовжувач. Тепер можу ставити на цю лінію будь який 2 метровий датчик.
Доречі, різниця опору датчика з подовжувачем і без складає 1-2 Ом.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

ИгорьTopic starter

Оми мають принципове значення коли датчики аналогові. У нас цифрові датчики, тут опір не має суттєвого впливу.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

KosKiev, напишу тут, бо тут зручно постити скріншоти та файли прошивок.
Це стосується проблеми самовільної зміни налаштованної температури.
Я зробив прошивку на базі твоєї, але з невеличким доповненням.
Коли ти відкриєш сторінку своїм звичайним способом - через роутер, але до звичайних цифр 192.168.0.108 додаш декілька символів, ось так...
192.168.0.108/adc
то твій фанкойл тимчасово перетвориться в діагноста кнопок.
Тимчасово означає, що при новому ввімкнені він снов стане звичайним фанкойлом, доки ти не напишеш знов ці чарівні літери.

Що буде в режимі діагностики.
Дивись скріншот.
[attach=2]
Замість фактичних температур (червоні помітки), на екрані ліворуч буде та цифра, яку в цей час бачить внутрішній вимірювач напруги. Праворуч буде номер кнопки, що відповідає такій напрузі на вимірювачі. Якщо налаштована "гаряча" температура знов буде змінюватись, це буде видно, налаштовані температури відображуються як і раніш.
Весь діапазон напруг складає 1023 умовних одиниці (1023=3.3 в - зайве уточнення.)
Коли вімірена напруга менше за сотню одиниць, Фанкойл трактує це як відсутність нажатої кнопки.
Від  0  до  99  - kn = 0 ( н і ч о г о )
від 101 до 349  - kn = 3 (червона плюс)
від 350 до 599  - kn = 4 (червона мінус)
від 600 до 899  - kn = 2 (синя мінус)
від 900 до 1023 - kn = 1 (синя плюс)

Схоже, що по невідомій причині твій внутрінній вольтметр час від часу бачить трохі більше сотні, тому червона температура поволі додається.
Треба подивитись два моменти.
Перший - як поводить себе напруга (з лівої сторони) коли кнопки не натиснені, тобто в яких межах скачуть нульові покази вольтметра.
Другий - яка напруга відповідає кожній з натиснених кнопок.
Коли це буде відомо, я зміню налаштування порогів такиим чином, щоб вибрики напругі без натиснених кнопок не лізли в зону, яка сприймається як червона плюс. Якщо це буде можливо, зрозуміло. Але якщо стрибки будуть дуже великі, якщо вони будуть доходити до напруги при натисненій червоній плюс, доведеться розбиратись з платою.
Нажаль, я не маю вдома плат Фанкойла, тому не зміг ретельно перевірити роботу в режимі контроля, але навіть я щось зробив не так, достатньо вимкнути Фанкойл та увімкнути його знов, і вiн запрацює як і працював до перепрошивки.

Файл та картинку прикреплю за декілька хвилин.

УВАГА!
Нова прошивка не нашкодить лише тим фанкойлам, які на компутері пишуть ось таке...
[attach=3] Всім іншим краще цю прошивку не ставити.

ИгорьTopic starter

Багато чого написав, а суті нема.
Припустимо, якщо натиснемо червону плюс, побачимо
230-250 одиниць.
А стрибки без натисненої кнопки не залітають више 200.
Тоді в коді поріг нуля 100 одиниць (кордон між нулем та трійкою) я зміню на 200, і проблеми більше не буде.
Але якщо червона плюс дає 150, а вибрики при нулі залітають до 160 чи 200, програмно цю проблему ми не вирішимо. Доведеться відправляти Росу на перевиховання. :D

KosKiev

Цитата: Игорь від 16-07-2023, 02:39:27Доведеться відправляти Росу на перевиховання.
Тобто = Фанкойл на перевиховання.

Ок. Зараз іде РК.
Зроблю цей експеримент або пізно ввечері або вже завтра
Дякуючи наявності в мене Дуплєта, переключив на нього управління насосом. Фанкойлу залишив тільки управління вентилятором. Ніч пройшла штатно.

ИгорьTopic starter

Вік дається взнаки. Зрозуміло, мова йде про Фанкойл. Доречі, якщо тебе влаштовує інтерфейс дуплета (локальний графік замість серверного), то я маю нову прошивку для Фанкойла, аналогічну дуплетної. 
Вона вміє фільтрувати вибрики датчика, ти б їх навіть не помітив :)

KosKiev

Про інтерфейс:
Це роздуми: спочатку був МУП
Потім переключився на Фанкойл. В них дуже схоже відображення графіків, Фанкойл навіть більше подобається, саме ця версія, є вибір між табличними значеннями і графіком.
А от Дуплет... я тільки но почав його запускати. Моє ІМХО: графік коефіцієнтів ПІД на 1/2 екрана та відсутність графіку обертів насосів - це незручно.
Можливо це потрібно для налаштування коефіцієнтів ПІД. Але мені та наука ПІД якось досі складно заходить 
Копняк - це чудове доповнення.
Можливість відправки сповіщень про трабли- теж круто, хоч я це ще не випробував.

Форумчани пишуть що коли воно правильно налаштоване і працює автоматично- то і не треба туди дивитися...

Мабуть треба спробувати нову прошивку. Якщо буде працювати то і один недолік - відсутність графіків насосу це ні про що.

ИгорьTopic starter

Хах...
Нема графiку коефiцієнтів, є саме графік обертів насосу, але з подробицями. 
Зараз для Дуплета та для Фанкойла прошивки спільна, вона ще не готова для повного випуску, але спробувати можна.
Там є суттєві зміни, в першу чергу - програмна боротьба з вибриками та автоматичний підбор максимуму ШІМ.
Потім можеш спробувати, але спочатку треба розібратися з твоїми кнопками.

KosKiev

Так, мені розвіднилося... Вибач
Просто крівих аж чотири і підпис що це ПІД збили з пантелику

Ivan 68

А як можна замовити Фанкоіл - 1шт. Дякую.
І автономну систему охолодження. Зовнішній блок з працюючим вентилятором (компресор вже демонтований) та насос є.
Зовнішній блок буде стояти на вулиці, одразу за стіною Гуральні.
Якщо це принципово - то підлога Гуральні на 600мм вища за рівень бруківки, де буде стояти Зовнішній блок.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

Це теж не побачив своєчасно.
Скоро вирішимо.
На зиму треба передбачити можливість перенести блок в гуральню.

Ivan 68

Цитата: Игорь від 28-01-2024, 10:26:01На зиму треба передбачити можливість перенести блок в гуральню.
А чому? Його ж можна ввечері відключити і занести в Гуральню? По ночах я перегонами не займаюся

ИгорьTopic starter

Це гріх проти енергозбереження та здорового глузду. Навіщо взимку ляжкати зубами в холодному приміщенні, коли можна не "викидати" тепло, а використати для обігріву гуральні, підсобного приміщення або житла?

Ivan 68

Я гуральню зробив з сауни. Стіни дуже теплі. У п'ятницю переганяв яблучний сідр для сусіда, так за 6 годин з +5* стало +15*. Нагріло від неутепленого куба малого з теном на 2кВт.
А якщо я налив би у великий куб та потужності додав - була б проблема для дефлегмації. У мене вона ж повітряна.
Та і місця мало.
Але я зрозумів. Я подумаю.

SMF spam blocked by CleanTalk