Автоматика для дистиляції.

Автор SAMSON, 09-05-2022, 18:35:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

andy

Цитата: Игорь від 16-09-2022, 10:25:22В цукровій парі дофіга сполук сірки. 
Мідь добре їх зупиняє.
В РК спн, Може мідна насадка в НБК?
Чи ще варіанти?

Мідь дійсно допомогає. Я на совєму БКМ в цьому упевнився.
Деньги под ногами, сумей поднять.

DAP

Для РК мідь не потрібна. В мене СС після НБК (все нерж) сильно штинить сполуками сірки. Після РК нічого подібного не залишається.

ДимаС

Spoiler
На минулому тижні зробив тестову дистиляцію. Так, без вивчення функцій та що як від чого залежить - у мене не вдалось інтуїтивно налагодити роботу, тому перечитую тему починаючи з апарату для чачі і цю, звісно.
[close]

Ігор, по юзабельності інтерфейсу - треба зробити при запущеному процесі (наприклад тіло) довге натискання (3с) правої кнопки - перехід на наступний процес (наприклад на хвасти 1), так само як і по закінченню таймеру запущеного процесу не зупинка його, а перехід на наступний етап - бо коли я підключив управління РМ-2 - кожна зупинка процесу відключає ТЕН.

добавлено: 04-10-2022, 10:55:05

Додам по налаштуваннях часу процесу - якщо не треба перехід або працюєш в одному процесі, можна зробити налаштування часу 00г00 при якому час не буде відслідковуватись автоматикою. Наразі менше 5хв не поставити.

Тут цікава ідея стала в голову, адже час можна розрахувати маючи дані скільки СС якої стартової температури та кількості у кубі, якої стабілізованої потужності ТЕН. Тобто авторозрахунок етапів дистиляції за часом на нагрів та укріплення яке виставлене. Такий час під час дистиляції може бути орієнтовним, при сплиненні якого буде сигнал, що скоро процес має бути закінчений та треба підтвердити перехід на наступний крок, ну, або подовжити на 5хв процес, з огляду на те, що автоматика не володіє тим яка ступінь укріплення у царги, бо нюансів мільйон - це і буде тим буфером, на час щоб оператор звернув увагу на прилад, оцінив якість того що у відборі, прийняв рішення натиснути вручну перейти вже зараз чи натиснути додати 5 хв. до процесу...
Це мрія, яка може ускладнити, але може й допомогти.
Тоді буде 2 варіанта роботи - автоматичний - з авторозрахунком часу та мануально налаштований, на випадок повторюваності процесу щоразу.

добавлено: 04-10-2022, 14:35:19

Також перехід до відключення по рівню у тарі хотілось би бачити пікалкою на протязі 1 хв. спочатку такий звук як аварія, потім по 1-2 піку раз на 10с, це дає змогу змінити тару. При переході між режимами також має бути перехідний період - попередження, бо теж треба міняти тару і вчасно про це взнавати
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Sergey1711

Доброї ночі! Шановні, цей прилад може окремо керувати насосом, дякую.

Игорь

Що мається на увазі під висловом "окремо керувати насосом"?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Sergey1711

Добрий вечір, переглянув гілку, знайшов відповідь на своє питання, дякую.
(Якщо порівнювати з вже знайомим обладнанням, новий апарат - це Малюк з розширеними можливостями, призначений в першу чергу для управління дистиляцією з керованою дефлегмацією.Я вже маю досвід використання його не по призначенню, для перегонки без дефлегмації. Насос використовувався для подачі води охолодження. Все спрацювало без проблем.)

Гарилыч

Всем привет. Наконец-то добрался до дистиляции. Провел 3 дистиляции. Девайс работает на отлично. Очень много возможностей оперативно изменять параметры во время процесса. Игорь большое спасибо за устройство.

Сергій Леонідович

Цитата: Сергей Леонидович від 03-09-2022, 11:08:29Сподіваюсь, що і я своєї дочекаюсь 
Цитата: Игорь від 03-09-2022, 11:23:29Неодмінно.
Досі ще терпляче чекаю... :(

добавлено: 15-04-2023, 19:36:20

Цитата: Игорь від 23-05-2022, 09:42:41
Хлопці, наперед гроші брати не хочу, погана прикмета. Димасік не дасть збрехати :)
Гачок, я замовлю пару насосів, тоді й візьму гроші. У тебе який деф - кожухотрубний чи з димротом? 
Сергей Леонидович, твоя вера в нашу победу не удивляет. Но впечатляет.
Я отправлю тебе посылку как только появится возможность. Надеюсь, скоро.
Сергей Леонидович, у тебя единственный вариант Малюка, в котором воду в кожухотрубный деф толкает маленький аквариумный насос, не мембранный, а циркуляционный. Ты уже давал хорошие отзывы, так что для кожухотрубников буду рекомендовать такой насосик, или буду комплектовать таким насосом.
Тебе какой?
Цитата: Сергей Леонидович від 23-05-2022, 09:57:46
Цитата: Игорь від 23-05-2022, 09:42:41Тебе какой?
Какой тьі считаешь целесообразньім
Цитата: Сергей Леонидович від 23-05-2022, 09:27:29
Цитата: Игорь від 23-05-2022, 07:28:02
Кто готов забрать первый экземпляр из новой серии?
В принципе, все пять почти готовы, но нужны денежки чтобы купить блоки питания и датчики температуры.

Я готов оплатить, а забрать смогу когда нас освободят

добавлено: 23-05-2022, 09:28:48

Цитата: hachok від 23-05-2022, 08:29:04
я можу забрати) або оплатити на перед
якщо можна і насос додати)
Теж так, бажано коплектом, увімкнув і гайда!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ivan 68

Я теж хочу таку автоматику. Як можна замовити? Дякую.
Леонідович - дочекався?
Краще ніяк, ніж як небудь.

Сергій Леонідович

Цитата: Ivan 68 від 01-11-2024, 12:44:41Я теж хочу таку автоматику. Як можна замовити? Дякую.
Леонідович - дочекався?
ніт
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

voffka75

Франція

Ivan 68

В тому відео є момент, коли видно сам блок автоматики.
Але я з Ігорем згідний, що такі речі можна застосувати там, де іде однорідний і один і той самий продукт.
У нас це не так, бо ми робимо перегони різних продуктів. Хоча з часом рука набивається і все одно автоматика не завадила б.
Роса для дистиляції підходить лише умовно.

Игорь

На заводе Шустов похоже, но смена фракций осуществляется не переключением клапанов, а изменением длины телескопической трубки отбора.  Она удлиняется или укорачивается, переводя отбор в другую приемную воронку.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 27-11-2024, 10:03:49Роса для дистиляції підходить лише умовно.

Тоді тільки рм 2м

Чого немає в Росі з Малюком?
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Відбувається зупинка нагріву при переключенні з П-2 на П-3 та з П-3 на П-4.
Мені іноді не зручно робити перегін лише на П-3, або лише на П-4.
Мені на П-3 потрібно понизити нагрів більше ніж на Н-20. А це можливо лише на П-2. І мене б це влаштувало, якби не зупинка при переході з П-2 на П-3.
Якось так.

SMF spam blocked by CleanTalk