Автоматика для дистиляції.

Автор SAMSON, 09-05-2022, 18:35:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Полный комплект без насоса - 2600 грн.
Это цена для первой партии (5 штук), детали на которую были приобретены заранее.
Если будут новые заказы, цена может измениться - детали дорожают каждый день.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: sergeySEZ від 14-05-2022, 04:24:15Користувався, и хоче продовжити🙂
Сергей, твой приборчик попал ко мне в исправном состоянии. Я его включил проверил и выключил. Все работает. Похоже, у тебя просто крякнул насос.

hachok

я можу забрати) або оплатити на перед
якщо можна і насос додати)

SAMSONTopic starter

Ігор привіт,радий тебе чути  :)давно не було  тебе   на форумі ... , а ти як завжди 
не відступаєш від задуманого та  в безперервній роботі  , ,ти  не перестаєш працювати над всіма нами улюбленою справою, великий ти  молодець ,радуєш всіх як завжди
випуском  черговою новою автоматикою  ;)

Сергій Леонідович

Цитата: Игорь від 23-05-2022, 07:28:02
Кто готов забрать первый экземпляр из новой серии?
В принципе, все пять почти готовы, но нужны денежки чтобы купить блоки питания и датчики температуры.

Я готов оплатить, а забрать смогу когда нас освободят

добавлено: 23-05-2022, 09:28:48

Цитата: hachok від 23-05-2022, 08:29:04
я можу забрати) або оплатити на перед
якщо можна і насос додати)
Теж так, бажано коплектом, увімкнув і гайда!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Игорь

Хлопці, наперед гроші брати не хочу, погана прикмета. Димасік не дасть збрехати :)
Гачок, я замовлю пару насосів, тоді й візьму гроші. У тебе який деф - кожухотрубний чи з димротом? 
Сергей Леонидович, твоя вера в нашу победу не удивляет. Но впечатляет.
Я отправлю тебе посылку как только появится возможность. Надеюсь, скоро.
Сергей Леонидович, у тебя единственный вариант Малюка, в котором воду в кожухотрубный деф толкает маленький аквариумный насос, не мембранный, а циркуляционный. Ты уже давал хорошие отзывы, так что для кожухотрубников буду рекомендовать такой насосик, или буду комплектовать таким насосом.
Тебе какой?

Сергій Леонідович

Цитата: Игорь від 23-05-2022, 09:42:41Тебе какой?
Какой тьі считаешь целесообразньім
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

hachok

Цитата: Игорь від 23-05-2022, 09:42:41У тебе який деф - кожухотрубний чи з димротом? 
змієвик в трубі

DAP

Я готовий забрати свій з насосиком і одним датчиком )

Гарилыч

Добрый вечер. Я готов оплатить и забрать.

sanek8198

Також можу оплитить.
+ датчик
+ насос

Дмитрик

Игорь

Прийшов час розповісти про пристрій.
Ні. Спочатку про процес, для якого він призначений.
Мова йде про дистиляцію з керованою дефлегмацією.
Для керування таким процесом треба вимірювати кубову температуру щоб вчасно зупинити перегонку та керувати подачею води в дефлегматор щоб тримати певну міцність на виході.
Це мінімум, але хочеться більшого. Ну, наприклад, якщо відбирати голови по об'єму, температура не допоможе, тому бажано мати контактний датчик рівня. А якщо відбирати голови по часу, то потрібен таймер.
І за температурою води охолодження теж не завадить приглянути. А ще хочеться щоб коли прийшов час зупинити процес, щось би зупинило нагрів, або дало б гучній сигнал хазяйнові.
Є ще чимало забаганок.
Щось трапилось, процес зупинився. А чому? Час минув? Температура дійшла до цілі? Чи пляшка вже повна?
Зрозуміло, про причину зупинки можна здогадатись, але було б приємно не здогадуватись, а прочитати що саме сталось.
А ще буває, світло блимнуло, процес зупинився. Було б корисним знати скільки часу процес йшов, та при якій температурі в кубі зупинився. Щоб знати - є сенс наново гріти куб та продовжувати, чи краще вважати, що процес завершено.
Всі ці забаганки реалізовано в новій автоматиці. Може про щось забув...

Отже...
Три датчика температури, датчик вологи, вихід на насос 12 вольт до 3-х ампер, та сухий контакт.
Великий екран (дві строки по 16 символів), три кнопки та пищалка.
Веб інтерфейсу нема, принаймні зараз. Всі налаштування - кнопками. Передбачена можливість перепрошивки по вайфай.

Поїхали.
Вмикаєм. На екрані з'являється коротка інформація про останній перерваний процес - скільки часу лишалось до закінчення, та до якої температури прогрівся куб. Якщо датчик кубової температури не використовувався (як у мене зараз), замість температури буде прочерк.
[attach=6] 
Якщо станеться щось, що має призвести до зупинки, на екрані буде вичерпна інформация про стан процесу на момент зупинки та причина зупинки.
Я запустив процес з непідключеним датчиком температури пара. Процес швидко зупинився. На екрані послідовно перемикаються ось такі тексти

[attach=1]

Перший рядок - назва режиму, що був перерваний. 
Другий рядок показує час, що минув після зупинки.

[attach=2]

Перший рядок - зрозуміло, другий - це різниця між налаштованою максимальною тривалістю процеса та часом факичної роботи.

[attach=3]

Тут ми бачимо причину зупинки

[attach=4]

Тут - температури трьох датчиків, якщо якогось нема - будуть прочерки. Як на фото.

[attach=5]

Тут дещо новеньке. Не знаю чи приживеться. Тут три міцності, вирахувані по температурах. Міцність кубової навалки та міцність у парі. Укріплення показує скільки об'ємних відсотків додав парові дефлегматор.

Далі буде.

Игорь

Налаштування.
Я розділив їх на два типи - індивідуальні та загальні.
Все доволі просто, але є деякі  моменти.
Індивідуальних налаштувань небагато - всього 4.
У верхньому рядку - назва та значення налаштування.
У нижньому - відображення номеру налаштування та його місті серед інших.
Для пересувяння ливоруч-праворуч - крайні кнопки, для вибору (якщо треба змінити) - центральна.
Для виходу є три способи.
1. Нічого не тиснути 10 секунд, вихід пройде сам собою.
2. Крайніми кнопками вийти за межі списку.
3- Потім.

Самі налаштування.

[attach=4]

Перша задає максимальну кубову температуру. Коли вона настане, процес зупиниться. Якщо там дати температуру 100 градусів, цифри зміняться на дві риски. В такому разі термометр в кубі ніяк не впливає на процес. Навіть якщо його не буде, це не стане причиною аварійної зупинки. Але якщо налаштована будь-яка інша температура, а датчика нема чи він не працює, за 10 секунд процес зупиниться , на екрані зупинки буде написано, що бракує датчика.

[attach=3]

Завдана температури пари. Насос буде підтримувати такі оберти, які забезпечать саме таку температуру. Але при умові , що в четвертій настройці стоїть нуль. Дивись нижче. Як і у випадку з першим датчиком, якщо тут поставити 100, цифра зміниться на два прочерки, а цей термометр не буде впливати на перебіг процесу. Навіть його відсутність не буде вважатись аварією та приводом для зупинки.

[attach=2]

Це таймер. Коли мине призначений час, процес зупиниться. Скасування дії таймера неможливо, але завжди можна призначити неймовірно великий час.

[attach=1]

Останне - оберти насоса.
Якщо тут нуль, то працює стабілізація температури пари. Якщо не нуль, то стабілізація температури скасовується, насос дефлегмації працює з стабільними обертами. Відсутність парового датчика в цей час не стане причиною аварійного стопу.
Ці налаштування є індивідуальними, для кожного з п'яти режимів прибор зберігає їх окремо.

hachok

Для мене відбір г8олів придистиляції є процес непередбачувальний),  явідбираю вевний відсоток відзагальго АС, допустим 5%, а далі в рюмочки по 50-30 і на нюх смак зуб)) і скільк тих рюмочок може бути невідомо))

SMF spam blocked by CleanTalk