Технологія дистиляції з витримкою у бочках до 50л

Автор ДимаС, 28-12-2022, 13:03:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Який розмір бочки ви зазвичай використовуєте?

10л
20л
30л
Не використовую старіння у бочках

Вадим33

Цитата: vova0869 від 02-12-2024, 23:14:52отбираю 5% от АС голов
Есть классная возможность сделать анализ твоих голов на ГХ.Посмотришь,нужно ли столько их отбирать.Почему классная возможность? До войны было 200 гривен и это было очень дёшево.Я сегодня созванивался,хочу отправить свои образцы.Цена не изменилась.Это вообще халява.Так что если кто желает сделать анализ спирта или дистиллята-пишите.

vova0869

Я отбираю 5% а по факту только 2-3 % . Я пока не перегоняю .Частые отключения .Анализами после Перемоги буду занимался.Вадим спасибо .

Вадим33

Цитата: Вадим33 від 03-12-2024, 19:26:42Есть классная возможность сделать анализ твоих голов на ГХ
Я извиняюсь но информация оказалась немного не верна.Сейчас берут 500 гр за дистиллят и 300гр за спирт.

фотограф

А нафіга робити аналіз дистиляту, кому це що дасть? Типа хтось знає,  який склад повинен бути для заливки,  щоб через три-десять років отримати аналог якогось віскі чи коньяку. Це тільки адептам горілки треба, мірятися аналізами в кого спирт чище

vova0869

Тут питань бiльше чим вiдповiдей . Мене цiкавить кiлькiсть метилового спирту в сливовому та абрикосовому дистиллятi .Далi зерновi .

makrak80

Цитата: vova0869 від 08-12-2024, 17:44:45Мене цiкавить кiлькiсть метилового спирту в сливовому та абрикосовому дистиллятi .
Там його зовсім немає , або тільки якісь сліди ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Треба впевнетися бо це не яблуко з якого можливо отримати сiк .Що там набродять тi шкуратки .Хоч на Балканах слiпих не багато .

voffka75

етанол антидот метанолу, тому разом у ракії немає небезпеки

Ivan 68

Я хочу перевірити свій пшеничний спирт, яблучний дистилят з чудового збродженого вимороженого сідру (я сідр не робив. Купував готовий по 20грн./л цієї весни. Кому потрібен контакт, можу дати. Яка зараз ціна не знаю, але класного сідра у продавця було багато) та абрикосовий дистилят (бо щось він мене ну дуже турбує).
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаСTopic starter

Цитата: Ivan 68 =msg=359486 date=1733686177та абрикосовий дистилят (бо щось він мене ну дуже турбує).
ой знав би ти, який мені довелось пити у селі сизий самогон з абрикос... одна перегонка, які там голови та хвости - суцільний бризкоунос. Блював (вибачаюсь) далі ніж бачив, і це у 17 років((( тому отруту як не роби - не зробиш, є технологія, є досвід поколінь, тому у дистилятах паритись за метанол, якщо це абрикос - хибна затія.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Мене метанол не турбує. Я не зміг зрозуміти, що у мене вийшло з тих "довгих голів".
З тіла все ОК, а от з першої частини...
При тому, що все по тій самій технології з яблучного сідра - дуже гарно вийшло.
От і хочу розібратися.

Вадим33

Цитата: фотограф від 08-12-2024, 13:53:01А нафіга робити аналіз дистиляту, кому це що дасть?
Делать анализ желательно для того,что бы понимать,получается ли  у тебя делать лучше,чем раньше.По результатам анализа и колличеством ацетальдегида,ацетона,этилацетата ты примерно понимаешь,насколько правильно ты отобрал головы.Вовремя ли начал отбирать тело и смог ли сохранить энантовые эфиры,которые ,как считают на данный момент являются главными составляющими запаха и вкуса коньяков и во многом виски.По колличеству кислот ты сможешь понять,что слишком поздно перешёл на хвосты(((.По колличеству этилацетата и по кол уксусной кислоты сможешь понять не запорол ли ты брагу.По колличеству сивухи определишь,правильная ли у тебя технология брожения.Для питья вбелую нужны одни цифры, в бочку нужны другие.И есть градация в бочку на полтора года или на 3.Просто в это нужно вникнуть.

21-12-2024, 21:50:32
Цитата: фотограф від 08-12-2024, 13:53:01Типа хтось знає,  який склад повинен бути для заливки
Я знаю.Я этим увлекаюсь и здесь нет ничего особо сложного,но опыт нужен по-любому. На одной теории не выедешь.

21-12-2024, 21:56:19
Цитата: voffka75 від 08-12-2024, 20:26:07етанол антидот метанолу, тому разом у ракії немає небезпеки
Точно не помню,но этанол ,кажется разлагается гораздо быстрее метанола,и чтобы нейтрализовать метанол , нужно пить по 20 мл через каждые пол часа. двое суток.Может я чуток ошибаюсь, но цифры +- такие.

21-12-2024, 22:12:20
Цитата: vova0869 від 08-12-2024, 17:44:45Тут питань бiльше чим вiдповiдей . Мене цiкавить кiлькiсть метилового спирту в сливовому та абрикосовому дистиллятi
Я делал много анализов.Предсказуемо, больше всего метанола в сливах и яблоках.Бывало,доходило до максимума по нормам.но ВНИМАНИЕ!!! в ЕС нормы по метанолу В 5 раз больше!Кто-то говорит,защтщают своего производителя сливовицы,ракий.Но это оффициальные нормы в ЕС.Вряд ли они закрывают глаза на ослепших от метанола.Так что не боись метанола)))

Ivan 68

Цього року один випадок дозволив провести експеремент. Цей експеремент ще не завершений, але проміжковий результат вже є. Але по ходу з'явилася ще одна ідея, тому і ділюся з Вами зараз.
Так склалося, що в січні цього року мені підряд прийшлося перевіряти водою одну бочку Олпол, яку ремонтували, а слідом і другу бочку, яку я трохи запоров в минулому році сам (бочка була не повна і під верхом трішки розсохлася і почала на уторах пропускати). І відповідно я воду, що злив з бочки Олпол, перелив у наступну для вимочування. Чи навпаки. То не суть важливо. Коли почав викачувати насосом воду, почув гарний та приємний запах. Спробував воду на смак і рука вилити цю воду не піднялася. Вода від початку заливалася джерельна, так що з нею все було в порядку. Спочатку я вирішив її залити у скло, щоб зберегти і додавати при розбавленні бочкових дистилятів. Потім слушно собі зауважив, що води майже 50л і багато склотари мені займе. Ще і на не визначений термін. Потім я згадав, що читав у Нягу про те, що для розведення витриманих та колекційних коньяків застосовують підготовлену воду, витриману у бочках не менше 2-х років. А в цей час за хатою стояла у мене одна бочка Житомирська б/у на 46л, не задіяна. Не було для неї дистиляту. А сортировку з спирту, або цукровий самогон заливати в неї - то, як на мене, дурна справа. Немає там нічого хорошого - ні смаку, ні аромату. Я вже пробував.
Так от. Я в ту бочку залив цю ароматну воду. А щоб вода не пропала - додав до неї зернового спирту (ну не було у мене коньячного спирту). Міцність зробив 18%.
Пройшло 4,5 місяці. Спробував на днях ту воду. Хороша! Приємна!І трішки змінила колір.
Які висновки. Так робити варто, як мінімум з двох причин. Можна отримати якісну воду для додавання в бочкові дистиляти. Не буде такого початкового дисбалансу у смаку. А ще таким чином можна вберегти бочку від розсихання, коли немає чим залити. Буває і таке.
Буду спостерігати і далі, але перші враження хороші.

SMF spam blocked by CleanTalk