Технологія дистиляції з витримкою у бочках до 50л

Автор ДимаС, 28-12-2022, 13:03:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Який розмір бочки ви зазвичай використовуєте?

10л
20л
30л
Не використовую старіння у бочках

гуральник

Цитата: vova0869 від 30-12-2022, 21:05:00Головы покапельно от 5 до 10 % по запаху
А чому так багато, ти ж  переважно виноград робиш, якщо стільки взяти, то самогон дуже  обдертий получається, всі ефіри в утиль?
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Виноград 5 до 5.Я беру по 200 гр на второй день нюхаю и решаю кое что лью в следующий погон .На сливе и абрикосе больше там мякоти больше и каки больше набражевает.

BEERчук

Маю дві бочки від Віталіка . Вимочував місяць водою із  щоденною зміною, а потім залив 16-18% розведені хвости від віскі. Витримував місяців 5. Перша заливка дистиляту ( технологія перегонки тут  - http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7956.15.html) з витримкою 10 міс. - нічого, норм, але присмак дубу був присутній. Зате друга - робив "лінивий" кукурузний бурбон на кодзі з витримкою рік - смак і аромат чудовий, хоча колір вже не дотягає до стандарту. Заливав дистилят 46%. Думаю при наступній заливці додати тріски в бочку. В бочці 10 л "ангели" процентів 10 виїли. В 5-ти літровій  - однозначно більше. Так що малу - тільки для попередньої швидкої витримки.
Не буду більше пити я!..Хоч правда,
Яка розумная цьому альтернатіва?

ДимаСTopic starter

Цитата: vova0869 від 30-12-2022, 21:05:00На выходе получаю до 70° и заливаю в бочку .Пробовал разбавить до 50° / нехватало залить бочку/ не понравилось.
А що саме не сподобалось при 50% заливці? Не той смак чи аромат? Який він був відносно 70С?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Там было 45-44 . Аромат слабый , вкус вообще не сформировался .Я разводил по просьбе дам бренди до 35°чтото похожее получалось..Хочу уточнить выдерживал я тогда всего год это была вторая заливка в эту бочку .Бочка 30 л . Это конечно было один раз но больше так не делаю .Сейчас заливаю от 60 до 70 .Я иногда попиваю не разведённый бренди там вкус и ароматика классные но пить жёстко.

ДимаСTopic starter

У мене зараз саме така міцність залита, перша заливка, може й потягне достатньо.

ДимаСTopic starter

Чергова перша дистиляція кукурудзи.
Цікавий досвід.
Всі кажуть та пишуть що перша перегонка без укріплення та міді.
До цього переганяв з міддю - був аромат.
Зараз спробував без царги зразу у холодильник, без міді звичайно - запах сірки перебиває усе))) тобто мідь таки працює і офігенно. А тут навіть сірководнем пахне... цікаво як пройде дробна з міддю - має взяти на себе всю цю красу, бо раніше перша перегонка брала на себе певно 99% каки, бо дробна - майже чисті кільця залишались.
Цей раз певно має бути мідь на дробній повністю загажена хімреакцією...

гуральник

Цитата: ДимаС від 04-01-2023, 18:23:44Всі кажуть та пишуть що перша перегонка без  міді.
Хто всі?
Я такого не писав, мідь обовязково і по більше, багато не буває...
Я засипаю цілу царгу. Завжди і для всього.

ДимаСTopic starter

99% постів форумчан а також саме книжки теж кажуть про швидкий відбір з сусла, а ні слова про мідь

гуральник

voffka75

Цитата: ДимаС від 04-01-2023, 18:23:44Всі кажуть та пишуть що перша перегонка без укріплення та міді.
Где ты такое прочитал?
Без укрепления да. Но никто ни на этом ни на соседнем форуме не выступали против меди на первом погоне! Те кто с осторожностью относится к меди, как раз против ее использования при второй дробной дистилляции. И то не везде, а только в зоне конденсации. Использование меди при первом погоне и использовании меди при второй в паровой зоне (что исключает попадание солей меди в готовый продукт) не являлось никогда предметом критики или споров со стороны меди пессимистов.

ДимаСTopic starter

Тепер, підкресливши що міді забагато не буває (звісно у паровій зоні) - все стало на свої місця.
Бо я ще й думаю після першої без міді, а нащо робити сирець з сіркою, якщо можна без неї зробити.
Чи не буде тепер гірше при другому погоні, чи вийде з дистиляту цей мерзенний запах? Якщо він випарується то так.

makrak80

Цитата: ДимаС від 05-01-2023, 07:50:37Чи не буде тепер гірше при другому погоні, чи вийде з дистиляту цей мерзенний запах?
Не переживай , вийде , навіть якщо працюватиме зовсім без міді , алеж вкусоароматика буде різна .Тому я за мідь ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаСTopic starter

7 днів у 10д бочці, 2 дні аерації - схоже шлях таки хибний - бо стало пекуче, пити важко таке. Від 100г маю похмілля невелике (давно взагалі не пив нічого що не з РК вийшло, джин теж звідти по суті), або таки відвик організм, або, аерація наробила альдегідів з якими тепер працювати й працювати бочці.
Негативний досвід - теж досвід.
Ті хто давно у темі - читають й думають «я ж казав»)))

SMF spam blocked by CleanTalk