Старка - один из вариантов

Автор ГОГа, 10-03-2015, 15:54:41

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: braga2 від 24-05-2015, 12:30:48нет западноукраинское название, это такой порошок,
braga2,
Spoiler
вообщето в рецепте Клиновецкой написано "п"ять крапель" :(
[close]
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

braga2

ну возможно. хотя вроди и не чисто западно-украинское, просто больше негде я этой фигни не встречал

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Игорь

С этой фигней не все так просто. Есть в фармакологии такой порошок, аммониак.
Я запарюсь пересказывать своими словами что это такое...
ЦитатаАммониак (фармац. ) персидский, камедистая аммиачная смола, получающаяся при высыхании млечного сока Dorema Amnoniacum Don., зонтичного растения, встречающегося в песчаных пустынях Персии;
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

В разрыхлителе теста - карбонат аммония, действие то-же, что и от соды - при гашении уксусом выделяет углекислоту и разрыхляет тесто. При выпечке образующийся аммиак, очевидно, улетучивается.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

sergeybb

Кстати об аммиаке, есть на примете бутыль, вот думаю, может забрать, бутыль точно пригодится :)

braga2

ЦитатаКстати об аммиаке, есть на примете бутыль, вот думаю, может забрать, бутыль точно пригодится :)
полюбому берите, аммиак всегда нужен, я себе купл 5л в свое время. только пробку надо хорошую, а то я в Киеве раз траванул соседей, пробку сорвало, когда меня дома небыло. шуму было много :D :))

sergeybb

Цитата: braga2 від 24-05-2015, 13:16:50я себе купл 5л в свое время
Задам не скромный вопрос, а для каких целей?

braga2

Для разных, очень полезный реактив.  я использовал для гальванопластики, потом как промежуточный реактив - металлы разделял химическим способом, для аналитики. много чего с ним делал, все уже и не помню

otto

Не знаю кто-как я лично думал что єто 5 капель арманьяка  :D.Я изходя из  этого и добавил 5 капель 10 летнего коньяка  в бутылку  50 градусного.Табуретки бросать не надо коньяк остался  после день рождения Деда по сути сливки с бутылки. Ну так скажу-было вкусно .
- Петро, а Петро, а ти ведро води вип'єш? -Ти що, хіба я кінь? -А ведро горілки? -А хіба я не козак?

roust

Цитата: Игорь від 24-05-2015, 11:18:49Что такое "амоньяк"? Нашатырный спирт?
Ні це  додаток до печива . На сучасній мові розрихлювач ,не раджу використовувати.
Слава Нації,смерть кацапській федерації.

zivaka

Подыму тему.
Кто делал по рецепту делитесь впечатлениями.
Поставил настаиваться листья.....

Ivan 68

Колеги, так хтось таки робив Старку на житньому дистиляті з додаванням ферментованого листя яблуні, груші,  липового цвіту та настоюванні в бочці?
Краще ніяк, ніж як небудь.

voffka75

Робив Старку з житнього дистиляту та нетривалим витримуванням у бочці. ІМХО але додавання листів це абсолютно зайве дійство, і скоріш за все його свого часу додавали з тих саме причин, що в радянські часи додавали в самогон перемички грецьких горіхів або чай – замаскувати смердючий дух поганого самогону. На сьогодні це не актуально. Роби добрий дистилят, правильно відокремлюй голови та хвости, наповнюй бочку та чекай. Все. Результат можеш називати або «старка» або «житній віскі», як тобі більше подобається.
До речі хотів купити справжню польську Старку, а виявилося що її навіть вже і не виробляють.

Батарейкин

Цитата: voffka75 від 03-11-2024, 09:51:51часи додавали в самогон перемички грецьких горіхів або чай – замаскувати смердючий дух поганого самогону. На сьогодні це не актуально
как рад что до некоторых это начинает доходить...

там еще про калган забыл.. но то не для гипертоников

03-11-2024, 14:09:25
Цитата: voffka75 від 03-11-2024, 09:51:51Результат можеш називати або «старка» або «житній віскі», як тобі більше подобається.
но положа руку на сердце....
то просто банальный вонючий самогон (
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Цитата: Батарейкин/quote]
но положа руку на сердце....
то просто банальный вонючий самогон (
Не згоден. Можна зробити і хороший.
Все залежить від того, чи ти розумієш, що ти робиш.
Я завдяки Вам всім, ще не остаточно, але суттєво просунувся в цьому питанні.
І за це дякую Вам всім.
Як мінімум вже останні два роки крім свого і Вашого (хто присилав на обмін) - не споживаю. Ні, брешу - іноді Віскі, коли дарують, пробую. Але то хороші Віскі...
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk