Джин

Автор oleg_n, 12-10-2012, 17:49:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

фотограф

Ого вы можжевелника фигачите. И что выходит?  Я вот ложу 20 грамм на литр 50%-го, ниже 44-45 развести не выходит - мутнеет.

APTEM

Цитата: фотограф від 29-05-2015, 20:02:15И что выходит?
Как говорит мой друг - "Элексир" :D
Если много, можно разбавить водкой по вкусу, а вот наоборот никак ;)
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

grofer

Цитата: scorpiy від 29-05-2015, 22:02:31Можжевельником пахнет слегка , послевкусие тонкое
Точнісінько, як моя водка, я її назвав "Крапля Джину"
Знаєш як я її роблю?  ;)
Після того, як переливаю джин у пляшки, у банці лишається на стінках те що колись називалося Джином. Щоб не пропало, я беру літер сортировки і заливаю в ту банку. Пару рухів банкою і все змилося.
Наливаю "Краплю Джину" і самий джин в рюмочки...  з першого разу тяжко вияснити де що є. :)
Можливо для когось Крапля Джину і буде тим Джином про який ми говоримо... 
Це я про фломастери  :)

Dudley

Колеги, а хто працював з фенхелем? Яку навеску в грамах робити на 3л розведеного до 50-55 градусів демінералізованою водою зернового спирту? Всім дякую!

фотограф

Цитата: Kroll13 від 31-05-2015, 23:12:05Колеги, а хто працював з фенхелем?
Я трав ложу щепотку на литр. От такая навеска :)

vitallicheg

Сегодня получил свой первый джин . Делал всё по рецепту Олежище а по вкусу получился более схож с джином Артёма   :D. Думаю всё зависит от пропорции можевельника и его качества . Вот выстоится , дня два  :D и попробуем  ;)

APTEM

Цитата: vitallicheg від 03-06-2015, 01:20:34по рецепту Олежище а по вкусу получился более схож с джином Артёма 
А я по какому рецепту его делал?

Олежище спасибо ещё раз!

vitallicheg

APTEM, так я и говорю что рецепт один а вкусы различаются  ;)
scorpiy, на фото джин с тоником и льдом - прозорий як сльоза  ;)

APTEM

vitallicheg,
Spoiler
скажу ТЕБЕ по секрету, опалесценция ДОЛЖНА быть. Нормальный, магазинский тоже опалесцирует!
А если нет, значит "масла в кашу недоложили" нужно можжевела больше.... Хотя, а на каком спирту настаивал(крепость)
[close]

vitallicheg

APTEM,
Spoiler
масла там вроде хватает ,может лёд не дал помутнеть . Настаивал на 50* сортировке .
[close]

APTEM

vitallicheg, попробуй в следующий раз на 70°, а перед перегонкой разбавь... Будешь удивлён ;)

добавлено: 03-06-2015, 09:10:23

Цитата: vitallicheg від 03-06-2015, 09:06:59лёд не дал помутнеть
От льда как раз мутнеет, даже просто в холодильник положишь, а там мутняк.

Dudley

ИМХО: З власного досвіду і інфо, яку знаю про джин, скажу що однозначно не варто настоювати на 70*! По-перше при мацерації (50-55*) покращується ароматика готового продукту, по-друге не можна настоювати на 70*, а потів розводити дистилят до 47*, градус при мацерації має бути 10-15* в плюсі від кінцевого продукту!

APTEM

Kroll13, ты сравнивал
Цитата: Kroll13 від 03-06-2015, 09:28:55покращується ароматика готового продукту
Кто сказал?
Цитата: Kroll13 від 03-06-2015, 09:28:55не можна настоювати на 70*, а потів розводити дистилят до 47*
Я вообще не меряю, до скольки развожу... Начало мутнеть, подождал, если не "прошло" капнул спирта и готово.
На выходе все ОК, никто не жаловался ;)

добавлено: 03-06-2015, 09:42:02

ЦитатаПоэтому в 1960-х годах был принят европейский закон, который постановил, что джин не может иметь крепость ниже 37,5 %.
Почему именно 47%?

Dudley

Колеги, склалася наступна ситуація, залишив я джин в пляшці з темного скла, закорковану винним корком у підвалі на 5 місяців. Нещодавно дістав і продегустувавши, зрозумів, що у пляшці ароматизована ялівцем вода, ареометр навіть на сантиметр не заглибився! Яка може бути причина такого явища?! Дякую!

grofer

Маєш гарних друзів, або порядних родичів  :)

SMF spam blocked by CleanTalk