"мед"

Автор hachok, 17-08-2015, 12:36:48

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachokTopic starter

Після виготовлення медовухи (медової настойки) залишаться певна частина нерозчиного осаду, думаю це приблизно половина від внесеного меду, на смак він досить солодкий.
оскільки його достатньо назбиралось
Питання чи хтось робив з такого щось, і чи взагалі можна з цьго осаду ще щось корисне зробити?

l6ova

я дистилював ці залишки меду на 10л скоровапці з мідним змієвиком, виходить досить таки цікава річ...

hachokTopic starter

просто цю масу заливав в дистилятор? чи ще якісь операціїї проводив? (розбавляв, додавав щось, доброджував)

l6ova

в мене вони десь 35% є, такими їх і заливаю

VINOKUR

Цитата: hachok від 17-08-2015, 12:36:48залишаться певна частина нерозчиного осаду, думаю це приблизно половина від внесеного меду

Половина это много. У меня с 7 литров мёда после отстоя получилось примерно 1,5 литра осадка. Перегонять не буду, нужно думать как отфильтровать.

Химический состав мёда: http://beehoney.com.ua/honey_chemical.html
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

hachokTopic starter

ну я кидаю, згідно рецепту 1л меду, після відстоювання залишається 0,4-0,5л сірого кольору маса, вона звичайно не така щільна як мед і через тривалий час в банці появляється ще 0,5-1 см рідини.

я хочу ще трохи підзбирати цього осадку і попроробувати збродити його) на чистих дріждях ( треба буде їх у відповідній темі купити ще)))

VINOKUR

Может лучше развести этот осадок дистиллированной водой пореже , а потом отстоять, раствор слить, а осадок просто выкинуть, в нём останется малое количество спирта и сахаров. Этот раствор можно будет использовать для понижения крепости и подслащивания при изготовлении напитков.

hachokTopic starter

це дозволить хібащо виловити остатки настоянки

а ця маса що залишилась вже не розчинка ( раз не розчинилась в настоянці)

а так може дріжді ще щось повиїдають з неї) , а може ще щось цікаве і смачне утвориться) під час бродіня

VINOKUR

Цитата: hachok від 03-09-2015, 10:52:36може дріжді ще щось повиїдають з неї)

hachok, а сколько ты планируешь получить дистиллята из своего осадка, ты что бочку мёда на медовуху пустил  ;) :D ?

l6ova

пробував розбавляти і відстоювати, толку ноль

можна хіба що розбавляти і фільтрувати, тоді получиш сортіровку з смаком меду (я розбавляв сортіровкою)

hachokTopic starter

зараз маю 4 л осаду) дозбираю до 6) і попробую в 10л бутлі щось замутити)) (якщо буду мати на той момент дріжді)
може ще півлітринку меду додам))

а там подивимся скільки получиться, я сьогоні якраз в дистилятор вставив змієвичок для укріпленя такий як Ярема робить))

я думаю що осад значно легше має забродитись ніж сам мед)

l6ova

мммм якщо цей твій мед-осад з медовухи так він же ж 30-35%, як він має збродити то?

hachokTopic starter

так водою планую розбавляти))

а може перед бродіням його нагріто до 65-70 гдадусів щоб спірт втік?

komarova

Цитата: hachok від 03-09-2015, 16:57:31якщо буду мати на той момент дріжді
позвониш дам  :)

l6ova

Цитата: hachok від 03-09-2015, 22:20:26а може перед бродіням його нагріто до 65-70 гдадусів щоб спірт втік?
якшо ти нагрієш, я так розумію під нагріттям маєш на увазі дистиляцію, то забереш звідти спирт, але чи варто вже то що лишилось бродити... ну попробуй якшо воно солодке - броди, тік дай йому остигнути

SMF spam blocked by CleanTalk