Джин

Автор oleg_n, 12-10-2012, 17:49:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachok

ну вікі ось так пише

У них містяться до 0,3% цукрів (за іншими даними у зрілих шишечках ялівцю міститься до 42 відсотків цукру, тобто стільки ж, скільки у винограді[1]), пектинові й дубильні речовини (1,6%), протеїн (3,5%), яблучна, оцтова і мурашина кислоти, смоли, віск, ароматичні сполуки. Хвоя ялівцю — цінний накопичувач вітамінів в ній містяться каротин, вітамін С (246 мг%).

якісь дані дуже суперечливі 0,3 і 42 !!!!

Для отримання сиропу шишечки ялівцю розминають, не дроблячи насіння, що містять гіркоту. Кілограм розчавлених «ягід» кладуть у каструлю з трьома літрами води, нагрітої до 40° градусів, і розмішують хвилин п'ятнадцять. Потім ягоди виймають, віджимаючи сік. Поклавши в нього другу і третю порцію свіжих ягід, одержують сік, який містить до 20 відсотків цукру.[1] Для отримання сиропу, що містить до 60 відсотків цукру, сік випарюють при нагріванні до 70 градусів.[1] Випарювати рекомендується в «водяній бані» (тобто в каструлі, опущеній в іншу каструлю з водою, що нагрівається).

Ялівцевий цукор (фруктоза) в півтора рази солодший бурякового.[1] Сироп може йти на виготовлення желе, киселю, пряників, з ним також можна пити чай і каву.[1]

З ялівцевими гілками парять бочки, щоб надати їм приємний бальзамічний запах і відбити інші, менш приємні.[1]

IgorKip

Цитата: Олежище від 30-01-2016, 23:25:02Пробуй, но сивуху в джине я не представляю.
Да, голандский джин. На зерновой браге. Смит привозил на киевскую встречу. Вроде как для меня, но выпили сразу, утром же по прибытии, по вручению. Коллективом. :) Не помню литр, или полтора. Вещь супер. 
з.ы. Как сейчас помню. Рано утором. Я вышел из Днепра, мокрый, в неглиже. Увидел приехавшего Серегу. Он тут же из чемодана достал пузырь. Типа -тебе. От нету у меня правильной хохлятской жилки. Отлил бы себе в нычку и понаслаждался
бы потом. Нет весь пузырь на берегу и уговорили. :D

Dudley

Колеги, часто задавався питанням, при яких умовах екстракція краща?!! І ось що знайшов! Як на мене, то інфо цікаве і корисне!

добавлено: 14-02-2016, 01:22:42

http://www.science-education.ru/ru/article/view?id=21231

добавлено: 14-02-2016, 01:29:41

Виходячи з цієї інфо 40 градусний спирт є найкращим розчинником для мацерації джину!

ГОГа

Цитата из статьи:
"Как следует из данных, представленных в таблице, показатели: содержание сухого остатка, содержание флавоноидов и содержание органических кислот существенно не отличается в извлечениях, полученных различными экстрагентами. Т.к. спиртовое извлечение является полупродуктом для получения сиропа, мы сочли целесообразным использование 40 % спирта в качестве экстрагента, т.к. это позволит обеспечить достаточно низкое содержание спирта в сиропе."
Таким образом, все равно, что 40% , что 70%...
Читать надо внимательнее, коллега Kroll13  ;)
Единственный "грех" на земле - это глупость

Dudley

Колега, прочитайте будь-ласка висновок в самому кiнцi! :)

ГОГа

Я прочитал всю статью.
Повторю для особо одаренных  ;) : мы не делаем лечебных сиропов с "обеспечением достаточно низкого содержания спирта". А выбор 40% - ой концентрации спирта как раз и направлено на это.
Так что, коллега, учитесь анализировать, а не выхватывать выводы, кои правильны, но направлены несколько в иное направление.

staut

Цитата: Гог-Магог від 14-02-2016, 07:55:11Таким образом, все равно, что 40% , что 70%...

Цитата: Kroll13 від 14-02-2016, 11:49:39Колега, прочитайте будь-ласка висновок в самому кiнцi!

Цитата: Гог-Магог від 14-02-2016, 13:14:10Повторю для особо одаренных   : мы не делаем лечебных сиропов с "обеспечением достаточно низкого содержания спирта"

У Ефима Шифрина: «Послушаю Люсю – Люся права, послушаю маму – мама права».
Вы уж определитесь как то, зачем делаем телодвижения.  Для лучшей экстракции,или концентрации?

Вон у VINOKUR,настойка,вроде лечебная. Рекомендуют сайты начинать с чайной ложки. Оказалось ,что вред только из-за наличия алкоголя.  :D
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,4115.0.html
Мы с Дядькой давеча давонули несколько рюмашек его ореховой,думаю ближайшие годы мне диабет не грозит.  ;) Но он сказал ,что нужно систематически!

dim_dimych

Цитата: Kroll13 від 14-02-2016, 01:22:21Виходячи з цієї інфо 40 градусний спирт є найкращим розчинником для мацерації джину!
Kroll13, вообще-то всегда медицинские настойки рекомендовались 70 град спиртовой раствор...

Dudley

Колеги, я просто поділився , на мій погляд корисною інфо! У нас же хто як хоче, так і дроче! Всі умні! Я зараз провожу експеримент, на 40 градусному спиртовому розчині, який перед цим витримав в дубовій бочці настоюю ялівець і висушену цедру апельсина, лимона і грейпфрута! Потім пережину, поклавши на сітку в горловині кубу свіжу цедру лимона і коріандер! Що думаєте?!! Які будуть корективи з Вашої сторони?!!

Dudley

Прийшла мені сьогодні цікава ідея, а що якщо спробувати екстрагувати аромат троянди методом мацерації і додати до букету джину квіткові ноти?!! Хто що думає? Може хтось з колег робив ароматні спирти чи настоянки з пелюстків троянд?!!!

komarova

ГОГа

Цитата: Kroll13 від 22-02-2016, 00:51:18
Прийшла мені сьогодні цікава ідея, а що якщо спробувати екстрагувати аромат троянди методом мацерації і додати до букету джину квіткові ноти?!! Хто що думає? Може хтось з колег робив ароматні спирти чи настоянки з пелюстків троянд?!!!
Сам-по-себе аромат розы и розовый ликер - это здорово, но не думаю, что "еловый аромат" шишкоягод можжевельника будет гармонично сочетаться с ароматом розы. Мало того, учитывая, что в джин могут входить и другие ингридиенты (тмин, кореандр и т.д.), роза не желательна и даже вредна.

Dudley

Колега, а в чому полягае шкода?

ГОГа

Цитата: Kroll13 від 22-02-2016, 10:39:25
:) Для організму шкоди ніякої не буде. Шкода в сприйнятті букету напою : аромат рози буде випирати з загальної палітри ароматів, не буде гармонії.

staut

Цитата: Kroll13 від 22-02-2016, 10:39:25

В несовместимости ароматов. Это вроде под елкой кто то розами нагадил.  ;)
С хвойными все цитрусовые хорошо сочетаются.
Можжевельник.
Комплиментарные ароматы: апельсин, бигардия, бергамот, сосна, шишки ели, кедр, кипарис, мирра, сандал, ладан, ветивер, пачули, чабрец (тимьян), бэй, гвоздика, имбирь, корица, майоран, лаванда, мирра, мускатный орех, черный перец, пихта, чабер, цитронелла.
КОМПЛИМЕНТАРНОСТЬ. Комплиментарный аромат – эфиры, вносящее корректирующие оттенки . Вводя комплемент  его действие и состав остается без изменений, но, устраняется или нивелируется неприятный для психологического восприятия запах.

На косметическом сайте более подробно,хотя и не по профилю. Просто можно считать что разведено не на масле,а на спирту.
http://www.beauty-aroma.ru/category/compatibility-of-essence

SMF spam blocked by CleanTalk