Сортировка

Автор S66, 13-08-2011, 12:51:12

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

OKomarik

Цитата: Delta від 11-06-2016, 06:28:24На мою думку, краще робити такий спирт, що б не треба було нічого додавати!
Повністю підтримую. Та власне роблю перші кроки в даній справі, назвати спиртом те, що отримав поки неможливо, ні обладнання ні вміння не дозволяють  :(. Скажимо рідина +\- 95%, от і пробую різні колективні напрацювання. Розвів помутніла  :(, пропустив через вугілля стала прозрачна но попікає :). Так думаю чому б не попробувати варіант з додаванням ще чогось.
І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, сирівець,
Горілку просту і калганку, Куривсь для духу яловець.

Delta

Цитата: OKomarik від 11-06-2016, 09:11:28Скажимо рідина +\- 95%,
Це скоріше НДРФ... ;)
Цитата: OKomarik від 11-06-2016, 09:11:28Так думаю чому б не попробувати варіант з додаванням ще чогось.
Пусте...але як що дуже кортить, то спробуй... :)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

andy

Цитата: OKomarik від 11-06-2016, 09:11:28Розвів помутніла  , пропустив через вугілля стала прозрачна но попікає
Сивухи много хапанул, не жадничай с отбором тела, хорошо отбери головы и вовремя отсекай отбор тела, у меня поначалу тоже так было как и у тебя, сейчас отличный продукт.
Деньги под ногами, сумей поднять.

OKomarik

Ключова фраза
Цитата: andy від 11-06-2016, 09:27:05вовремя отсекай отбор тела
признатися коли робив першу дробну перегонку, і здається перечитав що можна було, а все одно не міг оприділитися коли завершувати відбирати одне і починати інше. Але це вже інша тема.
І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, сирівець,
Горілку просту і калганку, Куривсь для духу яловець.

Delta

Цитата: OKomarik від 11-06-2016, 09:52:34признатися коли робив першу дробну перегонку, і здається перечитав що можна було, а все одно не міг оприділитися коли завершувати відбирати одне і починати інше. Але це вже інша тема.
Як що мова йде про дистиляцію, то це до сортировки не має ніякого відношення...Сортировка - це СПИРТ розведенний водою...
А ви обидва кажете про дистилят... :(

moh1971

Цитата: andy від 11-06-2016, 09:27:05Сивухи много хапанул
Нет,это головы.

luubek

Цитата: Delta від 11-06-2016, 06:28:24Застережую! Що така сортировка має одну неприємну властивість...її срок придатності не більше трьох місяців! Були такі неприємності, що через три місяці вона гєть була непридатна до вживання...
Готуючи напої на основі 40° сортировки постійно додаю на 1 літр 1 чайну ложку фруктози або суміші фруктози і цукру 1:1. Гліцерин не додаю. Так як готую рідко і вживаю мало, напої використовуються протягом 4-6 місяців. Погіршення смакових якостей не помітив. Можливо непридатність до вживання викликана гліцерином, а не сумішшю фруктози, глюкози, сахарози.
Вченість, що не переварена думкою — даремно втрачена праця. Думка яка не спирається на вченість — небезпечна. (Конфуцій)
Важко сперечатися з всебічно неосвіченою людиною. :)

Delta

Цитата: luubek від 11-06-2016, 17:11:42Можливо непридатність до вживання викликана гліцерином, а не сумішшю фруктози, глюкози, сахарози.
Я й мав на увазі гліцерин ;)

Beaton

Вопрос по поводу помутнела сортировка.
Вчера решил другу сделать  3 литра сортировки на дорогу.
Один и тот же 6-ти литровый бутль со спиртом, одна и та же 6-ти литровая емкость с очищенной водой. Первую полторушку сделал ( в спитр медленно вливаю воду) - прозрачная как слеза. Вторую полторушку развел так же - получил мутиво. Отставил. Решил еще одну сделать. Тот-же процесс - мутиво. Перелил в бутылки  литр и пол-литра. В поллиьрушке снизу стало прозрачным, вверху мутиво, в полторушку - мутиво. Вроде как оооочень мелкие пузырьки газа. Так и отдал.
Что за чудеса, друзья????

Delta

Цитата: Beaton від 11-06-2016, 20:33:40Вроде как оооочень мелкие пузырьки газа. Так и отдал.
Мелкие пузыри через время уйдут...и будет прозрачная...
Вообще то, попробуй заливать спирт в воду...уже делаю так 5 лет...полет нормальный!
После того, как залил, размешай какой то палочкой...или "веслом" если много,....будут пузыри, от них мутность...которая исчезает минут через пять ;)
Как то так!

4udak

Цитата: Delta від 11-06-2016, 20:48:53Вообще то, попробуй заливать спирт в воду...уже делаю так 5 лет...полет нормальный!
Это если вода хорошая то да.
Безопаснее делать наоборот.
Где то Игорь объяснял про это.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

Delta

Цитата: 4udak від 11-06-2016, 20:54:24Где то Игорь объяснял про это.
Я знаю, только воду надо брать хорошую всегда :)

APTEM

Цитата: Delta від 11-06-2016, 20:48:53заливать спирт в воду..
Не согласен! Раз сделал так, правда в бутыле 20л (веслом никак), так оно и не размешалось.... сверху спирт, снизу вода :-\ . Теперь только воду в спирт!

При нормальном спирте и качественной воде (осмос) мути не наблюдал никогда.
ИМХО (просьба не принимать близко к сердцу)

Delta

Дело в том, что мутность бывает такая, что спасает только дополнительная быстрая дистилляция...Я тоже уже писал об этом...И процесс ассимиляции ( 8)) проходит значительно быстрее! ::)
Племяша, я же не утверждаю, что это догма...Я так делаю и мне нравится ;)
Поспрошай у Вили, как он когда то лил тоже воду в спирт... :-\

Delta

Цитата: APTEM від 11-06-2016, 20:58:44так оно и не размешалось....
А если бы размешал, то все было бы тип-топ!

SMF spam blocked by CleanTalk