Первая попытка \"замутить\" кальвадос.

Автор огник, 16-12-2014, 18:07:00

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Misьko

На 33 корови кілограм глюкози 97 грн, а в сфері сім 32 грн. Останній раз була болгарська кристалічна.

hachok

тобто ти підсолоджував?

я думав про цукор у вигляді карамелі))) з глюкози також можна каремель робити?

Игорь

Цитата: Misьko від 21-06-2016, 22:13:46болгарська кристалічна
В составе яблочного сока содержится примерно 10% углеводов, в том числе глюкозы - 2%, фруктозы - 5,5%, сахарозы - 1,5%, крахмала - 0,8%, остальное - прочие углеводы.
Стоит хорошо подумать прежде чем добавлять глюкозу в яблочное сусло.
Тем более кристаллическую, которую производят методом кислотного гидролиза.
Нужен ли в кальвадосе гидролизный спирт из гидролизной глюкозы?

Пертушевский В.В. «Производство сахаристых веществ», 1989 год. Стр.113.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

hachok

це означає що не варта використовувати кристалічну глюкозу?, а фруктозу?

а взагалі треба їх в кальвадос додавати? чи просто дати йому ще з місяць або більше в банці постояти?

добавлено: 22-06-2016, 01:31:11

Spoiler
я чого питаю бо паралельно настоювався обліпіховий дистилят , з вина, так обліпіхівка вийшла класна  нічого не хочеться додавати, а присто пити)))
[close]

Игорь

Если крепость мала, лучше укрепить кальвадос нейтральным спиртом, чем сахарным, а тем более - гидролизным самогоном.

hachok

ніі, міцність була 45 при настоювані, зараз зменшив до 41 йдеться про додаваня в готовий продукт вже витриманий з дубом кілька місяців

Игорь

Тобто ти  маєш намір підсолодити кальвадос? Це можна зробити звичайним або інвертованим цукром.

hachok

о)) я власне питаю чи варта це зробити і таке практикується

Игорь

Взагалі - ні. Але щоб кальвадосу не потрібно було підсолоджування, його готують з спеціально призначених сортів яблук - частини солодких, частини гірко-терпких, й частини кислих. А щоб не наброджувалися речовини, що дають неприємний смак та метанол, сброджують виключно освітлений сік, без мезги. Такий кальвадос не потребує пом'якшення підсолоджуванням або іншим шляхом. Доречи, справжній кальвадос не має запаху яблук, у нього свій особливий аромат.  Якщо кальвадос пахне яблуком, це вважається недоліком, бо це притаманне кальвадосу з неосвтленного соку, який бродив з м'якоттю. В Нормандії кажуть, що від такого кальввдосу болить голова.
Я не думаю, що ти спеціально відбирав сорти яблук, тому скоріш за все без пом'ягшення не обійтись.

OKomarik

Надавив 50л яблучного соку, сахаристість 12%. Раніше замовив дріжжі http://wine-assistant.com.ua/products/lalvin-ec-1118-2/,але в інструкції пише, що їх потрібно розброджувати на підкормці. Підкажіть хто користувався чи можна їх додати прямо у сік без підкормки?, та чи треба підняти сахаристість соку наприклад інвертом?
І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, сирівець,
Горілку просту і калганку, Куривсь для духу яловець.

damon

Я вводил без подкормки. Розброджував на частині сусла. Колись підіймав рівень цукру . Зараз би так не робив. Цукор тільки для спирту

OKomarik

Перегнав 50л яблочного вина. Вихід 4л 47% плюс 150 мл голови та літри 2 хвости. Сахару не давав зовсім, планував за два заходи залити бочку 10л, але напевно потрібно буде робити ще літрів 150 браги :( , а це кілограм 250-300 яблук. Зате є перші напрацювання роботи з фруктами.

VINOKUR

OKomarik, и на долив в бочку также дистиллятом запасись.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

OKomarik

Цитата: VINOKUR від 09-09-2016, 19:47:26и на долив в бочку также дистиллятом запасись.
Тобто потрібно доливати щоб бочка весь час була повною?

VINOKUR

Цитата: OKomarik від 09-09-2016, 21:07:24
Цитата: VINOKUR від 09-09-2016, 19:47:26и на долив в бочку также дистиллятом запасись.
Тобто потрібно доливати щоб бочка весь час була повною?

Только не под самый чоп, должна быть небольшая пустота. Так и созревание быстрее будет и при температурных перепадах дистиллят не перельётся. 
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

SMF spam blocked by CleanTalk