Сливка

Автор Misьko, 28-08-2016, 19:59:28

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

yrabarskiy

Цитата: Misьko від 04-09-2016, 09:14:59Поки бродить, стоїть на вулиці, до закінчення бродіння напевно ще не менше тижня, а може й більше.

Дозвольте поцікавитися, навіщо така тягучка часу, чи можливо це впливає на кінцеву якість зброджування?
     В минулому році за 4 доби зброджував сливу, але з додаванням води і цукру, пароген застосовувати не було потреби. Яка різниця для "Слив"янки" з чого вона,  з джему чи варення (це я відносно додавання води).
Хмільна вода не приведе до добра!

MisьkoTopic starter

З моєї сторони тягучки нема, я б вже переганяв. Цукру давав 9 кілограм, бродить достатньо активно, але як підказує мій особистий досвід, бродити буде ще тиждень. А може я помиляюся.
Не думаю що від довгого бродіння росте якість, здається якраз навпаки.
Сливка різної степені стиглості, не збирана а рвана. Мінімум дві закладки буде каші. Пароген не проблема, вчіплю другий куб і пережену.

yrabarskiy

Цитата: Misьko від 04-09-2016, 13:41:16але як підказує мій особистий досвід, бродити буде ще тиждень. А може я помиляюся.
Не помиляєшся. Без додавання води бродіння значно довше, ще й при чому на дворі
     Я вірно зрозумів, що води до сливи Ти не додавав. Якщо так, то чому? Запитую, бо на тижні маю розброджувати сливу.
Хмільна вода не приведе до добра!

MisьkoTopic starter

Я давав води, але не багато, хотів, щоб все залізло в одну бочку на 250 літрів, і ще було трохи місця на шапку. Вимішую дрелькою, але ефект від того тримається дуже недовго, вибрати шапку і віджати сік ще не вийде, багато великих кусків, які стають мякшими, але не так швидко, як би хотілося.
В мене на цю сливку серйозні плани, я навіть бочку на 30 л відправив в Житомир до Віталія на підготовку.

MisьkoTopic starter

Сливка перестала бродити, на смак цукру нема, рефиактометр показує 7 процентів. Почало освітлятися, треба переганяти.

hachok

а тихе бродіня не буш проводити?

MisьkoTopic starter

Через  годину після розмішування зверху ніяких ознак бродіння, зеркальна поверхня, сік на пів бочки    освітлений, коричневий, на смак як сухе вино з малим градусом. Смак і запах мені подобаються, не маю з чим порівняти, бо роблю вперше. Хз чи є сенс ще тримати, краще втратити в об'ємі, ніж набродити чогось непитного. Думаю, що рефрактометр бреше, в мене таке вже було на забарвлених розчинах. Ще день полюбе постоїть, бо ще є дві перегонки, які не можливо відкласти і купа роботи поза цією)))

l6ova

я сливову роблю так:
обтрушую сливу, збираю її в бочку, заливаю поверх водою, беру дриль з мішалкою і го го  :)
гідрозатвор
кісточки всі осідають на дно, їх забираю
переганяю

Delta

Цитата: Misьko від 11-09-2016, 16:54:16Думаю, що рефрактометр бреше,
Так перевірь його...Це ж просто, як два пальці... :D :D :D
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

MisьkoTopic starter

Цитата: Delta від 11-09-2016, 17:49:55
Цитата: Misьko від 11-09-2016, 16:54:16Думаю, що рефрактометр бреше,
Так перевірь його...Це ж просто, як два пальці... :D :D :D
Перевіряв. На чистій воді показує ноль, на розчинах цукру в воді показує правильний процент, а на кольорових розчинах бреше. Відхиляти світло може не тільки цукор. Я не уявляю як ним міряють
пиво, особливо темне.

Батарейкин

Цитата: Misьko від 11-09-2016, 15:59:05рефиактометр показує 7 процентів.
сброженное рефрактометром не меряется.
тут нужен ареометр

добавлено: 12-09-2016, 00:30:19

Цитата: Misьko від 11-09-2016, 18:22:40Я не уявляю як ним міряють
пиво, особливо темне.

а в чем проблема? капнул пиво и смотришь. все видно...
но толку от этого нету.
если нужно найду ссылку где я с рефрактометрами- ареометрами эксперементировал. думал пиво не дображивает.
если в двух словах то ареометр показывал 1005  а рефрактометр 1025. при сброженном продукте ему верить просто так нельзя
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

MisьkoTopic starter

Що дасть ареометр, якщо сливова брага густа?
Надіятися треба тільки на власні рецептори.

Delta

Цитата: Батарейкин від 12-09-2016, 00:27:17тут нужен ареометр
Та ты Шо...И что он покажет на браге со слив :o ::)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

MisьkoTopic starter

:D
Гонка почалась. Парогенератор. Після того, як я спалив муку, все, що не зовсім рідке, тільки парогенератор.

самвидат

Цитата: Misьko від 12-09-2016, 18:03:27
:D
Гонка почалась. Парогенератор. Після того, як я спалив муку, все, що не зовсім рідке, тільки парогенератор.
Компотик буде :D

SMF spam blocked by CleanTalk