Нагреватель для браги

Автор IgorKip, 08-10-2012, 21:11:55

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

IgorKipTopic starter

Цитата: DimkaZho від 18-10-2016, 11:38:53то за 5 дней брожения сожрет 30kW
Ну, во-первых, он не все время включен. А во-вторых стоимость спиртного все равно на порядок больше.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

4udak

Мой обогреватель лежит на дне. Это правильнее и в силиконе не пригорит.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

IgorKipTopic starter

Цитата: 4udak від 18-10-2016, 22:57:05и в силиконе не пригорит
Брага какая? Если сахарная, то не пригорит нигде. А если зерновая-мучная, то на дне как раз и пригорит с большей вероятностью.

4udak

IgorKip,
Его можно удержать в руках включенным.
Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

R

Кажуть в Азії дорожче продають той алкоголь який бродив при нижчій температурі.
І що там бражку спеціально охолоджують.

Ivan 68

Не знаю, чи правильну тему обрав, але хочу поділитися своїм обігрівом бочок з брагою. Ідею підкинув Alexdoe, за що йому окрема подяка, а я вже її реалізував так, як підказав попередній досвід використання плівкового обігріву. Можливо комусь пригодиться такий варіант.
Чому я вибрав саме такий. У мене був теплий коврик. Коли він гріє тільки знизу - не зручно. І осад у ферментері постійно піднімати з більш теплою брагою не зовсім правильно (можливо я помилявся). Потім у мене був акваріумний обігрівач. І все було чудово, до того моменту, коли я його поставив на мучній бразі. Одразу все пригоріло. Тоді я почав ставити зернові літом, коли обігрівачі не потрібні, але то теж не зручно. Я розумію, зараз то можливо виглядає смішно, але всі новачки шишки набивають. Я не виключення. Але швидко вчився. Зараз я ні за що не переживаю. Ставлю свої 120л бочки при любій зовнішній температурі.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ГонщикФормулы

Зачётный чехлы, это сами шили?

Ivan 68

Так. Знайома швея пошила. Зверху водонепроникна тканина, Здається "Оксфорд". А щоб тримати плівку, з середини вшили частину від старої простині. Спереді на ліпучкі, щоб коли потрібно замити ємність, можна було зняти. Карман для того, щоб при зніманні, зберіганні всі проводи тримати. Самий вдалий чохол - той, що по середині. Його пізніше пошили і врахували всі попередні помилки.

Диоген

Обогрев емкостей можно сделать любым проводом (проволокой), главное чтобы было подходящее сопротивление. А на поверх обогревателя (через изоляцию) желательно намотать алюминиевую фольгу.
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

yrabarskiy

Все гарно і по-хазяйськи,  а як же з "вихлопними" газами? Об'єми чималі.
Хмільна вода не приведе до добра!

Ivan 68

Якщо мова про гідрозатвор, то я його використовую тільки в кінці бродіння виключно для того. щоб не перевіряти постійно чи вибродило, чи ні. Спочатку кришка зажимом не зажата і отвір вільний. Там стоїть "сосок" від безкамерного диска. Дуже зручно. Десь побачив в інтернеті, переробив у себе з попердніх.
Якщо мова про "вихлопи" в саме приміщення, то у мене приватний будинок і в Гуральні є декілька витяжок.
Якщо мова про запах, то я вже давно не використовую наші дріжджі. Мені подобаються Шведські. Тільки пачку даю на об'єм у два рази більший, чим пише на пачці. У хороших дріжджів запах браги завжди приємний.

добавлено: 18-04-2024, 16:32:26

Цитата: Диоген від 18-04-2024, 15:04:37желательно намотать алюминиевую фольгу.
Все вірно. У мене під обігріваючу плівку теж поставлена фольгована підкладка. Коли вдягаєш на бочку цей чохол - вона опиняється з зовнішньої сторони.

BazilVV

Цитата: Ivan 68 від 18-04-2024, 16:30:26Якщо мова про запах, то я вже давно не використовую наші дріжджі. Мені подобаються Шведські.

Якщо можна, зсилку.

Ivan 68

Є фото, по назві на Промі можна вибрати.

добавлено: 18-04-2024, 17:35:43

З приводу останніх дріжджів (що на останньому фото). У мене до них неоднозначне відношення. Одного разу вигнав цукрову горілку - вона вийшла з присмаком барбариски. Але я не впевнений, що якийсь домішок у дистилят впіймав, бо під час бродіння брага мала такий самий запах. Правда ставив по чесному під  той об'єм, що був вказаний на пачці. Горілка була дуже приємна для споживання. Хвостів чути не було. Я їх не люблю, тому відсікаю з запасом.
Зараз поставив пачку на 110л браги і ці дріжджі мені "чудять". Грають вже 2 місяці. Я ще такого не бачив. Але мушу визнати пачка та з пів року як протермінована. І тепер не зрозуміло - чи замала доза дріжджів згідно інструкції, чи дійсно пропали. Цукровість була 20%, тепер лишилося 5%.
Я цукрові рідко роблю. Як правило раз в рік. А тут така засада.

makrak80

якщо дотримуватися рекомендацій написаних на упаковці , зрозуміло що вони не будуть 2 місяці бродити ... Я ось нещодавно , сброджував варення винними дріжджами , замість 25 л залив 55 , так вони теж місяц бродили ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk