Бастурма

Автор Бандерівець, 05-10-2011, 22:56:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

В76

Когда то при приготовлении бастурмы по ней пошла белая плесень (обмазывал чаманом), чтоб не выбрасывать срезал мясо и досушил без специй. Так вот этот кусок оказался самым нежным, очевидно плесень сделала свое дело.

Сергій Леонідович

Цитата: Ярема від 12-12-2016, 13:51:27«забываем» на семь дней.
У меня так не получалось.Делаю бастурму один раз в год,по этому беру 10 кг.мяса и перекладывать с переворотом приходится 2 раза в день
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Ну й розвели дискусію гурмани :D :D :D :D
Як правило баструму роблять не одну, а мінімум три куска. Той момент коли організм не в силах стриматись від аромату та бажання зняти перший не сирий кусок  та настругати мяса можна важати бастурма готова, від поїдання першого куска до останього бастурма міняється і це дозволяє зїсти бастурму у всіх її стадіях. А коли останій кусочок бастурми закінчився ЗНОВУ ЗА МЯСОМ!!!!
О то кайф, а ви тут фігню якусь описуєте на дві сторінки. Ферметації якість на скільки всохлась, взагалі думаю той хто думає наскільки всохлась цікавляться ті хто планує продавати. IMXO.

самвидат

Цитата: Бандерівець від 12-12-2016, 19:17:18
Ну й розвели дискусію гурмани :D :D :D :D
Як правило баструму роблять не одну, а мінімум три куска. Той момент коли організм не в силах стриматись від аромату та бажання зняти перший не сирий кусок  та настругати мяса можна важати бастурма готова, від поїдання першого куска до останього бастурма міняється і це дозволяє зїсти бастурму у всіх її стадіях. А коли останій кусочок бастурми закінчився ЗНОВУ ЗА МЯСОМ!!!!
О то кайф, а ви тут фігню якусь описуєте на дві сторінки. Ферметації якість на скільки всохлась, взагалі думаю той хто думає наскільки всохлась цікавляться ті хто планує продавати. IMXO.

Все набагато простіше-моя жінка любить м'яку бастурму , я більш суху-ось і приходиться для жінки видумувати усякі ферментації:)))

БандерівецьTopic starter

Spoiler
Цитата: самвидат від 12-12-2016, 22:06:38Все набагато простіше-моя жінка любить м'яку бастурму , я більш суху-ось і приходиться для жінки видумувати усякі ферментації:)))
Розказуеш уже казки, якіст зовсім неймовірні речі  :D :D :D
Але це тема не ціє теми  :D :D :D
[close]

nicksnn

оце понаписували тутечки, зняли тільки що пробу з жінкою з бастурми, точніше свинячої бастурми, смачно, але падлюко дороге задоволення особливо зважаючи на те що важко зупинитись істи на маленькому кусочку.

Ярема

Бандерівець, Немножко не понял с твоей технологией.. Ты сначала писал- СРАЗУ под гнет... Потом сначала в соли-потом под гнет... В итоге-как лучше, т.е вкуснее.???? ;)
Все проходит...

БандерівецьTopic starter

Цитата: Ярема від 12-12-2016, 23:41:59
Бандерівець, Немножко не понял с твоей технологией.. Ты сначала писал- СРАЗУ под гнет... Потом сначала в соли-потом под гнет... В итоге-как лучше, т.е вкуснее.???? ;)
1. По простому можна просто сілю засипати
2) По складнішому можна просто сілю засипати та під прес.

При другому варіанті бастурма набагато смачніша.

Antoni_Black

Вчера пересыпал солью с сахаром и перцем с лавровым листом. Уложил в миску. И в холодильник. Только что перевернул. А тут оказывается, что под прессом набагато смачнише! Завтра буду городить пресс...
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
В. Скотт

Ярема

Цитата: Antoni_Black від 13-12-2016, 00:34:27А тут оказывается, что под прессом набагато смачнише! Завтра буду городить пресс...
Есть хорошее Японское слово- НЕТОРОПИЗА... :D :D :D :D     А я завтра мясо-соль-специи- и под пресс. ;) ;)
Все проходит...

БандерівецьTopic starter

завтра своткаю прес, та там роботи 2 хвилини

Antoni_Black

Да у меня валялись где -то в диване две доски... И пара струбцин есть. Что его фотографировать) Не пойдут струбцины, гантели разберу))
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
В. Скотт

Ярема

гиря 16 кг рулит.. :D
Все проходит...

Antoni_Black

Мясо уже сутки пролежало в специях. Сейчас буду вешать на сушку.
Вопрос: куда вешать? Какая температура оптимальна для созревания? На балконе +5 /+10 . На кухне +18/+23
В. Скотт

БандерівецьTopic starter

Цитата: Antoni_Black від 19-12-2016, 17:01:53
Мясо уже сутки пролежало в специях. Сейчас буду вешать на сушку.
Вопрос: куда вешать? Какая температура оптимальна для созревания? На балконе +5 /+10 . На кухне +18/+23
Не повіриш, 1 метр над батареєю

SMF spam blocked by CleanTalk