Дистилляция виноматериалов. Как правильно?

Автор GrOV, 31-08-2011, 11:26:56

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: Denis_astra від 23-09-2014, 12:52:45Сахара на 38 литров бидона 10 кг, это нормально? Как раз у меня и есть чача)
Denis_astra, я тоже так раньше думал, но со временем взгляды свои поменял :(
Почитай если интересно...там было изначально 7,5 кг сахара на 60 литров воды....ну а 10 кг сахара на 38 литров ... - это не чача, это виноградно - сахарный самогон....
Как то так...Без обид... ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Denis_astra когда ты попробуешь чачу без сахара , или с сахаром..но чуть чуть и увидишь ощутишь разницу, вот тогда ты поймешь ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Denis_astra

Цитата: Delta від 23-09-2014, 18:32:23
Denis_astra когда ты попробуешь чачу без сахара , или с сахаром..но чуть чуть и увидишь ощутишь разницу, вот тогда ты поймешь ;)
Спасибо)
Прочитал все страницы с интересом! Много интересного.Есть ещё один затор на 30 литров там много сока, и отжимков воды литров 10 сахару около 4 кг.
Вино есть тоже красное 12 литров на перегон! Из этого рассчитываю получить хороший дистиллят)

Kransky

Доброго, Комради.

Є ≈ 6 літрів фруктово-ягідних настоянок і наливок, врожаю 2015. З якихось причин - може параноя розігралася, не лежить до них душа, хоча запах і смак прийнятний.

Щоб не пропадало добро, вирішив це діло перегнати. Вхідні дані:
* сировина за зменшенням: вишнева, сливова, чорноплідна горобина і смородина;
* спирт - цукровий сем;
* міцність ≈ 12-15%;
* цукристість ≈ 8-10%.

Процес бачу так: розбавити водою, шляхом доливання 12 л. - Тобто вийде в сумі 18 л. браги; додати родзинки (ізюм) або 5-6 гр. сухих дріжджів; 25-30 днів на бродіння. Перегонка: СС без відбору + дві дрібних, з відбором голів, в сумі 10% по АСу.

На дозрівання в бочку.
Не жени чужу брагу

Бандерівець

Як кажуть "талант не проп'єш". Один мій знайомий давав мені декілька разів вино на перегонку, щоб я зробив чачу, він казав чача бомба, улєтна, всім дуже подобалась. Він собі зробив такий апарат як в мене і теж перегнав вино, каже вийщло таке Г-но, щоб випити треба закривати ніс, після того як випив запивати великою кількістю води, каже що на виноград стратив більше 1200 грн, усе бажання пропало до перегонки. Крім винограду ще багато різного пробував, завжди виходило Г-но. Вчора питає мене як ти це робиш такі класні дистиляти, а що я на це можу відповісти?

александр1

Цитата: Бандерівець від 21-05-2017, 16:17:53Вчора питає мене як ти це робиш такі класні дистиляти, а що я на це можу відповісти?
Я на ці питання кажу що це зроблено з любовью  ;)
(Водка это СИЛА !)

y_kuznetsov

А підкажіть, будь ласка, при другій перегонці яблучного чи виноградного сс, дефлегматор потрібен? І якщо так то який температурний режим тримати.

Надіслано від мого Mi A1, використовуючи Tapatalk

IgorKip

Цитата: y_kuznetsov від 21-12-2017, 17:46:37А підкажіть, будь ласка, при другій перегонці яблучного чи виноградного сс, дефлегматор потрібен?
Тебе сейчас скажут, что нет, не нужно. Но я использую. Но не на всю мощность. тебе нужно получить  тело 60%. Плюс - минус. Мощный деф позволяет получить до 90%. Это лишнее.

y_kuznetsov

Цитата: IgorKip від 21-12-2017, 18:04:59
Цитата: y_kuznetsov від 21-12-2017, 17:46:37А підкажіть, будь ласка, при другій перегонці яблучного чи виноградного сс, дефлегматор потрібен?
Тебе сейчас скажут, что нет, не нужно. Но я использую. Но не на всю мощность. тебе нужно получить  тело 60%. Плюс - минус. Мощный деф позволяет получить до 90%. Это лишнее.
А мідні кільця?

IgorKip

Цитата: y_kuznetsov від 21-12-2017, 18:10:55А мідні кільця?
Я не использую.  И меня просто медный дистиллятор для браги. Для второго погона нержовая БКМ. Это все тоже подвергается остракизму, поэтому я не истина в последней инстанции.

y_kuznetsov

Цитата: IgorKip від 21-12-2017, 18:30:02
Цитата: y_kuznetsov від 21-12-2017, 18:10:55А мідні кільця?
Я не использую.  И меня просто медный дистиллятор для браги. Для второго погона нержовая БКМ. Это все тоже подвергается остракизму, поэтому я не истина в последней инстанции.

Дякую за відповідь. Але підкажіть ще мені делетанту початківцю, що таке БКМ?? Просто мені дістався Ось такий апарат і я уяви не маю як на ньому працювати. Перед тим користувався діловим молочним бідоном.Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

IgorKip

Цитата: y_kuznetsov від 21-12-2017, 18:49:12Але підкажіть ще мені делетанту початківцю, що таке БКМ??
У нас не принято давать ссылки на соседние ресурсы. Поэтому расскажу словами. Это такая колонка, высокая и тонкая. Пленочная. Ну высота до 1500..2000мм и диаметр трубки 22мм. Вверху дефлегматор. Типичный аппарат бутлегерства 30-х годов прошлого века.
А называется БКМ - это Бражная Колонна Мариса. Хотя я ни разу не считаю ее бражной. Тем более Мариса.  Его огромная заслуга в том, что он описал сей девайс в конкретных размерах.

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

IgorKip

Цитата: y_kuznetsov від 21-12-2017, 18:49:12Ось такий апарат і
Ну судя по фотке у тебя неплохой аппарат с дефом. От себя могу порекомендовать отключать деф при первой перегонке(браги).

staffordrodg

Фруктово-ягодные мат-лы я дист-рую на меди: первый раз быстро и досуха( и без деф-ра),второй раз дробно. Головы отбираю с дефлегматором,максимально укрепляя. Головы отобрав,дефлегматор выключаю.Отбираю тело. Думаю-так я максимально сохраняю ароматику исходного сырья(в моём случае это яблоки +груши или виноград).
Если работать с дефлегматором ,то вероятность ободрать аромат очень велика.

SMF spam blocked by CleanTalk