Оформление напитков

Автор Бандерівець, 06-12-2012, 00:53:55

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VINOKUR

Цитата: самвидат від 28-01-2017, 22:16:16кишмиш якось не по феншую :D може на родзинках?

"Sultana"  переводится с английской, как кишмиш. Родзинки переводятся как изюм, а изюм это виноград с семенами, бессемянный виноград называют кишмишом. Уж не знаю как правильнее будет.

Цитата: самвидат від 28-01-2017, 22:16:16Може просто- та семирічній витримці у дубовій діжці :D :D :D

Бренди "Sultana" створено з кращих безнасінних сортів винограду, настояний на родзинках, та семирічній витримці у дубовій діжці.

Як то теж не сильно звучить.

luubek, що скажеш ?
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

ГОГа

Бренди "Sultana" створено з використанням методу "infusionem in passæ", та семирічній витримці у дубовій діжці.
Кому надо - тот переведет сам )))
Единственный "грех" на земле - это глупость

VINOKUR

Цитата: Гог-Магог від 29-01-2017, 11:04:31infusionem in passæ

А на каком это языке ? У меня этикетка на английском, и хотелось бы чтобы контрэтикетка была полностью на украинском.

chelovechik

Цитата: VINOKUR від 29-01-2017, 11:14:17А на каком это языке ?
латинский. переводится как настойка - вытяжка на изюме.  :D :D :D :D :D

luubek

Цитата: VINOKUR від 29-01-2017, 09:45:43luubek, що скажеш ?
Бочка і діжка за словниками це синоніми - кому що до вподоби, той те і пише, але... Вікіпедія: "Діжка, на відміну від бочки не має опуклих боків. Вона циліндрична або звужена доверху, часто з кришкою. На відміну від бочки — діжка може знаходитися тільки в стоячому положенні, а закриті бочки, можна покласти і переміщати в лежачому положенні."
Родзинки це сушені ягоди будь-якого сорту винограду, а кишмиш це сушені ягоди з конкретного сорту. Вікіпедія: "Белый кишмиш (Султанина, Ак кишмиш, Кишмиш желтый, Томпсон сидлис) — десертный сорт винограда с очень мелкими почти незаметными семенами". Тому кишмиш і родзинки це не синоніми.
Я б написав так:"Бренді "Sultana" створено з кращих безнасінних сортів винограду, настояно на кишмиші та витримано сім років у дубових бочках"
Вченість, що не переварена думкою — даремно втрачена праця. Думка яка не спирається на вченість — небезпечна. (Конфуцій)
Важко сперечатися з всебічно неосвіченою людиною. :)

VINOKUR

Цитата: luubek від 29-01-2017, 19:50:51Я б написав так

Так, спочатку потрібно виставляти етикетки на обговорення, а потім друкувати, а у мене все навпаки вийшло. Вже надрукував, переробляти пізно  :(.
Тут ще одну вже роздрукував, але поки щоб не наврочити показувати не буду  ;) :).

luubek

У мене є певні сумніви щодо правильності вживання слів СТВОРЕНО і СТВОРЕНИЙ. Тому я б порадив порадитись з професійним редактором. Все таки у мене спеціальність за дипломом "Квантова електроніка".  :)
Вченість, що не переварена думкою — даремно втрачена праця. Думка яка не спирається на вченість — небезпечна. (Конфуцій)

Сергій Леонідович

Цитата: luubek від 29-01-2017, 23:16:35порадитись з професійним редактором.
Так вже все зроблено! :)

добавлено: 30-01-2017, 00:07:05

Цитата: VINOKUR від 29-01-2017, 21:32:59Вже надрукував, переробляти пізно
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Yarda

Цитата: luubek від 29-01-2017, 23:16:35
У мене є певні сумніви щодо правильності вживання слів СТВОРЕНО і СТВОРЕНИЙ. Тому я б порадив порадитись з професійним редактором. Все таки у мене спеціальність за дипломом "Квантова електроніка".  :)
Створений ..... настояний. Все правильно !
Наше дело правое!

VINOKUR

Цитата: Сергей Леонидович від 30-01-2017, 00:06:30Так вже все зроблено! :)

Так на будущее же пригодиться  ;) :).

самвидат

Цитата: luubek від 29-01-2017, 19:50:51Я б написав так:"Бренді "Sultana" створено з кращих безнасінних сортів винограду, настояно на кишмиші та витримано сім років у дубових бочках"
Тут таке питання чи бренді він чи воно? Якщо всеж таки він, то СТВОРЕНИЙ та НАСТОЯНИЙ,ВИТРИМАНИЙ! А взагалі в українській мові не прийнято часто використовувати дієприкметники(десь чув що є таке не офіційне правило у філологів) :D
Імхо родзинки краще звучить ніж кишмиш (хоч це і не одне й теж) :D
Я мікроелектронщик та єкономіст :D від філології теж далекий :D
А може: "Бренді "Sultana" народжений в Україні з кращих безнасінних сортів винограду, настояний на родзинках та витриманий сім років у дубових бочках"

Yarda

Наше дело правое!

luubek

Цитата: самвидат від 30-01-2017, 12:29:38Я мікроелектронщик та єкономіст :D від філології теж далекий :D
Якщо ви далекий від філології, то не давайте порад в цій галузі. Бо я хоч і електронщик, але не далекий від філології.  :)
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%96_%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8_%D0%BD%D0%B0_-%D0%BD%D0%BE,_-%D1%82%D0%BE

VINOKUR

Може такий варіант ?

Бренді « SULTANA » створений з кращих безнасінних сортів винограду, настояний на родзинках та витриманий сім років у дубових бочках.

crofNN

Як на мене, то "безнасінних" дуже "ріже вухо". Це дійсно важливо вказувати?
Технология производства водки настолько примитивна, что нарушить ее практически невозможно. (с) mak210

SMF spam blocked by CleanTalk