Бастурма

Автор Бандерівець, 05-10-2011, 22:56:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Antoni_Black

Так в том то и беда!!! Даю бастурму, начинают требовать пиво!  :D
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
В. Скотт

БандерівецьTopic starter

бастурму добре їсти з коняком.

Випиваємо рюмку коняка, заїдеємо гострою бастурмою і весь цей пожар тушимо гранатовим соком. Неймовірно смачно, всі інградіїнти дуже гармоніюють між собою.

chelovechik

Цитата: Antoni_Black від 04-02-2017, 22:26:54Даю бастурму,
брехня... дает только пиво. Никакой бастурмы.... Проверено.....

Antoni_Black

ну или такое говорят... :D
Spoiler
Где отзыв о Хуге?
[close]
Если люди не научатся помогать друг другу, то род человеческий исчезнет с лица земли.
В. Скотт

chelovechik

Antoni_Black, Пока в бутылке. Ищу бастурму подходящую.  :D :D :D

Олежище

Быстрая бастурма
Говядина желательно, телятина тоже пойдет, кусок желательно классический, но и любая мякоть сойдет, не верю я в то, что любитель определить после нарезки вырезка там или антрекот.....
Но не важно. Нитритная соль 25гр/кг, в стрейч или в лоток и зимой на подоконник, 20С пойдет. Через 2 дня вытереть насухо, взять готовую смесь для бастурмы (у мне было от спайсеришоп, от других нормальных производителей тоже пойдет. Головка чеснока, теплая вода, блендер, намазать над батареей повесить. 2-4 дня - готово. Всем приятного.

zava-da

Смесь специй для бастурмы:         
Паприка      3 рюмки   
Чили      1 ч л   
Чеснок сушённый      1 рюмка   
Чаман      1 рюмка
Мука      1 ст л
Перемешать до однородной массы, затем добавить холодной кипячённой воды до консистенции сметаны.   

Вот мой рецепт
Берём балык говяжий (мясо вдоль позвоночника снаружи, без костей) часть ближе к заду.         
Ближе к шее не брать, там мясо расслаивается.         

Натираем большим количеством соли и ставим на одну ночь солится.         
Утром промываем мясо и ставим его под пресс на одни сутки         
Вывешиваем сушиться на одну неделю.         
Натираем смесью специй (состав выше), заворачиваем в фольгу и выдерживаем двое суток.         
Снимаем фольгу и сушим до готовности.   
Приятного      

добавлено: 17-02-2017, 17:22:42

Цитата: Бандерівець від 04-02-2017, 23:03:05Випиваємо рюмку коняка, заїдеємо гострою бастурмою і весь цей пожар тушимо гранатовим соком. Неймовірно смачно, всі інградіїнти дуже гармоніюють між собою.
Гурман ;)

Сергій Леонідович

рюмки разные бывают,кому и 250-рюмка! :D
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Delta

Цитата: Сергей Леонидович від 17-02-2017, 17:54:07рюмки разные бывают,кому и 250-рюмка! :D
Как раз у меня такая рюмочка...правда наливаю не полную... :(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

staut

Цитата: zava-da від 17-02-2017, 17:20:30Цитата: Бандерівець от 04-02-2017, 23:03:05
Випиваємо рюмку коняка, заїдеємо гострою бастурмою і весь цей пожар тушимо гранатовим соком. Неймовірно смачно, всі інградіїнти дуже гармоніюють між собою.
Гурман

Гурман изощренный. Редкий вид ,но имеющий своих последователей.Обитает во всех ареалах,но не везде понят.Особенно если заглушить коньяк чесночным ароматом.Соленым  огурцом,куда уж ни шло!  :D

zava-da

Когда-то мой Папа мне сказал:
Сынок, до коньяка нужно дорасти!
Мне был 21г. Я не понял.
Теперь мне 50. Понял
Кажется :)

БандерівецьTopic starter

Хтось з з форумчан робив джеркі?
Хочу попробувати зробити

ГОГа

Я робив. Щоправда, те, що я робив, називається пеммікан. Хоча власне я різниці не бачу. Тобто, різниця є: пеммікан робиться просто з м'яса, а джеркі з м'яса, що пройло первинне маринування - воно було оброблено перед сушкою  сіллю та травами.
Я все це роблю в сушарці Ново-зеландського походження. Сушарка має п'ть піддонів, на які виклажаються шматочки м'са. Сушарка має три температурні режими: для трав, для овочів-грибів і найвища - для м'яса. Сушіння триває понад 12 годин, все залежить від товщини шматочків.
Дуже корисно брати таке м'ясо у похід: воно добре зберігається, має малу вагу. Мені воно смакує. Можна просто жувати, а можна залити окропом і мати щось на кшталт  зупи.
Единственный "грех" на земле - это глупость

фотограф

Цитата: Бандерівець від 08-08-2017, 17:14:52Хтось з з форумчан робив джеркі?
Хочу попробувати зробити
В нас охоронець в день  працює на м'ясокомбінаті, вони тільки їх і роблять. Такі
[attachimg=1]
Якщо  вдома електрична сушка, то можна. М'ясо ріжуть не невеликі шмати. Добу м'ясо солиться нітріткою, потім додають ще купу "смаколиків" :), далі є така штука - "масажор", типа бетономішалки, тільки для м'яса :). 10 хвилин перемішує - пів години стоїть. Так декілька разів, для різного м'яса свій цикл.  А потім на сушку, добу при помірній температурі, потім на годину піднімають під сотню. Все, ріжуть ще на менші шматочки і пакують. Вихід десь 45% від ваги м'яса. Каже, треба на свій смак контролювати ступень сушки.

SMF spam blocked by CleanTalk