Неприятные случаи которые произошли с нами

Автор Бандерівець, 30-06-2011, 21:23:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

grofer

Хто винний?
- Невістка.
-Так її ж немає дома!
-А он, її халат вісить.
:) :) :)

Цитата: Бандерівець від 12-04-2017, 19:27:30вона то нормально відсунула, а я після роботи хотів поставити на місце як було, на одну ручку дав більше навантаження і пішла тріщина.

Игорь

Ти бiльш чемний за мене.
Мені про невістку на пам'ять прийшла фраза "хто всрався..." :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

БандерівецьTopic starter

Та бочка то таке. а от автоматика то капець
Не так і грошей як часу зремонтувати

БандерівецьTopic starter

Цитата: Бандерівець від 12-04-2017, 19:47:49
Та бочка то таке. а от автоматика то капець
Не так і грошей як часу зремонтувати
Жесть два дні пішло насмарку, віявилось що коли дружина підняла автоматику вона видергнула проводки що йшли до програматора, коли я підключав назадперепутав місцями два проводки тому і непрацювало. Але якби дружина не лізла би на мій стіл начого би не було.

grofer

Виходить, мука піниться вище ніж крупа  >:(

Сьогодні перший раз зробив брагу з пшеничної муки, місце до горла бочки лишив більше ніж для житньої.
І, ...  два відра втекло. Причому дуже швидко, я по-мішав міксером, ніяких супер процесів бродіння не було, відійшов на 5 хвилин,- прихожу. а там пизнець...  а так все добре починалося.  >:(

Гад

grofer, Які дріжжі використовуєш? Якусь термообробку проводиш? В мене ні разу не втікала! Один раз трошки піни, коли я перемішував!

grofer

Муку залив водою, температури 99-100 градусів.  :)
Далі паузи, чілер і Градус.  :)

Delta

Цитата: grofer від 11-05-2017, 22:00:07Виходить, мука піниться вище ніж крупа  >:(
Я це казав ще у 2011 році... :(
Цитата: Delta від 01-07-2011, 18:08:00особенно с зерновыми и мучными брагами, они имеют свойства сильно пенится
Взято звідси...
Це стосовно не тільки перегона...а й бродіння... :(

Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Misьko

Я пробував жито збродити, муку житню, з ферментами, правда я тоді і з дріжджами переборщив, але за кілька годин в мене з піною майже пів бочки вилетіло.

самвидат

Цитата: Misьko від 11-05-2017, 22:54:32
Я пробував жито збродити, муку житню, з ферментами, правда я тоді і з дріжджами переборщив, але за кілька годин в мене з піною майже пів бочки вилетіло.
Це все нормальний досвід, справа житєйська,  жито знав що тікає,  ну калабанька під бродил ним бачком - нічого страшного:) а от коли виноград в мене попер ,  забив гідрозатвор і це все бабахнуло аж на стелю і це все в квартирі і діти самі дома, дзвонять - тато приходь, мамка ще не знає але зараз прийде, оце жопа:) а на справді жупа настала коли жінка прийшла і це все побачила:) зараз це все весело згадувати,  бо дружина таки оцінила продукт:)

zava-da

Цитата: grofer від 11-05-2017, 22:00:07Сьогодні перший раз зробив брагу з пшеничної муки, місце до горла бочки лишив більше ніж для житньої.
2-4мл пеногасителя на 200л затора решило бы эту проблему. И при перегонке будет меньше проблем.
Я делаю так. Заторник у меня на 0,5мешка. Выходит 100л затора. Я его заливаю в 250л бродильную ёмкость и кидаю 1кг прессованных дрожжей. Мешалку не ставлю. Сутки бродит. На следующий день делаю ещё затор и снова туда. Дрожжи больше не бросаю и ставлю помпу-мешалку. Но если не применять пеногаситель всё равно есть опасность сбегания.
Обратись к DAV_1981, возьми литр пищевого пеногасителя. Хватит на долго.

grofer

5 мл піногасника від DAV_1981 залив, - не допомогло  :)

zava-da

Кстати, мои попытки односолодовую бражку перегнать на НБК закончились полным обломом. Пена пёрла. Не помогли даже лошадиные дозы пеногасителя. Я навсегда теперь понял, почему в вискарном производстве такая форма шлема и такая высокая коническая шея. Да ещё эллюминатор
на сужении. Без них пена просто попрёт в отбор.

grofer

До речі, цей піногасник, на відміну від попереднього погано працює. При однакових ситуаціях останній не справлявся.   :(

zava-da

Цитата: grofer від 12-05-2017, 22:24:535 мл піногасника від DAV_1981 залив, - не допомогло  :)
Тогда нарушение технологии.
Давай я вкратце пробегусь, а ты подумаешь:
Заколачиваю 25кг муки в 54л воды 50грдС (такая идёт из колонки).
Сразу 8мл фармента А. Пока греется ПГ затор мешается происходит кислотная пауза (15-20мин).
После начала подачи пара мешалка становится на ШИМ 1мин работы через 10мин простоя.
Часа за полтора довожу затор до кипения, выдерживаю в таком состоянии 1час. Заливаю 10л холодной воды. Включаю мешалку. На 95грд вношу А 17мл. Охлаждаю до 65грдС, вношу Г 25мл, Ц 2,5г, П 6г. Оставляю на 1 час осахаривания. Охлаждаю до 28-32грдС, сливаю в бродилку.
После применения пеногасителя не сбегало ни разу.

SMF spam blocked by CleanTalk