Неприятные случаи которые произошли с нами

Автор Бандерівець, 30-06-2011, 21:23:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

самвидат

Цитата: Misьko від 21-06-2017, 00:27:52
В мене вода під всім участком на глибині 5 метрів. Думаю, що як залізу в воду, то це буде найкращий варіант.
на калинці продаються спеціальні заземлюючі штирі, які вставляються один в одного і їх можна забити навіть більше ніж на 5 метрів(головне на камінь не нарватись:). опір заземлення має бути 2 Ом, тоб то щоб на випадок зими, коли земля буде промерзша і опір збільшиться, щоб опір не був більший від 4 Ом. Як що робити заземлення як радить Ігор, то для Чернівецької обл. по нормам глибина штирів має бути 1,8м, але на справді 3 штирів може бути мало-все залежить від грунту,особисто стикався в Чернівцях що приходилось забити 7 штирів 1,8 м щоб добитись опору 2 Ом .

Игорь

Цитата: самвидат від 21-06-2017, 10:53:37для Чернівецької обл. по нормам глибина штирів має бути 1,8м,
Має бути 1,8 метра ? Тобто якщо зробити п'ять - це буде порушення норм? Не вірю.
Мабуть по нормам 1,8 метри - це мінімальна глибина.
Колись я будував газогін у Фруктоому (під Мелітополем). Там дуже посушливи край, в місцях, не нема доливу, земля зовсім суха. Щоб досягти потрібного опору розсіювання системи близкавкозахисту, прийшлось бити штирі на 15-18 метрів. Перший забивали важко. на другому я першийдвометровий штир взяв 16-того діаметру, усі наступні - дванадціятого. Забили два по 18 метрів за декілька хвилин Перший штир розширює отвір, наступні лізуть без проблем.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

самвидат

Цитата: Игорь від 21-06-2017, 11:28:54Має бути 1,8 метра ?
малось на увазі не менше 1,8м - можливо це і є мінімальна глибина :D

Игорь

Якщо я не помиляюсь, ці вказівки випливають з розрахунку гарантованого проходу стрижня на метр нижче глибини зимового промерзання грунту.

самвидат

Цитата: Игорь від 21-06-2017, 11:46:30
Якщо я не помиляюсь, ці вказівки випливають з розрахунку гарантованого проходу стрижня на метр нижче глибини зимового промерзання грунту.
Так, іменно щось таке і я колись чув:)
І бажано, якщо стрижні забиваються літом, щоб опір контуру був 2 Ом, або менше, і якщо стрижні 1,8м то забивати треба не менше 3 стрижнів, навіть не дивлячись на те якщо вже на першому стрижні буде 2 Ом, тоб то з урахуванням можливих змін провідності грунту пов'язаних зі зміною погоди чи пори року.Щось таке:)

Игорь

Misьko

Буду бити арматуру, якщо встигну- сьогодні, як не встигну, то завтра, заб'ю так, щоб гарантовано кінці були в воді навіть в посушливий період. Сьогодні знову приїжжали якісь ремонтники, мене дома не було, намотали на стовбі сантиметрів тридцять дроту на нульовий дріт. Щось міряли. Хз, що вирішили.
Тут таке село, що всі безробітні і пенсіонери, але якби хто купив собі додому термопласт автомат кіловат на тридцять, я б не здивувався. Але ж ніхто не признається, тобто парити мозок можна собі і обленерго. Кажуть мені хлопці, місцеві, що добре заземлення, з'єднане з нулем, вирішує проблему поганого нуля, і навіть відгорання нуля, але не дає можливості встановити УЗО. Ну й хрєн з ним, з УЗО.
Ігор, дякую за пояснення, буду займатися по інструкції.
РОСИ на ремонт вислав, поки не справлюсь з проблемою, включати не буду.
Який захист стоїть в пральках, я ще не розібрався. Роботи багато, часу мало.

Микола Григорович

Misьko, Не зрозуміло. В мене на дачі  напруга стабільно була 250в.  і ніколи нічого не псувалось, крім ламп накалювання.  Мабуть для роси є сенс мати окремий стабілізатор.
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Игорь

Якщо намотали дріт на нуль на стовпі, то проблема мабуть була у поганому контакті нуля. Жаль : ти не встиг перевірити до того перекос фаз при вмиканні чогось потужного на одну фазу. Якщо б раніш перекос був, а зараз зник, можна було б ставити крапку. А зараз лишилась невизначенність.
Вважаю, що є сенс поставити на всяк випадок захист на твій мотор.

Цитата: Misьko від 21-06-2017, 13:43:08Який захист стоїть в пральках, я ще не розібрався
Я роібрався. На фото зверху - захист зі старої пральної машинки, яку я декілька років назад пустив "на органи".
Це сіметричний дросель та трійка конденсаторів. Відсікає шуми від мотору пральки. Вважаю, що зайвим для твого мотору він не буде. Відішлю разом з Росами.

Валера закінчує ремонт обох Рос, жаль що ти не прислав дзвінки, в них такий самий блок живлення й аналогічна проблема.
По результатах "розтину" роблю висновок, що причина смерті - не короткочасний імпульсний сплеск напруги, а достатньо довга робота під дуже високою напругою. Під такою, що кондер на 600 вольт розтікся на пів-плати.
В Росах після автомату між фазою та нулем зараз буде стояти варистор, що при напрузі вище 250 вольт (350 на максимумі амплітуди) починає пропускати ток. Станется закорот фази з нулем. Захист короткочасно витримає до 50 ампер, тож я сподіваюсь, що рубільник- автомат на 25 ампер спрацює першим. А якщо ні - згорить (лусне) варистор, після чого автомат вирубить напевне.

Що будемо робити з дзвінками?

Игорь

Микола01, 250, навіть 300 вольт для Роси - "семечки". Якщо раз за разом вилітае кондер на 600 вольт, там стовідсотково не 250.

Я зрозумів чому Роси ропливли першими. Всі прилади працюють периодично - вмикаються й вимикаються. Вони мають шанс бути вимкненими в момент проблеми. Роса працює цілодобово, й якщо за цю добу хочтна секунду станеться проблема, Роса її беззаперечно спіймає.

самвидат

Цитата: Микола01 від 21-06-2017, 14:00:27Мабуть для роси є сенс мати окремий стабілізатор.
З нашим Чернівецьким міськ РЕМом мати справу-не благодатна річ >:( мабуть стабілізатор таки доречний був.

Misьko

Ігор, я відправив дзвінки на другий день після РОС. Там відправник інший, але посилка на твоє ім'я.

4udak

Misьko,
Заземление не поможет, если отгорал "0", а похоже отподал..
Соеденишь ноль и зеилю и в случае отгорания ноля на подстанции через твой ноль начнут работать ВСЕ  нагрузки твоего трансформатора. Оно тебе надо?
Намотали на "0" провод... Возможно и устранили, это обычное место отгорания. Если проблемы были только у тебя то устранили точно.
Перекос фаз - обычное дело и разница в 10-15 вольт почти везде.
Стабилизатор дело достаточно дорогое и большинство из них не внушает доверие.
Поставь Баръер или что то аналогичное.
Себе поставил  :) :) теперь у всех свет горит а у меня нет, ждет пока напряжение упадет. Обидно а что делать?   :'( :'(
На вводе задержка 10 сек а у холодильника 5 мин. Если есть еще вопросы, сбрось тел в личку, а то писать много надо.

Хай у наших ворогів у горлі пір'я поросте!

l6ova

Цитата: Misьko від 21-06-2017, 16:00:32Соеденишь ноль и зеилю и в случае отгорания ноля на подстанции через твой ноль начнут работать ВСЕ  нагрузки твоего трансформатора. Оно тебе надо?
а де саме він думав їх зєднати то?
Цитата: 4udak від 21-06-2017, 21:36:01Поставь Баръер или что то аналогичное.
детальніше розясни будьласка якшо буде час і можливість

Цитата: 4udak від 21-06-2017, 21:36:01Перекос фаз - обычное дело и разница в 10-15 вольт почти везде.
в мене завжди перекос, завжди якась фаза до початку роботи 170-180в інші дві 240-250в(( від чого б це? сусіди мають пилораму... треба звернути увагу на перекос фаз в неділю...

Delta

Цитата: l6ova від 22-06-2017, 02:40:47детальніше розясни будьласка якшо буде час і можливість
Тебе що, в гуглі забанили? :D :D :D
Для окремих приборів...
Для всього дому...
Бери з цифровою шкалою...
Цей прилад вимикає напругу живлення прибору, як тільки, вхідна напруга перевищує ту напругу, яку ти виставив..., або вхідна напруга меньша, ніж ти виставив...Також виставляєш час, на який прибор вимикається...До 10 секунд...Потім він вмикається, але якщо напруга знаходиться в тих рамках, які ти виставляв...Там в інструкціі, все написано! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk